artikel image_LSVV_2LSVV’70 ging hard onderuit de derde klasse B. Bij Houtwijk kreeg de ploeg van Wim Mugge met 6-0 om de oren. De kelder is nog steeds het domein van de Leidse Studenten Voetbal Vereniging.

 

,,Elk woord voor ons optreden is eigenlijk teveel. Het was een drama en ik voel me in mijn hemd gezet door de jongens. Er zijn geen excuses aan te voeren voor onze collectieve wanprestatie. De eerste tegengoal was een eigen doelpunt. Daarna maken we een dekkingsfout en sta je na acht minuten achter. Bij de laatste tegentreffer geven we het weer weg. Dit was om je dood te schamen. Ik wist ook niet hoe ver ik moest wegzakken in de dug-out. Gelukkig hebben de spelers het niet anders gezien en zijn zij zich ervan doordrongen dat het niets was.”

 

Mugge snapte het verschil ook niet met de vorige wedstrijd. ,,Toen stonden we er wel, nu was daar niets van over. En ik kan niet eens zeggen dat deze tegenstander indrukwekkend was. Maar ja, als je dan zo op je donder krijgt dan zegt dat alles over ons. Nee, mijn spelers doen dit niet expres, maar op deze manier wordt het een heidens karwei. Indien we volgende week niet winnen van de nummer laatst, hebben we nu al grote problemen.”

 

Bij LSVV ontbraken belangrijke pionnen als Boris Cammelbeeck en Hubert Meulman. Een gemis, hoewel Mugge daar niets van wilde weten.