nabeschouwing167x60Leiderdorp- Doelpunten bleven uit in Leiderdorp bij het duel van RCL en DSO. Frank Bloemheuvel mocht daar het meest om mopperen, omdat met name Tom Oude Veldhuis ongelukkig in de afwerking was.

 

In zijn ogen mocht de aandacht van de redactie van leidenamateurvoetbal.nl uitgaan naar één van zijn nieuwe spelers. Niet Frank van der Marel (Quick Boys) of Nick Wijsman (UVS) werden naar voren geschoven door de docent en trainer, maar Oude Veldhuis. ,,Ik was tevreden over Tom, maar hij kreeg wel drie kansen in de laatste fase en hij had dus de gevierde man kunnen worden.”

 

Dat werd de van Noordwijk overgekomen aanvaller/ middenvelder dus niet en dus confronteerden we de speler met de feiten.

 

Volgens de trainer kan je terugkijken op een goede wedstrijd, maar een doelpuntje had er ook wel achter je naam mogen komen, naar onze redactie heeft begrepen.

 

,,Ja lekker, wrijf het er maar in. Maar ik moet de trainer gelijk geven, er had er best eentje in gemogen. Bij de eerste kans liet ik de bal over me heen komen op aangeven van Thom Wijnalda. De bal stuiterde en ik haalde uit. Helaas ging mijn inzet naast. Mijn tweede kans ontstond nadat ik zelf een een-tweetje had opgezet. Met links schoot ik goed in, maar de doelman liet zich niet verrassen. Een kopbal, mijn derde kans in kort tijdsbestek, werd nog op de doellijn weggewerkt. Misschien deed ik een en ander niet eens beroerd, maar je mag zeker stellen dat ik de winst op mijn voeten of hoofd heb gehad. Ik heb best wel het vermogen om te scoren, maar het mocht dus nu niet lukken. Volgende keer toch maar wat rustiger blijven voor het doel.”

 

Al met al werd er dus niet gescoord. Hoe schat je de uitslag in?

 

,,DSO is als vierde geëindigd vorig seizoen en hebben zeker geen slechte ploeg. Daar hebben wij in dit duel ook een prima organisatie tegenover gezet. Het is jammer dat Nick (Permanand, red.) er nog niet bij kon zijn met zijn snelheid. Hij komt er echter wel weer aan, dus we hebben ook voorin weer meer mogelijkheden. De eerste helft vond ik wel wat steriel. Na de doelwisseling kwam er gaandeweg meer ruimte en zeker in de laatste twintig minuten was RCL sterker. We moeten hier niet te lang bij stil staan, want 0-0 is echt geen verkeerde uitslag, hoewel de teleurstelling wel de overhand heeft. Zeker bij mij.”

 

Gezien jouw ervaring, opgedaan bij VVSB en Noordwijk, kan je vast wel enigszins duiden hoe RCL er voor staat.

 

 

,,Het niveau valt me zeker niet tegen. Het is echt niet zo dat ik moeiteloos meehobbel. Ik moet gewoon vol aan de bak, net als alle andere spelers.”

 

Wil je nog even teruggaan in de tijd?

 

,,In het seizoen dat John Blok coach was bij VVSB speelde ik niet. Ik vond hem wel een goede trainer overigens. Tussentijds werd hij ontslagen en Jan van de Berg nam het als interim over. Vervolgens speelde ik alle duels mee. Het jaar erna startte ik wel in de basis, maar na vijf of zes duels kwam ik op de bank terecht en kwam ik daarna vooral toe aan invalbeurten.

 

Vorig seizoen was een fantastisch seizoen met Noordwijk. Kampioen worden en de kwartfinale halen van de KNVB-beker. Het kon niet beter. Helaas kende ik veel blessures en daarnaast was de concurrentie buitengewoon groot. Nu ben ik dus uitgekomen bij RCL en dat is echt een vriendenkoppel, waar ik het prima naar mijn zin heb. Maar het gaat zeker niet vanzelf.

 

Volgende week dan maar scoren, niet waar?

,,Dat zou mooi zijn want dan vier ik ook mijn zesentwintigste verjaardag.