HomeRCLInterviews RCLAndere speelwijze voor William van Vliet

Andere speelwijze voor William van Vliet

-

RCL leed vorige week de eerste nederlaag van het seizoen, maar een week later volgde direct de eerste overwinning in de eerste klasse. Nootdorp werd gedecideerd teruggewezen (3-1).

Nootdorp kwam als koploper naar Leiderdorp toe, maar RCL zorgde er met een 3-1 score voor dat die weelde van korte duur was. Halverwege leidde de ploeg van Frank Bloemheuvel al met 3-0, mede door twee treffers in de slotfase van de eerste helft. ,,We hebben de controle over de wedstrijd genomen en niet echt meer weggegeven. Zij kwamen nog wel vlot na rust terug, maar vooral in de laatste vijfentwintig minuten kwamen we weer onder de druk vandaan en is RCL niet meer in gevaar gekomen. Een stormloop is in de tweede helft uitgebleven”, stelde Bloemheuvel tevreden vast.

Vroeg in het duel zorgde Thom Wijnalda voor de openingstreffer, na voorbereidend werk van Nick Wijsman. De marge werd vergroot door Nick van der Reijden en weer Wijnalda, beide keren op aangeven van de aalvlugge Nick Permanand. Bloemheuvel andermaal: ,,Een prima zege, maar dit RCL heeft het plafond nog niet bereikt. Ik heb het gevoel dat deze ploeg nog veertig procent kan verbeteren. Voetballend wordt het al beter, maar er gaat ook nog voldoende mis.”

Bloemheuvel had voor de pauze al zes á zeven kansen gezien voor zijn ploeg en vond dat daar effectief mee was omgesprongen. Aanvoerder William van Vliet had ook in de tweede helft gezien dat de uitslag groter had kunnen uitvallen.

Een uitslag die staat. Hoe is deze overwinning voor jullie tot stand gekomen?

,, We zijn iets anders gaan spelen ten opzichte van de voorgaande wedstrijden. Dit met als doel om er meer voetbal in te krijgen. Vooral voor rust is dat prima gelukt.”

Waar zat de omzetting in?

,,Normaliter speelt RCL meer met de punt naar voren. Dat hebben we nu veranderd door juist met de punt naar achteren te spelen. Die rol kreeg ik toegewezen. Dat betekende dat ik minder kon aansluiten voorin, maar daardoor konden de andere middenvelders wat meer naar voren spelen. Ik kwam meer in balbezit en kon me meer met de opbouw bemoeien. Voordeel was ook dat Michel (Bloemheuvel, red.) en ik een prima samenwerking hadden. Hij speelde in mijn rug en wij hebben aan een halve blik naar elkaar al genoeg.”

Stelde Nootdorp er dan zo weinig tegenover gezien het resultaat?

,,Zij begonnen slap aan de wedstrijd en dat leverde ons een snelle voorsprong op. Dan speel je natuurlijk al meteen een andere wedstrijd. De andere doelpunten vielen ook op voor ons prima momenten. Vlak voor rust waren zij nog op elkaar aan het foeteren om de 2-0, waardoor wij meteen de 3-0 konden bewerkstelligen. Dan ga je lekker de rust in. Natuurlijk zou het nog een wedstrijd kunnen worden na een snel tegendoelpunt, maar na de 3-1 raakten we geenszins in paniek. In de slotfase konden we met wat meer precisie uitlopen naar 4-1 of zelfs 5-1, maar voor deze uitslag doe ik het ook.”

De eerste zege smaakt naar meer en jullie team wordt ook nog beter in de komende tijd.

,, Dat denk ik ook, want Tim van Luxemburg zit er achterin weer aan te komen. Hij maakte minuten in het tweede en zal straks aansluiten. Ook Jelmer Vijlbrief is terug en Tom Oude Veldhuis komt er ook weer bij na een blessure. Bovenal denk ik dat we met deze speelwijze voetballend beter voor de dag komen, dus we mogen niet ontevreden zijn.”

Het blijft nog koffiedik kijken in deze klasse, maar jullie zijn nog niet van de mat gespeeld. RCL kan dus mee in de eerste klasse, is de voorzichtige conclusie.

,,We moeten mee kunnen komen, hoewel we wel reëel moeten blijven. Er zit maximaal een plek rond de middenmoot in, maar daarmee zouden we aan het eind van de rit tevreden mogen zijn. Het ligt aan onszelf. We moeten weg blijven van de onnodige kaarten en schorsingen en met blessures moet je een beetje geluk hebben. Vooralsnog is bijna alles weer fit en is nog geen tegenstander serieus beter geweest. Zeker dit Nootdorp niet en zij pakten toch al een boel punten.”

RCL startte met de navolgende basis: De Vreede, Kluts, Bloemheuvel, Van der Marel, Nagtegeller, Van Westrienen, Van Vliet, Van der Reijden, Permanand, Wijnalda en Wijsman.