maandag, december 11, 2023
HomeVoetbalnieuws-leidenSietze Fokkema: ,,De echte uitdagingen zijn aanstaande”

Sietze Fokkema: ,,De echte uitdagingen zijn aanstaande”

-

ts-vvleiden2vvLeiden had geen enkele moeite met VCS, dat bijna wekelijks als schietschijf wordt gebruikt. De ploeg van Fred Filippo, die zijn ploeg ’onzorgvuldig’ en in een ‘te laag tempo’ zag spelen, kwam toch tot vijf treffers tegen de tandeloze hekkensluiter. Marvin Bok en Jeroen Hooidonk, met een streep in de bovenhoek, scoorden voor de pauze. Na de thee was het de beurt aan Rian Rosier en weer tweemaal Bok, met Erik Bakker als aangever.

Sietze Fokkema, sinds jaar en dag al spelend voor vvLeiden, was het met zijn trainer eens dat de ploeg niet de pannen van het dak speelde.

,,Het begin was slordig van onze kant. Ondanks dat gegeven kwamen we snel op 1-0, waardoor je wel wat makkelijker gaat spelen. Na de tweede goal van ons en de rode kaart die zij pakten (Rosier werd getorpedeerd), was het wel gedaan. In de tweede helft was het enkel nog de vraag hoe groot de zege zou worden. We maakten er nog drie, eigenlijk nog wat te weinig.”

Leiden heeft een prima reeks neergezet en hoeft niet echt meer naar beneden te kijken.

,,Op zich moeten we ons snel veilig kunnen spelen, maar we moeten wel stellen dat we in de laatste wedstrijden niet de meest geweldige tegenstanders hebben gehad. De echte uitdagingen komen er nu aan en zo kunnen we zie of we inderdaad de stappen hebben gemaakt om nog een aardige klassering te kunnen neerzetten.”

De top is ver weg, maar heeft Leiden een elftal dat nog kan meespelen voor een periode?

,,Eerst is het zaak om definitief uit het zicht te geraken van de ploegen onder ons. Na afgelopen zaterdag was mijn verwachting dat het gat al groter zou zijn, maar LSVV won verrassend bij Polanen. Ook Duindorp won, dus voorlopig blijft het zaak om verder uit te lopen. Een periode zou misschien kunnen, maar dan zullen we wel moeten blijven werken. Als wij dat niet doen, zijn we ontzettend kwetsbaar. Laten we zeggen dat we de blik naar voren richten. Een schuinoog bewaakt de achterkant.”

Leiden monster sep 2011 6 kopieJij speelt zelf al je hele leven bij Leiden. Wat vond je van de komst van diverse Roodenburgers?

,,Dat was even wennen, maar dat lijkt me een normale zaak. Al snel ging het goed, zo ook met de nieuwe trainer. De sfeer wordt nu alleen maar beter, ook al omdat we weer weten te winnen. Al met al past het wel en ik denk dat de groep wel aardig in tact zal blijven.”

Voetbal lijkt er de komende week niet in te zitten. Jammer?

,,Monster uit zou een leuke wedstrijd zijn, waarin we kunnen zien waar we staan. Het zal vast niet doorgaan, maar zo kunnen we ook allemaal weer wat fitter worden en dan de aanval openen op ploegen als Westlandia, Houtwijk en Die Haghe.”

Leiden speelde tegen de nummer laatst zonder de al langere tijd geblesseerde Mick Lingerak, en de zieke Robin Ravensbergen. Kevin Hamerling en Dennis Faas kwamen uit in het tweede elftal. De ploeg uit het morskwartier raapte dertien punten bijeen uit de laatste zeven duels. Daarvoor werden uit 8 duels maar zeven punten vergaard.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read