Roodenburg kwam afgelopen zaterdag sterk voor de dag, op bezoek bij DUNO. Een punt was de beloning voor de brigade uit Leiden-Noord en voor Ricardo van Oevern een groot compliment van Marcel van der Burg.

,,Het is natuurlijk altijd leuk om te horen dat je een goeie wedstrijd hebt gespeeld. Ik denk dat de hele ploeg trouwens een puike prestatie heeft neergezet. Een punt pakken bij DUNO is zeker niet verkeerd en er had eigenlijk nog wel meer in het vat gezeten. In de tweede helft zijn we nadrukkelijk op zoek gegaan naar de winst. Realistisch gezien blijft het een goed resultaat, want we waren verre van op oorlogssterkte."

R. van Oevern, rechts, in de wedstrijd tegen Lyra
R. van Overn in de wedstrijd tegen Lyra, enkele weken geleden
Gekeken naar de opstelling was Roodenburg inderdaad nogal gemankeerd. Door schorsingen moest er weer flink worden gepuzzeld, maar de elf die het aanvankelijk moesten gaan doen, vulden hun taken prima in volgens de technische staf.

Van Oevern: ,,Van de vaste verdediging was alleen ik van de partij. Door het ontbreken van Hendrik Boelee en Patrick Heijmans stonden Alex Jansen en Michael van Kooperen nu centraal achterin. Jeroen van Hooidonk was de andere back en hij staat normaal gesproken op het middenveld bij ons. Toch denk ik dat DUNO niet heel veel kansen heeft gekregen. Er waren wat schoten van afstand en de goal viel uit een in mijn ogen onterecht gegeven vrije trap. Maar dan heb je het wel gehad, dus kennelijk stond het wel goed bij ons."

De bijna dertiger in de defensie van Roodenburg snapt niet zo veel van de wisselvalligheid van zijn ploeg. Tegen Oegstgeest, waarvan met 3-2 werd gewonnen, toonde de ploeg veerkracht en wil. De volgende wedstrijd tegen RAS was bedroevend slecht, maar nu liep het wel weer een stuk beter bij de Leidenaren.

,,Wisselvalligheid blijft ons achtervolgen. Tegen RAS konden we het laatst maar een kwartiertje opbrengen, dat is dan bizar als je in degradatiezorgen verkeert. Ondanks dat we veel spelers misten afgelopen zaterdag, hadden we nu weer wel kleur op de wangen. Er was strijd, beleving en overlevingsdrang. We spelen nu twee duels komende week en het is prettig dat we weer zo goed als compleet zijn. Bij DUNO hebben we met het koppie gespeeld en daardoor zijn we niet weer in kaartenlast gekomen."

Tegen Zevenhoven en Polanen gaat Roodenburg cruciale duels spelen en Van Oevern kijkt er al naar uit. ,,Robin Ravensbergen zal er voorin weer bij zijn. Hij speelde zaterdag al weer even mee. Voor Heijmans en Boelee zit de schorsing er ook op. Met deze ploeg moeten we zes punten kunnen pakken in die twee duels. Als we met dezelfde instelling spelen, heb ik er alle vertrouwen in. Ik ga er trouwens sowieso vanuit dat we uit onze laatste drie thuisduels de volle buit binnenhalen. Tel daar een puntje bij op bij Soccer Boys en we moeten nog ver kunnen komen. In elk geval boven de streep en wie weet zonder nacompetitie. Natuurlijk hebben we de cijfers niet mee, want thuis pakten we tot nu toe maar weinig punten. Wij haalden onze meeste punten in uitduels op kunstgras. Het mag nu niet meer uitmaken, waar en van wie we winnen. Het besef is er, het zal moeten. Doodzonde als Roodenburg weer uit deze klasse zou verdwijnen."