TS-FCBOSHUIZEN(Zondag, 1B)- Hoewel FC Boshuizen gezien de positie in het klassement niet onder had hoeven doen voor Neptunus-Schiebroek, verloor de ploeg afgelopen zondag met 3-1 van de Rotterdammers. Volgens de Boshuizenaren lag dat vooral aan hun eigen spel. In plaats van met z’n allen knokken voor elke meter, elkaar positief coachen en goed combineren, gebeurde het tegenovergestelde, zo vertelt Boshuizen-verdediger Adem Dogan.

 

,,Vandaag verloren we meer van onszelf dan van Neptunus”, aldus Dogan. ,,De eerste tien minuten waren sterk van onze kant. We kregen werkelijk een enorme kans om op die belangrijke 1-0 voorsprong te komen. Weet je voor een leeg doel een bal hoog over te schieten, dan kun je er haast op rekenen dat je in de problemen komt. Dat gebeurde dan ook niet veel later en het was nog mijn fout ook. Er viel een bal tussen mij en de keeper in. Ik dekte mijn man goed af, maar zag hun tweede spits niet uit mijn rug sprinten. Die onderschepte de bal en scoorde. Stom, en geen lekker begin natuurlijk als verdediger. Daarna ging het gelukkig beter en ik hoop mijn fout later wel goed gemaakt te hebben.”

 

Al snel na de 1-0 kwam er echter een tweede doelpunt voor Neptunus. Eigenlijk is de manier waarop dat tot stand kwam kenmerkend voor de laatste wedstrijden van Boshuizen. Een afstandsschot kwam tegen de onderkant van de lat en via de rug van de keeper rolde de bal tegen het net. ,,Daarna kwam jammer genoeg onze oude fout weer boven”, vervolgt Dogan. ,,Er waren te veel individuele acties, die soms ook nog eens te ver werden doorgevoerd. In plaats van elkaar te stimuleren en te motiveren werd er bijna louter negatief gereageerd. Dat is zo zonde en onnodig. Individueel hebben we de nodige kwaliteit rondlopen, ik denk dat we wat dat betreft tot de absolute top in deze afdeling horen. Maar we zijn bij tegenslag helaas nog niet altijd een team. Dat we het wel in ons hebben zag je aan onze wedstrijd tegen SJC. Ondanks een tegenvaller bleven we voetballen en wonnen we uiteindelijk gemakkelijk. Dat had tegen Neptunus ook gekund.”

 

In de tweede helft waren de Boshuizenaren naar eigen zeggen veel sterker. De wedstrijd speelde zich vooral af rond en in het strafschopgebied van de Rotterdammers. Echt uitgespeelde kansen kregen ze niet, maar uiteindelijk maakte Aimen Said in de 85e minuut toch nog de aansluitingstreffer. Dogan: ,,Natuurlijk hoop je dan op meer. Helaas was het Neptunus dat een paar minuten later de wedstrijd besliste. We waren onze eigen tegenstander vandaag. Zo zonde en zo onnodig. Onze trainer, Mario Koswal, hamert er zo vaak op dat we ons aan de afspraken in het veld moeten houden, dat we elkaar positief moeten coachen en dat we bij goed combinatiespel elke tegenstander ondersteboven kunnen spelen. Hij heeft gelijk, weet je. Ik ben ervan overtuigd dat we hier uitkomen. We hebben de kwaliteit op het veld en ik denk dat we ook de kwaliteit hebben om naar onszelf te kijken als het om het maken van fouten gaat. Schrijf Boshuizen absoluut nog niet af voor een héél hoge klassering!”

 

Het is misschien harde kritiek die Dogan hier uit, maar zaken niet bij naam noemen brengt de ploeg alleen maar verder van huis. FC Boshuizen heeft inderdaad veel voetballend vermogen, zo heeft de neutrale toeschouwer dit seizoen al kunnen constateren. Dat geeft hoop voor de rest van het seizoen.