HomeVierde klasseSporting LeidenWarmunda in de slotfase voorbij aan Sporting Leiden

Warmunda in de slotfase voorbij aan Sporting Leiden

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Na twee nederlagen op rij speelde Warmunda afgelopen zaterdag op het eigen sportpark Het Overbos tegen laagvlieger Sporting Leiden. De ploeg van trainers Barry van Rijn en Remco Breuer wil graag de bovenste ploegen in het vizier houden, winst was dus noodzakelijk. Bij de Leidenaren daarentegen stonden er andere belangen op het spel. De ploeg staat voorlaatste en kan elk punt gebruiken in de strijd tegen directe degradatie. De thuisploeg ging met de zege aan de haal. Het werd 2-1 mede dankzij twee doelpunten van aanvaller Kevin van Bentem.

De tweevoudig doelpuntenmaker over de wedstrijd: ,,Het was een wedstrijd die alle kanten op had kunnen gaan. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het van onze kant niet best was, maar uiteindelijk pakken we de drie punten en dat is voor het moraal altijd goed. Het veld bij ons lag er slecht bij waardoor de beginfase van de wedstrijd van beide kanten rommelig begon. De eerste grote kans was voor Sporting Leiden, maar gelukkig voor ons belandde de bal op de paal. Een paar minuten na dit moment werd ik goed de diepte in gestuurd, waardoor ik één op één met hun keeper kwam te staan en kon scoren. Het niveau bleef ondermaats bij ons, daar waar onze tegenstander de mouwen opstroopte. Dit resulteerde kort voor rust in de gelijkmaker voor de Leidenaren. Met een 1-1 gelijke stand zochten we de kleedkamers op.”

De aanvaller vertelt over het tweede deel van de wedstrijd: ,,In de rust zijn we flink toegesproken door de trainers. Normaal gesproken komen we dan beter uit de kleedkamer, maar in deze wedstrijd was dat absoluut niet het geval. Het bleef ondermaats en het enige lichtpuntje was dat onze verdediging goed stond. Zij kregen een aantal mogelijkheden maar een doelpunt bleef uit van hun kant. Een minuut of tien voor tijd schoot ik op de doel, de belandde op de paal en uit die rebound scoorde ik alsnog. Zij kwamen nog met een slotoffensief, kregen nog wat kansen maar het bleef uiteindelijk 2-1.”

Van Bentem tot besluit: ,,We hebben uiteindelijk gedaan wat we moesten dan en dat is winnen. Het was niet om over naar huis te schrijven maar zulke wedstrijden zitten er ook tussen. We blijven zicht houden op de bovenste ploegen en dat is uiteindelijk wat telt.”

Sporting Leiden trainer Ronald Mink met zijn visie op het verlies: ,,We wisten van te voren dat Warmunda met diepe ballen vaak hun snelle spitsen wilde bereiken. Door het compact te houden wilden we de angel eruit halen. Dat ging in het begin ook best goed en we hadden al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kunnen komen. Helaas stond de paal in de weg. Na de openingstreffer van Warmunda herpakte het team zich wel. Dit resulteerde pal voor rust in de gelijkmaker van Youssef Sad Himli. We gingen best met een tevreden gevoel de rust in.”

De oefenmeester over het vervolg: ,,Na rust kwamen we er een altijd keer goed uit, ik noteerde zelfs drie honderd procent kansen die er niet ingingen. Dan zie je altijd dat zij hem dan wel maken kort voor tijd. Dat is zuur, zeker omdat in de allerlaatste minuut een inzet van ons rakelings voorlangs zeilde. Er had deze wedstrijd meer in gezeten, zeker omdat Warmunda duidelijk niet in goeden doen was deze middag. Toch heb ik de jongens na afloop een compliment gemaakt, want aan inzet ontbrak het zeker niet. Ik wil besluiten met te zeggen dat we optimistisch blijven over het restant van de competitie. In het voetbal is alles mogelijk.”

Warmunda neemt het volgende week in Sassenheim tegen koploper Teylingen, dat overigens dit weekend de tweede periode pakte na winst op NSV’46. Een kraker van de bovenste plank derhalve. Sporting Leiden neemt het op eigen veld op tegen Stompwijk’92 en dat is een duel die weer van groot belang is in de onderste regionen.