HomeVierde klasseSporting LeidenSporting Leiden boekt fraaie overwinning op Nicolaas Boys

Sporting Leiden boekt fraaie overwinning op Nicolaas Boys

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Directe degradatie ontlopen dat is het devies bij Sporting Leiden. Trainer Ronald Mink en zijn technische staf zijn nog altijd positief over een goede afloop om met hun jeugdige team de nacompetitie te halen. Optimisme wat afgelopen zaterdag beloond werd tegen Nicolaas Boys uit Nieuwveen. Voor eigen publiek gingen de jongelingen met de winst aan de haal. Het werd 3-2.

Sporting Leiden verdediger Lorenzo Calckhoven over de wedstrijd: ,,We kwamen furieus uit de startblokken. Al in de openingsminuut kwamen we op voorsprong door een doelpunt van Yousuf Sadi Hilmi. Een mooie start en we bleven na dit doelpunt redelijk spelen. Toch kreeg onze tegenstander grip op de wedstrijd. Ze stonden enorm defensief opgesteld met vijf verdedigers en we hadden veel moeite om hier doorheen te komen. De betere kansen waren toen zeker wel voor Nicolaas Boys en met enig fortuin kwamen ze op gelijke hoogte. We bleven het de eerste helft echt lastig hebben, maar we konden even goed op slag van rust op voorsprong komen. De bal ging er net niet in en dus gingen we met een 1-1 gelijke stand rusten.”

De vaste waarde over het tweede bedrijf: ,,Tijdens de onderbreking kregen we te horen hoe we moesten gaan staan. Het stond voor de pauze gewoon niet goed waardoor we voortdurend de slag op het middenveld verloren. Dat ging de tweede helft beduidend beter en ik kan gerust stellen dat wij de bovenliggende ploeg waren na rust. Zij kregen niet echt kansen meer en bij ons ontstond het gevoel dat we konden winnen. Na wat speldenprikjes kwamen we tegen het einde van de wedstrijd op voorsprong. Uit een corner was het wederom de maker van het eerste doelpunt die het net vond. Kort na dit moment schoot Ryan du Prie de wedstrijd op slot. Dat we diep in blessuretijd nog een tegentreffer incasseerden mocht de pret niet meer drukken. Op basis van de tweede helft is het een verdiende overwinning.”

De verdediger tot besluit: ,,Het mag duidelijk zijn dat we nog niet afgeschreven zijn. In puntenaantal komen we nu op gelijke hoogte met onze directe concurrent Woubrugge. Zolang we erin blijven geloven is alles mogelijk. Het is in ieder geval een onwijs mooie opsteker.” Over twee weken speelt de Leidse formatie een uitwedstrijd bij de nummer drie van de ranglijst FC Oegstgeest. Zullen de pupillen van trainer Mink voor een stunt kunnen zorgen?