HomeVijfde klasseLSVV'70LSVV’70 heeft niets in te brengen

LSVV’70 heeft niets in te brengen

-

De eerste kennismaking met de derde klasse B is LSVV’70 slecht bevallen. Bij Die Haghe werd met 4-0 verloren en zowel trainer Wim Mugge als speler Stijn Kalsbeek spraken van een kansloze middag.

,,Machteloos. Niks meer, niks minder. Wij misten een aantal belangrijke spelers, waardoor we kwalitatief tekort kwamen. De spoeling is dit jaar dun. Als niet iedereen fit is zullen we het moeilijk krijgen. Indien de belangrijke spelers wel fit zijn, heb ik er alle vertrouwen in dat deze ploeg wel in staat is om in de middenmoot uit te komen”, stelt verdediger Kalsbeek.

LSVV ging de rust in met een 1-0 achterstand, waardoor er wellicht nog wat in het vat zat. Trainer Wim Mugge vond met name dat zijn verdediging het nog aardig op de rit had staan in die fase.

,,Aanvallend konden we weinig brengen en we hebben naar ik meen maar één keer op het doel geschoten. Achterin ging het niet onaardig, waarbij onze doelman Job Weststrate ook genoemd mag worden in positieve zin. We kregen ook nog wel kansen op de gelijkmaker, maar na de 2-0 zat het er voor ons helaas op. Het is me te gemakkelijk om te stellen dat we verloren door de absentie van bepalende spelers, maar zeker was wel dat de noodzakelijke omzettingen slecht werden opgepakt. Het 4-4-2 systeem kwam niet uit de verf.”

Kalsbeek gaf ook aan dat de 2-0 LSVV te machtig werd.

,, Die Haghe heeft een jonge, maar leuk voetballende ploeg. In de eerste helft ging het gelijk op. Door een fout in de verdediging kwamen we 1-0 achter. In de tweede helft viel na 60 minuten de 2-0. Toen was de wedstrijd gespeeld.”

LSVV kende een moeizame voorbereiding waarin ook weinig duels werden gespeeld. Het heeft er alle schijn van dat LSVV nog een aanloop nodig heeft om te gaan pieken. De rotsvaste trainer daarover.

,,We missen telkens weer vaste waarden en dat kunnen we nu eenmaal lastig opvangen. In goed doen gaan wij hier niet met een 4-0 veegpartij van het veld. Wel denk ik dat deze Haagse/ Westlandse afdeling sterker is dan de afdeling waaruit we vandaan komen. Mijn collega sprak daar ook al over. Het zal dus alle hens aan dek worden, zoveel is duidelijk.”

Bij de ploeg uit de kikkerpolder ontbraken dit keer onder meer targetman Alphert Christina, en steunpilaar Boris Cammelbeeck. Die Haghe profiteerde dankbaar.