dinsdag, april 30, 2024
HomeVierde klasseSJZSelectie SJZ op trainingskamp in Polen, langer dan gepland

Selectie SJZ op trainingskamp in Polen, langer dan gepland

-

Selectie SJZ langer in Polen dan bedoeling was

“Mentaal zijn we 200% sterker geworden”

Het trainingskamp van SJZ in Polen heeft ongewild langer geduurd dan de bedoelding was. De terugvlucht was gepland voor maandag 16 januari. Vanwege sneeuwval konden veel vliegtuigen echter niet landen op Schiphol. Tal van vluchten uit het buitenland werden geannuleerd. Ook de vlucht van SJZ vanuit Warschau. Uiteindelijk keerden de groenwitten, in totaal 36 personen, in twee vluchten dinsdag terug in Zoeterwoude.

Het gezelschap verbleef daardoor een extra nacht in Polen. Er moest van alles geregeld worden. Toen bleek voorts dat niet de hele selectie in één keer naar Amsterdam kon vliegen. Verspreid over twee vliegtuigen, plus de nodige overstapplaatsen, keerden spelers en staf terug.

Het is een trainingskamp geworden om nooit te vergeten. Een dag later thuiskomen had uiteraard flinke gevolgen. Voor het thuisfront, gezinnen, school en werk. Belangrijk is uiteraard dat iedereen veilig is teruggekeerd. Een van de begeleiders vatte het in één zin kernachtig samen: “Door deze trip zijn we volgens mij in mentaal opzicht 200% sterker worden.”

Polen

Waar de meeste regioclubs de zon en warmte opzochten in de aanloop naar deel twee van de competitie reisde SJZ naar het koude Polen. Het is eenvoudig te verklaren waarom de groenwitten naar het oosten trokken. Hoofdsponsor Lider Job heeft hechte banden in het land van wereldtopper Robert Lewandowski.

Het Zoeterwoudse gezelschap (selectie, staf en enkele sponsoren) vertoefde in Wroclaw in het zuidwesten van Polen waar sneeuw voor een bijzonder decor zorgde. Wellicht niet ideaal voor een trainingskamp, maar in niet ideale omstandigheden kan juist de teamgeest worden versterkt. Niet alles zal of kan immers van een leien dakje gaan. In Polen hebben de trainers Kevin Bos (SJZ 1) en Andres van der Hoeven (SJZ 2) met hun staf serieus kunnen werken aan die teamgeest. Dat is zeker gelukt met o.a. een SJZ-quiz (gewonnen door routinier Guus de Goede), diverse gesprekken, een stadstour, een bezoek aan de sportschool, het zwembad en vertier in de avonduren.

Oefenwedstrijden

Uiteraard is er ook gevoetbald. SJZ 1 nam het op tegen derdeklasser Luzyce Luban. Hoewel SJZ onder lastige omstandigheden het betere van het spel had en veel kansen creëerde, werd met 2-1 verloren. Joey Vink scoorde het Zoeterwoudse doelpunt.

In het duel tussen SJZ 2 en Lazek Pisarzowice (4e klasse) werd het een waar doelpuntenfestijn. Er werden maar liefst 13 goals geproduceerd waarvan 9 door SJZ. Roger Loos en Pim van der Hoeven scoorden 2x, de andere treffers kwamen op naam van Stan Plu, Niels van der Velde, Tijs Bonte, junior Rens de Haas en Thomas Warmerdam.

Zoals al opgemerkt was het trainingskamp vooral van belang voor het verstevigen van de teamgeest. Het geduld is door het onverwachte oponthoud en daardoor aanzienlijk langere verblijf in Polen flink op de proef gesteld.

Zaterdag gaat SJZ in Noorden op bezoek bij NSV’46 en dan moet blijken of de winterse trip-met-hindernissen een positieve uitwerking heeft op het optreden op de Hollandse velden.

Bron: SJZ

 

Must Read