vrijdag, april 26, 2024
HomeRCLInterviews RCLHaalt Thom Wijnalda het naderende toetje?

Haalt Thom Wijnalda het naderende toetje?

-

In een ogenschijnlijk onschuldige botsing raakte Thom Wijnalda geblesseerd. Al rap bleek dat de targetman van RCL niet verder kon. Later in de middag bezocht hij noodgedwongen het Rijnland ziekenhuis.

RCL wilde nacompetitie halen, zonder kaarten van het veld stappen en zeker ook ongeschonden. Dat laatste lukte dus niet. Het is maar zeer de vraag of de 20-jarige aanvaller het ‘toetje’ kan spelen.

,,Volgens de arts die mij behandelde zal het vier tot zes weken gaan duren. Er zijn scheurtjes geconstateerd onder de enkel. Ik vraag mij echter af of het niet overdreven is. Zondag kon ik al weer aardig lopen en had ik het idee dat het weer soepeler ging. Nu, een dag later, gaat het weer beter. Morgen ga ik spinnen bij RCL. Er zit altijd een verschil tussen een medisch advies en een mening van de fysio die ook altijd kijkt naar het sportieve belang. Ik heb geen idee of ik zaterdag haal en wat de consequenties zijn als ik er wel mee speel. Als voetballer wil je de nacompetitie spelen, dat is makkelijk zat. Bij RCL hebben we iedereen nu vreselijk nodig. Onze selectie is niet al te breed en dus wil ik er alles aan doen om er zaterdag bij te zijn.”

Voor RCL is het ook te hopen dat de topscorer van de partij zal zijn. Met dertien treffers heeft hij een aanzienlijk deel geleverd aan de productie in de reguliere competitie.

,,Op het ogenblik zit er geen doelpuntenmaker achter me. Nog niet althans. Laatst was ik drie duels geschorst en pakten we maar één punt, ondanks dat we vier keer scoorden. Anderzijds hebben we een hechte defensie, daar ligt wel een kracht van dit team. Nee, tegen GHC was het anders maar daar moeten we het maar niet meer over hebben. Een ander probleem is dat we geen echte balafpakker hebben als Michel Bloemheuvel geblesseerd of geschorst is. Toch zullen we er voor gaan. De eerste klasse is voor ons heel belangrijk. De dames hebben het voor elkaar en wij moeten nu ook een stap gaan maken. Er zijn plannen voor een nieuw kantine en de club wil doorgroeien. Ook als ik maar één duel kan spelen of zelfs in het geheel niet, is mijn wens dat we GHC achterna gaan.”

Hoe heb je na het uitvallen de zaterdagmiddag beleefd?

,,Nadat ik was weggedragen ben ik met mijn moeder en vriendin naar het ziekenhuis gegaan. De wachttijd viel erg mee, maar inmiddels was onze wedstrijd wel afgelopen. Na het ziekenhuisbezoek ben ik naar huis gegaan, maar daarna toch nog even naar RCL om mijn eigen jongens te zien en de dames die dus de titel hebben gepakt. De dag erna heb ik veel sms-berichten ontvangen. Er is een enorme betrokkenheid. Het gaat niet enkel om een voetbalteam.”

Als ervaren krachten ontbreken, zoals j.l. zaterdag Michel Bloemheuvel, heeft RCL wel een erg jonge groep. Hoe ervaar jij dat zelf?

,,Enkele spelers hebben vorig seizoen de extra duels met Strijen meegemaakt, maar heel veel ervaring is er niet. Als er 500 tuinders staan is er toch onrust. Zaterdag ging het dus ook al niet helemaal volgens plan. Daar staat tegenover dat we lange tijd de leiding hebben gehad. Bij LYRA, op dat moment onze grootste concurrent, waren we stukken sterker en hadden afstand kunnen nemen op de ranglijst. Zelfs met tien man waren we beter. We kunnen er dus weldegelijk wat van, maar de groep is en blijft jong. Natuurlijk was het tegen GHC niet veel soeps, maar we zijn wel weer zo professioneel om geen kaarten te pakken bij een scheidsrechter die normaliter strooit met kaarten. Daar hebben we wel van geleerd kennelijk. In het recente verleden raakten we nog wel eens gefrustreerd. Dat was ook wel mogelijk geweest bij de vijfde of zesde goal van GHC, maar we bleven nadenken. Omdat we een jonge groep hebben denk ik juist wel dat we met veel vertrouwen naar de toekomst kunnen kijken.”

Wijnalda leerde voetballen in Leiderdorp, om tussentijds even te verkassen naar UVS. Daarna kwam hij terug bij de club waar hij een goed gevoel bij heeft, maar zeker ook kanttekeningen.

We willen veel met de club, maar we moeten nog veel verbeteren. Ik zit nu twee jaar in de spelersraad en dan krijg je veel mee. Onze uitstraling naar buiten via de media kan veel beter. Wat dat betreft sta ik, net als de andere jongens van het team, ontzettend positief tegenover het initiatief van de website voor het Leidse en regionale voetbal. We kunnen ons verhaal doen en laten zien dat het ook heel leuk kan zijn in de tweede klasse. Clubs moeten hier absoluut het belang van inzien. Dat geldt ook voor derde-en vierdeklassers. Ik ben een jongen van de club en wil het hoogste niveau halen. Bij voorkeur met RCL, laat dat duidelijk zijn.”

Bel je van de week nog even over de mogelijkheden om zaterdag mee te doen?

,,Zeker, dat beloof ik bij deze.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read