HomeSJZInterviews SJZSJZ vindt goede gevoel weer terug en wint met 3-0 van Nicolaas...

SJZ vindt goede gevoel weer terug en wint met 3-0 van Nicolaas Boys

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Ongetwijfeld zullen ze bij SJZ het nieuwe jaar met goede voornemens zijn gestart en de wens hebben uitgesproken dat er dit jaar promotie moet volgen naar de derde klasse, hetzij rechtstreeks of anders via de nacompetitie. De eerste mogelijkheid is al zo goed als zeker om zeep geholpen door de slechte reeks in het nieuwe jaar, een 7-1 overwinning in de dorpsclash tegen Stompwijk doet het natuurlijk goed, maar om de overige vier wedstrijden te verliezen, met als dieptepunt de 3-0 nederlaag tegen Roodenburg vorige week, geeft te denken.

De thuisclub liet er vanaf het begin geen (kunst)gras over groeien en kwam zonder de geschorste Joey Vink al direct tot goede kansen. In de eerste tien minuten waren Dave Plooij en Mitchell Hensing al dicht bij de openingstreffer. Na een kwartier was het eindelijk zo ver en ‘uiteraard’ was het Marc Griffioen die de belangrijke openingstreffer beheerst langs de keeper schoot: 1-0. Jordan Stolz zou zich zeker niet geschaamd hebben als hij zo uit de startblokken was gekomen. Gaandeweg de eerste helft werden de bezoekers uit Nieuwveen gelijkwaardig aan de groen-witten en Gijs Brinks moest redding brengen toen een van de Boys alleen op hem af kwam.

Het was wederom Brinks die na de pauze een paar belangrijke reddingen verrichte en zo de voorsprong in stand hield. Roy Versteegen had tien minuten na rust de mogelijkheid tot een verdubbeling van de score. Even later kwam de bevrijdende treffer er alsnog, Jari van Kampen werd aangespeeld in de zestien en ging slim naar de grond bij contact met een Nieuwveense verdediger en gaf de goed leidende scheidsrechter aanleiding om naar de stip te wijzen. Versteegen gaf de sluitpost geen kans en de 2-0 was een feit.

Twintig minuten voor tijd was de wedstrijd gespeeld toen de bezoekers met tien man verder moesten. Nicolaas Boys is onderhand wel de favoriete tegenstander van Griffioen, vorig jaar was hij al tweemaal succesvol tegen deze tegenstander en een klein kwartier voor tijd kopte hij zijn tweede en de 3-0 binnen. De makkelijk scorende Griffioen: ,,Ondanks dat ik een buitenspeler ben pik ik ieder jaar wel mijn doelpuntjes mee, dit waren al weer mijn twaalfde en dertiende en mijn streven is om er meer dan zestien te scoren, aangezien dat tot nu toe mijn record is. De goals zijn belangrijk, maar deze overwinning smaakt heerlijk, uit hebben we wel gelijkgespeeld tegen deze ploeg, alleen kwamen we daar heel goed weg.”

Samen met Guus de Goede zijn wij wel de meest ervaren spelers en hopelijk kunnen wij het voortouw nemen om wat stabieler te worden. We hebben vandaag wat geëxperimenteerd met onze opstelling en kozen vandaag voor een 3-4-3 variant. Volgende week mogen wij in ieder geval niet verliezen bij FC Oegstgeest om daarna toch nog voor de tweede plaats te gaan strijden.”

Het werd zo een dubbel feestelijke middag, uiteraard de drie punten, maar ook de zeventigste verjaardag van voorzitter Tom van der Meer mag niet onvermeld blijven.

Volgende week moet SJZ het opnemen tegen een mogelijke tegenstander in de nacompetitie FC Oegstgeest. De Zoeterwoudenaars moeten het goede gevoel van voor de winterstop weer terug zien te krijgen en een serieuze poging doen naar de tweede plaats, deze kan nog belangrijk zijn, aangezien de Zoeterwoudenaren dan de eerste play-off ronde kunnen overslaan. Hoe belangrijk dat kan zijn bleek vorig jaar wel toen de Sint Jan al direct werd uitgeschakeld voor promotie in de eerste play-off ronde.

SJZ-Nicolaas Boys 3-0 (1-0). 15 Griffioen 1-0, 65 Versteegen 2-0, 77 Griffioen 3-0. Scheidsrechter: Ruijl

Basisopstelling SJZ: Brinks, De Goede, Versteegen, Plooij, Mike Hensing, Mitchell Hensing, Van Kampen, Van Rijn, Griffioen, Van der Helm, Rietkerken.

Basisopstelling Nicolaas Boys: Hardsteen, Van Eijk, Burgmeijer, Verkerk, Van Veen, Egberts, Mac Lean, Rodrigues dos Santos, Hoogervorst, Pijper, Uyttewaal.