TS-FCBOSHUIZEN(Zondag, 1B)- Op het gloednieuwe South Park was het voor FC Boshuizen zaak om weer eens drie punten te gaan bijschrijven. Tegenstander van de zondagmiddag was laagvlieger ADO Den Haag. Na de teleurstellende 2-2 van vorige week tegen RKDEO was de ploeg van Mario Koswal gebrand op eerherstel. De wedstrijd duurde uiteindelijk maar 45 minuten door de hevige regenval.

 

Beide ploegen speelden voor de overwinning en dit leverde een open wedstrijd op. De aanvalslinies van zowel FC Boshuizen als ADO Den Haag draaiden overuren en het was geen moment saai op South Park. Ondanks het feit dat de wedstrijd in evenwicht was, stond de thuisploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong door doelpunten van Firat Koc (foto) en Adem Dogan. Het noodweer kwam voor FC Boshuizen dan ook zeker ongelegen.

Firat Koc

FC Boshuizen-speler Marciano Gangadin vond dat zijn ploeg effectiever met de kansen was omgesprongen: ,,Allebei de teams hebben voldoende kansen gecreëerd om één of meerdere doelpunten te maken. Wij maakten er uiteindelijk twee en zij waren gelukkig wat minder scherp in de afronding. We zaten goed in de wedstrijd, al werkte het veld niet bepaald mee. Vanaf de eerste minuut waren er door het gladde veld veel glijpartijen. De wedstrijd was hierdoor wat chaotisch, maar het kwam de amusementswaarde wel ten goede.”

 

Gangadin vindt dat er nog geen reden is voor paniek: ,,De eerste vier wedstrijden wonnen we allemaal. Dit was eigenlijk boven verwachting, zeker ook omdat er veel spelers zijn vertrokken. De laatste vier wedstrijden loopt het stroef en we bekijken het nu van wedstrijd tot wedstrijd. In de winterstop zullen we dan evalueren waar we staan en wellicht kunnen we dan uitgaan van een bepaalde doelstelling.”

 

Gangadin meent dat het belangrijk is dat men de waarheid aan elkaar kan vertellen ,,Soms zeggen we eens goed tegen elkaar waar het op staat. We zijn eerlijk naar elkaar toe en ik denk dat dit alleen maar goed is. We hebben een jonge groep met veel goede voetballers en we bevinden ons nog steeds in de ontwikkelingsfase. Het is elke week vechten voor je plek, maar van die concurrentiestrijd word je als voetballer alleen maar sterker.”