artikel image RCL 1RCL kon een punt bijschrijven na een bezoek aan ’s-Gravenzande (1-1). In tactisch opzicht kwamen de Leiderdorpers prima voor de dag volgens Frank Bloemheuvel.

Leroy van Westrienen brak de score open, waarna Nick Permanand een grote kans kreeg op de 0-2. De treffer viel vlak voor rust echter aan de andere kant. De oefenmeester verwachtte een ware stormloop in de tweede helft, maar die bleef uit. RCL bleef moeiteloos overeind en kreeg met Thom Wijnalda nog de grootste kans, even na rust.

Trainer Bloemheuvel: ,,Op voorhand zou ik tevreden zijn met een punt en gezien de wedstrijd was dat punt ook in lijn met wat d eploegen lieten zien. We moesten het stellen zonder William van Vliet, Frank van der Marel en Tom Oude Veldhuis. Terugkomend van een blessure kon Jelmer Vijlbrief wel weer op de bank spelen en hij heeft ook nog even gespeeld. Ondanks de noodgedwongen omzettingen, ging het organisatorisch prima. Ons piepjonge middenveld heeft het uitstekend gedaan.”

RCL kreeg twee weken terug een oorwassing bij Vitesse Delft, maar die nederlaag lijkt prima verwerkt door de Leiderdorpse equipe.

,,We hebben veel geleerd van die nederlaag. Eigenlijk ben ik enigszins verbaasd dat we zo snel hebben kunnen anticiperen na die wedstrijd. De jongens denken ook mee en dat betaalt zich op het veld uit. Eigen initiatief in deze kan ik erg waarderen. RCL gaat de wedstrijden steeds beter lezen en ik ben erg blij met die ontwikkeling.”