artikel image RCL 2RCL (zaterdag, 1B)- RCL is 2012 begonnen met een gelijkspel. Op eigen veld werd Alexandria’66 op 2-2 gehouden, maar dat resultaat kregen de Leiderdorpers zelfs te weinig, zeker in de ogen van de doorgewinterde aanhangers. De late gelijkmaker was volgens hen en doelman Mathijs de Vreede niet over de doellijn geweest. De scheidsrechter van dienst dacht daar anders over. Met spits Thom Wijnalda spraken we over het duel, de eerste seizoenshelft en het vervolg.

Allereerst terug naar zaterdag. Hoe zou jij de ontmoeting willen typeren?

,,De neutrale toeschouwer heeft een onderhoudend duel gezien met veel voetbal, maar tegelijkertijd veel strijd. Beide ploegen hadden de intentie om te voetballen en daar voelt RCL zich prettig bij. Zij speelden in een 4-4-2 opstelling. Echt een gevaarlijke en geslepen ploeg met een aantal kwalitatief sterke spitsen. Ondanks hun voetballende bedoelingen brachten ze ook veel fysiek spel in, maar het bleef de hele middag sportief. Al met al vond ik dat wij de controle hadden in verdedigend opzicht. Het was veelal een gevecht op het middenveld. Ja, naar mijn idee echt een boeiende middag.”

RCL miste onder meer Michel Bloemheuvel, Nick Permanand, Tim van Luxemburg en Floris van der Geest. Dan is 2-2 geen slecht resultaat.

,,We hebben weer laten zien dat RCL over een brede selectie beschikt. Als ik zie hoe Nick Scheurwater speelde dan is dat een groot compliment waard. Vorige week speelde hij al en helftje mee in een oefenpot, maar nu begon hij in de basis. Zijn fraaie doelpunt voor de 2-1 was zijn beloning. Yoeri de Boer speelde als rechtsback en deed dat ook prima. Oerdegelijk, alsof hij daar wekelijks staat. De onderlinge verschillen zijn serieus heel klein bij ons en we kunnen met een man of 18 dus veel opvangen. En niet vergeten, Erik van der Pot viel ook al sterk in en nam de assist voor zijn rekening.”

Iedereen dus tevreden na afloop?

,,Nee, eigenlijk niet. De 2-2 was een dubieuze beslissing. Ik stond er zelf te ver vandaan om te oordelen. De kopbal telde ik op zich al, maar Mathijs tikte die bal op katachtige wijze weg. De scheidsrechter oordeelde dat de bal over de lijn was. Hij was daar resoluut in. Mathijs vertelde na afloop dat hij zeker was dat de bal niet over de doellijn was. Dus daarom waren we eigenlijk best teleurgesteld. We hadden de drie punten goed kunnen gebruiken.”

Het is nu maandag, hoe zit je er zelf in nu?

,,Het blijft jammer, hoewel de uitslag op zich okay is. Voor de winterstop hebben we punten laten liggen bij Breukelen en Leonidas. Als ik een beetje dagdroom en die punten wel tel dan zouden we nu gewoon in de top 5 staan. Daarom is het nu ook jammer dat we niet die twee extra punten mogen bijschrijven.”

Het zit allemaal nog erg dicht bij elkaar in de eerste klasse. Wat moet RCL doen om weg te komen van de onderste ploegen?

,,Er zijn zeker zaken voor verbetering vatbaar. Ik vind dat wij in staat moeten zijn om in langere fases tijdens een duel te domineren. Neem bijvoorbeeld Leonidas uit. Daar waren we veel beter, kregen kansen en hadden het duel in handen. Dan gaan er wat kansen niet in en geven we de controle weg. Dat kan echt niet. Dat zijn tegenstanders waartegen dat simpelweg niet mag. Het heeft ook met ervaring te maken. Het is een jonge groep, maar we moeten bepaalde klussen kunnen klaren. Ik wil ook ambitie uitspreken. Ik kijk echt niet dagelijks naar de stand, maar ik wil wel omhoog kijken. Ik besef dat er ploegen onder ons staan die aan ons voorbij kunnen gaan. Breukelen en Spijkenisse bijvoorbeeld. Er zijn echter ook ploegen die nu boven ons staan en waarvan ik vind dat wij niet minder zijn.”

Wat zijn wel de betere ploegen in jouw ogen?

,,Ik was onder de indruk van Vitesse Delft. Een team met een zeer sterk middenveld. Het kan ook zijn dat ze tegen ons een goeie dag hadden, maar zij vielen mij op in elk geval. Smitshoek schat ik ook hoog in, een ploeg met veel automatismen. Individueel vond ik ze echter niet heel verrassend. Alexandria zal vast ook hoog eindigen. We hebben het zaterdag goed gedaan. Drie keer zijn ze geanalyseerd en daardoor konden we ons goed op ze instellen.”

Waartoe zie jij RCL in staat?

,,Alles is nog mogelijk. Gezien de breedte van de groep vind ik dat we de eerste helft goed aankunnen. Dat bewijs is wel geleverd. Als we wat dominanter kunnen worden, moeten we tegenstanders als Leonidas en Breukelen nu wel kunnen kloppen. En met wat winstpartijen op rij kan je zomaar meedoen voor een periodetitel. We hoeven niemand te vrezen, maar al helemaal geen tegenstander te onderschatten.”