Vv Oegstgeest speelt na acht wedstrijden een bescheiden rol in de 2e klasse zaterdag. Opmerkelijk is dat in het stroef draaiende elftal de 21- jarige centrale verdediger Mark Tetteroo een hoofdrol opeist (1e plaats) in het spelersklassement van de eerste en de tweede klasse, in elk geval na zeven speelronden.

Tetteroo wordt op de voet gevolgd door Gary Mendes Rodriques van FC Boshuizen en de rest volgt op gepaste afstand. De 2e-jaars student Bedrijfskunde zette zijn eerste voetbalschreden bij Lugdunum, om vervolgens de jeugdselecties te doorlopen bij ‘buur’ UVS. En nu is hij in zijn derde seizoen dus meer dan nuttig voor Oegstgeest.

Is dit een verrassing voor jou dat je momenteel op de eerste plaats staat?

(Na een lichte aarzeling):,, Nou, nee. Ik speel prima tot goed en zit momenteel goed in mijn vel.”

Dit zal je trainer (Arie van Duin) ook wekelijks opvallen want je wordt regelmatig beloond met één of meerdere punten en die krijg je niet om je kleur ogen. Wat zijn volgens jou je specifiek sterke punten waardoor je het zo goed doet in het spelersklassement?

,,Het technisch en tactisch uitschakelen van de spits in een één op één situatie is een sterk punt van mij.”

Wat bedoel je met tactisch uitschakelen?

,,Doordat snelheid niet mij sterkste wapen is moet ik slim spelen door op je juiste momenten te ‘stappen’, waardoor mijn tegenstander buitenspel komt te staan”.

Je geeft zelf al aan dat snelheid niet je sterkste wapen is, zijn er nog meer verbeterpunten?

,,Die zijn er zeker. Ik zal zeker wat kopsterker moeten worden en de opbouw van achteruit zal beter moeten en ik zal nog wat constanter moeten gaan spelen.”

Wat zijn je ambities in de voetballerij?

­,,Mijn eerste ambitie is om eerste te blijven in het spelersklassement. Ik heb geen ambitie voor een topklasse, ik heb het prima naar mijn zin bij Oegstgeest en wil met die club graag hogerop. Maar als ik gevraagd word door mijn oude liefde UVS, dan zal ik de weegschaal uit de kast halen.”

Tetteroo kreeg tot nu toe in alle duels punten toebedeeld. Drie keer zelfs met de maximale score van drie punten. Gaat Rodriques de jacht openen de komende tijd of zullen er andere spelers de keien uit de straat gaan spelen? Komende vrijdag zullen de nieuwe standen weer worden gepubliceerd.