artikel image RCL 2Zondagmiddag was hij aandachtig toeschouwer bij de burentwist tussen Meerburg en SJZ, maar Thom Wijnalda kon geen chocolade maken van het schimmenspel. Over zijn eigen spel en dat van RCL kon hij meer vertellen na de 1-1 bij ’s-Gravenzande.

De Leiderdorpse spits kon zich helemaal vinden in het gelijkspel van zijn club. ,,We begonnen heel sterk. Wéér heel sterk, mag ik wel zeggen. Net als tegen GHC kwamen we vroeg op voorsprong. Geen idee in welke minuut, want ik kijk nooit naar het scorebord. Op dat moment was dat ook wel terecht. Al heel snel werd het echter weer gelijk en die status quo bleef ook overeind. In de score, maar zeker ook in de krachtsverhouding. Zij troffen wel tweemaal de lat in het eerste kwartier, maar wij waren zeker diverse keren gevaarlijk.”

Ook nu moest RCL het nog stellen zonder de geschorste William van Vliet, maar Wijnalda was net als trainer Bloemheuvel zeer tevreden over het middenveld. ,, We speelden daar met Eric van der Pot, Nick Wijsman en Leroy van Westrienen. Allemaal jonge jongens, maar zij deden het stuk voor stuk prima. Eric heeft zichzelf aangeboden bij de club, want wilde het op een hoger niveau proberen. Hij kwam van Docos en heeft zich dubbel moeten bewijzen. Nu heeft hij laten zien dat hij mee kan. Leroy is ook niet meer weg te denken en dat is ook al zo snel gegaan. Ook Nick scoort altijd wel een voldoende. En eigenlijk is het zo dat we elke positie momenteel wel kunnen invullen, wanneer er een speler geblesseerd raakt of geblesseerd is. Vorig seizoen kwamen we in zulke situaties eerder in de knel. We hebben allemaal veel bijgeleerd en daarom zijn we zo blij met de eerste klasse.”

Uit de laatste twee duels haalde RCL keurig vier punten en vooralsnog lijkt lijfsbehoud, het eerste doel van de mannen van Bloemheuvel, zeker tot de mogelijkheden te horen. ,,We mogen zeker niet klagen over de plek waar we nu staan. De overwinning op GHC heeft ons meer lucht gegeven en dan is een gelijkspel bij een ploeg, waarin ook niet bepaald koekenbakkers spelen, een prima resultaat. Tuurlijk, de insteek is winnen. Maar vooraf hadden we onze handtekening geplaatst bij het bijschrijven van een punt. Net als GHC verrassen wij misschien wel, hoewel ik wel moet zeggen dat zij toch wat meer jongens hebben lopen met ervaring. Zij hebben diverse spelers van tussen de 24 en 28 jaar en wij zitten daar met de meesten wel ver onder. Daarom vond ik onze zege van vorige week ook heel aangenaam. Er zou sprake zijn van een mindere dag van hen, maar doe je RCL mee tekort. Wij halen onze punten echt niet enkel en alleen omdat tegenstanders ‘een mindere dag’ hebben tegen ons. En als dat wel zo is, mag dat van mij het hele seizoen zo blijven.”

RCL blijkt dus een groep te hebben, waarbij het verval niet heel groot is tussen de eerste elf en de rest. ,,Ben ik met je eens. Het is op dit ogenblik zo dat de trainer een keuze kan maken, waarbij die werkelijk te maken heeft met details of de tegenstander. Een prettige wetenschap, want zo ben je natuurlijk veel minder kwetsbaar en kan je als ploeg tegenslagen weerstand bieden. Als wij kijken naar het restprogramma voor de winterstop dan is onze insteek zes punten. Dat we al zo mogen denken, geeft aan dat RCL op de juiste weg zit. We krijgen nu nog Alexandria’66, een sterke ploeg. Daarnaast echter ook nog Breukelen en Leonidas en we kunnen de afstand tot deze onderste ploegen nog groter maken. Het is leuk voor ons om naar boven te kijken, maar daar zijn we niet mee bezig. Het is nog een heel eind en met een paar nederlagen op rij zak je ook zomaar ver weg. Mijn voorlopige conclusie is dat dit RCL recht heeft op een groot compliment.”