HomeZaterdagVierde klasseVoorschoten'97 (zo) blijft weer verstoken van overwinning

Voorschoten’97 (zo) blijft weer verstoken van overwinning

-

Vierde klasse C (zondag)- Voorschoten’97 tegen Rivierwijkers op een koud en nat sportpark Adegeest was een wedstrijd tussen de nummers negen en tien. De verwachting was dan ook dat de ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn en niets was minder waar. Dan was de ploeg uit Voorschoten iets beter en dan was het de ploeg uit Utrecht die een fase het betere van het spel had. Twee keer nam de thuisploeg een voorsprong, in de eerste helft via Bryan Hilders en in de tweede helft via Glenn Mulder maar zowel in de eerste als in de tweede helft kwamen de bezoekers op gelijke hoogte met uiteindelijk een terecht gelijkspel, 2-2.

Het begin van de wedstijd was voor de Adegeest bewoners zonder dat er echt grote kansen te noteren waren. Na iets meer dan tien minuten spelen ging een schot van Hilders net over. Niet veel later kreeg de thuisploeg een corner en uit een klutssituatie scoorde dezelfde Hilders en stond Voorschoten ’97 verdiend op een 1-0 voorsprong.

In de fase na dit doelpunt werden de bezoekers beetje bij beetje sterker, al kwamen de Utrechtenaren niet tot grote kansen. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg wel goed weg, maar de kopbal van de bezoekers ging net over. Een minuut later wees de scheidrechter naar de stip voor een, toch wel makkelijk gegeven, strafschop voor de bezoekers. Luuk van de Harst wist wel raad met dit cadeautje en schoot zijn ploeg vanaf de stip op 1-1.

Het laatste kwartier ging gelijk op met wat kansen over en weer. Hilders kreeg nog een kans om zijn ploeg weer op voorsprong te zetten en later was het V’97 keeper Jeroen van Breene die een knappe redding had met zijn been. In de laatste minuut voor rust ging Ferenc Merczel alleen op de Utrechtse keeper af maar helaas voor de thuisploeg benutte hij deze kans niet zodat beide ploegen met 1-1 de droge en warme kleedkamer op zochten.

Het begin van de tweede helft was voor de ploeg in het geel en groen, al waren er geen grote kansen waar te nemen. Toch was het de uitploeg die de beste kans kreeg maar het schot van de bezoekers ging net naast het Voorschotense doel. Na een kwartier spelen kreeg de thuisploeg een corner en, net als in de eerste helft, scoorde de ploeg van trainer Denis Luhulima hieruit. Nu was het Glenn Mulder die met een kopbal het doel vond. Heel lang kon de thuisploeg niet genieten van deze voorsprong want een minuut later werd Van der Harst volledig vrij gelaten in het Voorschotense strafschopgebied die, met een mooie kopbal over keeper van Breene heen, het doel vond: 2-2.

Het laatste half uur van de wedstrijd waren er over en weer wat kansen, maar tot scoren kwamen beide ploegen niet en zo was de 2-2 een terechte uitslag. Door de nederlaag van Eendracht ’82 wist V’97 wel een plek te stijgen en staat het nu op plek acht. De ploeg van Luhulima won dit jaar nog niet en voor de laatste zege moet er terug gebladerd worden naar 10 december 2023.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van Breene, Van de Born, Mulder, Van der Salm, Adriaanse, Lindeman, Beelen, Rebergen, Hilders, Van de Berg, Merczel.

Basisopstelling Rivierwijkers: Vendrig, De Roos, Jacobs, Jacobs, Teuwen, Van der Harst, Hilten, Pieterson, Bleumink, Roos, Siefers.