HomeRCLInterviews RCLOude Veldhuis baalt: RCL moet hier wel van leren

Oude Veldhuis baalt: RCL moet hier wel van leren

-

ts-rclNee, de neutrale toeschouwer kwam zaterdag de tweede helft niet bepaald aan zijn trekken op de Bloemerd. De bezoekende ploeg DSVP pompte vrijwel onafgebroken iedere bal het vijandelijke strafschopgebied in, waar RCL een muur had opgesteld om de 1-0 voorsprong over de streep te trekken. Lange tijd leek de thuisploeg in die opzet te slagen, maar twee minuten voor tijd viel de gelijkmaker alsnog: 1-1.

RCL speelde een acceptabele eerste helft, kwam daarin ook verdiend op voorsprong, maar moest vervolgens in de tweede helft terug. De thuisploeg had geen antwoord op de opportunistische speelwijze van DSVP. Volgens aanvaller Tom Oude Veldhuis lag dat aan de veldbezetting.

,,Zij begonnen vanaf de 55e minuut alles onze zestien in te pompen. Wij stelden daar een linie van acht man tegenover. Als de keeper van de tegenstander iedere bal op de zestien legt, ben je geneigd je daar als ploeg op te stellen. Het linke is dat je dan geen tweede ballen meer wint. Wij hebben in principe wel voetballers die zich onder de druk vandaan kunnen spelen, maar die waren allemaal aan het verdedigen.’’

RCL werd bestookt met corners en vrije trappen en het was geen verrassing dat de gelijkmaker viel uit een standaardsituatie. Twee minuten voor tijd werkte DSVP een corner binnen. Oude Veldhuis toonde zich kritisch. ,,Natuurlijk kun je tegen een opportunistisch spelende tegenstander de laatste vijf minuten in de problemen komen, maar niet voor zo’n lange periode. We moeten hier van leren. Anders krijgen we het lastig tegen iedere ploeg die lange ballen hanteert.”

Ploeggenoot Nick Scheurwater, die met een voetblessure uit voorzorg aan de kant werd gelaten, maakt zich geen zorgen. Hij knoopte zich vast aan de redelijke eerste helft van RCL. ,,We voetballen aardig en creëren ook genoeg mogelijkheden. Geen afstandsschoten, maar echt uitgespeelde kansen. Als we die gaan benutten, ben ik ervan overtuigd dat we wedstrijden gaan winnen. Zelfs met grote cijfers.’’

RCL promotiewdstr 2011 232William van Vliet (op archieffoto) schoot RCL in de eerste helft op voorsprong. Hij benutte een strafschop, die de Leiderdorpers kregen toegewezen na een overtreding op verdediger Johan Koot. Van Vliet had eerder in het duel uit een vrije trap al de lat geraakt. De middenvelder was samen met Oude Veldhuis de meest dreigende RCL’er. ,,Ik heb één levensgrote kans gehad”, vertelt Oude Veldhuis, voormalig speler van VVSB en Noordwijk. ,,Die had er in gemoeten, maar ik schoot de bal niet scherp genoeg in.”

Oude Veldhuis speelde als diepe spits, met Thom Wijnalda kort achter zich. Die samenstelling kreeg voor het eerst gestalte in de laatste bekerwedstrijd tegen hoofdklasser Montfoort. Vorige week bij Voorschoten ’97 stapte trainer Frank Bloemheuvel in de tweede helft ook over op de samenwerking tussen Oude Veldhuis en Wijnalda in de punt van de aanval. Dat verliep net als eerder tegen Montfoort prima.

Zaterdag mocht het duo aan de aftrap verschijnen. ,,Ik heb niet hetzelfde gevoel als tegen Montfoort en Voorschoten”, zegt Oude Veldhuis. ,,We creëren wel kansen, maar het spel was niet denderend. De eerste helft was nog redelijk, de tweede helft matig.”

Trainer Frank Bloemheuvel ging een stapje verder. ,,Als neutrale toeschouwer zou ik het voor het einde van de wedstrijd voor gezien hebben gehouden. Daar draai ik niet om heen.Op zich hadden we de winst nog kunnen pakken, maar een handsbal in blessuretijd werd niet als zodanig beoordeeld en dus kwam er geen pingel. Blijft staan dat we tegen dit DSVP hadden moeten winnen.”