RCL modeco_27_okt_2011

 Leiderdorp- Bij RCL was men aanvankelijk niet blij dat het duel met BVCB moest worden overgespeeld. De 1-1 verdween van het scorebord en het duel moest, nu in de Bloemerd, van voor af aan beginnen. RCL kon uiteindelijk wel lachen met twee extra punten (1-0). Of eigenlijk 0-1.

Een vorm van gerechtigdheid, want RCL had immers part noch deel gehad aan de strafzaak die BVCB drie punten in mindering opleverde. Het opstellen van een niet gerechtigde speler (ex-prof Leonardo dos Santos Silva) kwam BVCB duur te staan. Het uitduel voor RCL werd omgezet naar een thuiswedstrijd en in die thuishaven zijn de mannen van Frank Bloemheuvel al ruim anderhalf jaar ongeslagen.

Op de zege was ook allerminst iets af te dingen. RCL speelde verre van groots, maar had de gehele wedstrijd controle tegen een ploeg die geen enkele keer serieus gevaarlijk kon worden. De winst werd nog groter, omdat Floris van der Geest na een zware knieblessure bijna anderhalf jaar later weer kon spelen. De vormgever viel in de hectische slotfase in en kan RCL vanaf heden weer versterken.

Bloemheuvel had zijn ploeg vooraf geïnstrueerd dat de uitdaging was om het duel aan te grijpen om juist meer te peuren uit de ontmoeting dan het opgehaalde punt in september. ,,Op zich was dat punt in die wedstrijd niet verkeerd voor ons, maar nu kregen we de kans om het nog beter te doen. Die invalshoek vond ik belangrijker dan om te blijven mokken. Dat pakte goed uit, mede omdat ik het idee had dat BVCB ons nu lichtelijk onderschatte.”

Of BVCB met een te lichtzinnige houding was neergestreken in Leiderdorp bleef in het midden, maar onmachtig was de ploeg van Koos Waslander in elk geval op zijn minst. Het sterke koppel Robin Monsma en Piet van Oeveren bleef onzichtbaar en voor het overige liepen de bezoekers niet over van inventiviteit. Die constatering mocht ook als een compliment gelden voor het andermaal goed georganiseerd spelende RCL. Vaste backs Rudy Kluts en Jelmer Vijlbrief werden adequaat vervangen en in het centrum heeft Frank van der Marel, voorheen pendelend tussen Quick Boys 2 en 3, zijn plek ondertussen gevonden. Zijn maatje in de as, Michel Bloemheuvel, was verantwoordelijk voor de enige treffer van de middag.

Dat doelpunt viel al snel en was de opmaat voor een duel waarin de kansen schaars waren. En als er deining was voor de doelen dan was het aan de kant van BVCB. Zo hadden William van Vliet, Thom Wijnalda en Nick Permanand de kans om RCL na rust in rustig vaarwater te brengen, maar enig fortuin ontbrak in hun intentie om doelman Mark Gaerthe kansloos te laten.

In de slotfase leek RCL toch nog in last te komen, omdat aanvoerder Van Vliet een directe rode kaart voorgehouden kreeg. ,,Ik was zelfs  te verbouwereerd om te reageren. Er was geen enkele intentie om hun spits unfair uit te schakelen. De wedstrijd was er ook niet naar. Balen, want nu mis ik FC Rijnvogels volgende week waar knapen spelen die ik goed ken.”

BVCB, de hele middag al ontbloot van spitsvondigheid, kon niet profiteren. Sterker nog, drie minuten na de eerste uitsluiting mocht ook Jim van Oeveren gaan douchen na het onderuit ‘maaien’ van een doorgebroken speler (Wijnalda, red.).

RCL verdiende twee punten meer en nam daardoor enige afstand van de staartploegen. Op eigen bodem zit het dus wel snor met RCL. Het is nu nog wachten op de eerste daadwerkelijke punten in uitduels.

BVCB- RCL 0-1 (0-1). 6. Bloemheuvel 0-1. Scheidsrechter: De Mik. Toeschouwers: 300. Rode kaarten: Van Vliet (81. RCL), Van Oeveren (84. BVCB)
RCL: De Vreede, Nagtegeller, Van der Marel, Bloemheuvel, Van Luxemburg, Van Westrienen, Van Vliet, Oude Velthuis (77. Van der Geest), Permanand, Wijnalda (88. Van de Pot), Van der Reijden.

Bron: Leidsch Dagblad

 

 

 

 

 

Meer foto’s van de wedstrijd gemaakt door Modeco-art via deze link

RCLzaterdagheren1 teamfoto