De confrontatie tussen het Warmondse Warmunda en het Leidse DoCoS in de vierde klasse A  eindigde onbeslist. In een duel dat beide kanten op kon gaan, moesten beide trainers zich tevreden stellen met een punt: 2-2.

 

Een uitslag waar de heren trainers ook allebei mee konden leven, hoewel er door zowel DoCoS-trainer Ton van der Bijl als Warmunda-trainer Egmond Blinker een kanttekening werd geplaatst bij beslissingen van de scheidsrechter.

 

Dat deden zij overigens op beschaafde wijze, want de schuld bij de leidsman leggen wilden zij allerminst. Van Der Bijl begreep niet waarom de grensrechter van Warmunda zijn vlag omhoog stak toen zijn ploeg in de laatste minuut de winnende treffer leek te maken. ,,Het was geen buitenspel, dus ik snap niet waarom de scheidsrechter daarin meeging.”

 

Blinker vond op zijn beurt de rode kaart van Pieter van Rijn overdreven. ,,Ik zag het zelf niet goed, maar volgens de scheidsrechter schopte hij na. Van Rijn zelf zei tegen me dat dat niet zo was en ik ken hem als een eerlijke jongen.”

 

Warmunda kwam het eerst op voorsprong, maker van het doelpuntwas de jonge spits Ricky Visser. Hij deelde de mening van beide trainers, want ook hij vond dat deze wedstrijd twee kanten op kon vallen. ,,Helaas ben ik zelf nog niet honderd procent fit. In een oefenwedstrijd wonnen we 5-0 en toen scoorde ik er vijf.”

 

Nog voor rust kwam DoCoS op gelijke hoogte door aanvaller Joey Schmidt, na rust maakte Mark Cerdijn het Leidse doelpunt en Yassin Laachach het Warmondse.

 

De plannen voor DoCoS zijn dit seizoen nog ongewis. Van Der Bijl: ,,We spelen nu met een uitgedunde selectie. Wat onze ambities zijn is echt nog heel moeilijk te zeggen. De start is absoluut veelbelovend dus hopelijk kunnen we dit doortrekken. Iedereen speelt voor een periode dus wij ook.” Zijn Warmondse collega Blinker is wat meer uitgesproken: ,,Wij willen met dit Warmunda bij de bovenste zes eindigden. Vorig seizoen heeft dit team maar elf keer gescoord, dus dat zou een behoorlijke verbetering zijn. In die zes weken dat ik hier nu zit geloof ik dat een hoge notering mogelijk is. Spits Visser gaat nog een stapje verder. Op de vraag of hij dit Warmunda kampioen ziet worden antwoordt hij volmondig “Ja!”.

 

Om dat te bewerkstelligen moet Warmunda volgende week proberen te winnen bij Van Nispen, dat voor het eerst in de wei kwam en Kickers’69 vernederde.. DoCoS krijgt Bernardus op de thee, een ploeg die tot nu toe net als DoCoS ook vier punten sprokkelde.