dinsdag, april 30, 2024
HomeTweede klasseUVSUVS (zaterdag) schudt Hazerswoudse Boys van zich af

UVS (zaterdag) schudt Hazerswoudse Boys van zich af

-

derby days streek(Zaterdag, 4A)- Hazerswoudse Boys heeft in het eerste duel na de winterstop terecht verloren van UVS. Op een slecht bespeelbaar veld was UVS in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij al wisten zij dit niet uit te drukken in de score (ruststand 1-0 voor UVS). Na rust toont Hazerswoudse Boys wat meer strijd en waren de teams meer aan elkaar gewaagd. Via een makkelijk gegeven penalty kon UVS de voorsprong verdubbelen en leek de wedstrijd gespeeld. In de slotfase kreeg ook Hazerswoudse Boys nog een strafschop die werd verzilverd door Leo de Ruiter zodat de eindstand uiteindelijk 2-1 in het voordeel van UVS werd.

Hazerswoudse Boys begon de wedstrijd met Rens Louwers voor de geblesseerde Jordi van Wetten en oudgediende Bart Sol in het centrum van de verdediging. Al snel werd duidelijk dat er op de slechte grasmat geen vlot combinatiespel mogelijk was en UVS hanteerde dan ook al snel de lange bal van achteruit. Hazerswoudse Boys probeerde in eerste instantie wel om via opbouw van achteruit het middenveld te bereiken maar leed daarbij veelvuldig balverlies, mede omdat UVS snel druk zette op de achterhoede van de Boys. Na een kleine tien minuten spelen was er voor het eerst gevaar voor het doel wanneer er een scrimmage ontstond voor het doel van Hazerswoudse Boys, maar de bal kon uiteindelijk toch worden weggewerkt door de Boys verdediging.

UVS-Haz. Boys 18-01-2014 resultaatNa een kwartier spelen kwam UVS opnieuw dicht bij het openingsdoelpunt wanneer keeper Pieter de Ruiter onder een voorzet doorging en de bal bij de tweede paal belandde voor de voeten van Evert van Rest, maar hij lepelde de bal over het doel. In die fase was UVS de ploeg die het spel bepaalde en het leek dan ook wachten op een Leidse treffer. Na een half uur spelen kregen de blauwwitten daarbij de hulp van de goed fluitende scheidsrechter Van Eck die de bal op de stip legde nadat aanvoerder Jeffrey Kastelein de bal tegen een arm kreeg aangeschoten. Evert van Rest zette zich achter de bal maar ook van 11 meter kreeg hij de bal niet in het doel. Drie minuten later was het toch raak voor UVS wanneer spits Ferry Kort de bal uit een corner vrij kon inkoppen en de bal tegendraads boven de op doellijn staande Stan van Meurs in het doel knikte. In de slotfase van de 1e helft was er voor het eerst gevaar te zien van de kant van Hazerswoudse Boys als Rens Louwers de bal van net buiten het strafschopgebied in de verre hoek probeerde te krullen maar de bal kon worden gepakt door keeper Lucas van der Kwast.

In de rust zette trainer Manfred van den Bosch zijn team om en wisselde hij centrale verdediger Bart Sol voor de aanvallend ingestelde Pim Schoonwater zodat Hazerswoudse Boys ging spelen met een versterkt middenveld en achterin één op één. Vlak na rust dook UVS direct weer gevaarlijk op voor het doel van Hazerswoudse Boys maar dit leverde geen doelpunt op voor de thuisploeg. De omzetting in het team van de Boys plus wat meer strijdlust zorgden ervoor dat de wedstrijd meer in balans kwam. Beide ploegen wisten nu vrijwel geen kansen te creëren zodat er voor de toeschouwers niet veel viel te beleven. Met nog ruim een kwartier op de klok was plots Hazerswoudse Boys dicht bij de gelijkmaker toen een voorzet bleef hangen in het strafschopgebied van UVS en Pim Schoonwater van dichtbij de bal op de pantoffel nam, maar hij zag zijn schot geblokt door een speler op de doellijn. Vijf minuten later was er gevaar aan de andere kant van het veld wanneer keeper Pieter de Ruiter opnieuw moeite had met een hoge bal die uiteindelijk wel kon worden weggewerkt als er plots een fluitje klonk. Scheidsrechter Van Eck zag een duwfout van een verdediger van Hazerswoudse Boys en legde de bal voor de 2e keer op de stip. Dit keer nam Joeri Onderwater de penalty en hij wist deze wel te verzilveren zodat de wedstrijd beslist leek te zijn.

Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld want Hazerswoudse Boys zette er nog een tandje bij en dan kwam ook de defensie van UVS onder druk te staan. In de slotfase wees de arbiter van dienst voor de derde maal naar de stip. In een scrimmage beging een speler van UVS een duwfout t.o.v. een speler van de Boys. De penalty werd onberispelijk binnengeschoten door de verder onzichtbaar gebleven Leo de Ruiter en bracht hiermee de stand op 2-1. In de resterende blessuretijd werd er niet meer gescoord zodat UVS uiteindelijk terecht met de winst ging strijken.