ts-valken68Valkenburg (zaterdag, 2C)- Soms loopt het niet, gaat er heel veel verkeerd en is er geen overtuiging in het spel. Vaak komt een ploeg dan in de problemen, maar als het bij de tegenstander al helemaal van geen kant wil vlotten, is een overwinning ook nog steeds mogelijk. Valken’68 bewees het zaterdag tegen SEV (5-1).

 

,,Ik was absoluut niet tevreden met het spel en het was eigenlijk gewoonweg een matige vertoning van onze kant. Dat zegt dus genoeg over de tegenstander wanneer je toch met afgetekende cijfers wint”, sprak Andries Wendt boekdelen.

 

De trainer staat er om bekend wars te zijn van gekleurde verhalen. Wanneer Wendt gezien heeft dat het niets best was, is hij altijd de eerste om dat aan te geven en zijn napraatje was dan ook niet verrassend. Bij Valken’68 speelde een handjevol spelers onder de maat, maar gevolgen bleven uit. Bij SEV was er niemand die zich enigszins in positieve zin kon onderscheiden. Het deed pips, ziek en misselijk aan.

 

De Leidschendammers kende weliswaar wat personele problemen, maar Valken speelt al vanaf het begin van de competitie zonder het centrale blok van vorig jaar. Roel Heemskerk keerde laat terug van vakantie en Robin Noort kampt met een rugblessure. Vooralsnog wordt het tweetal vervangen door Leon Kuijt en de uit de A-jeugd van Quick Boys overgekomen Hans van der Bent. In die zin zijn de Valkenburgers ook niet compleet en is het meespelen van Ronald Kuijt wekelijks een vraagteken vanwege zijn fysieke ongemakken.

 

Voor het duel met SEV was Valken’68 in elk geval sterk genoeg. Al na negen minuten kon Joeri Driebergen profiteren van wanorde bij de ploeg van Frank Dobbe. Nog voor de twintigste minuut was het 2-0. Robin van der Krogt verzuimde oog in oog met Erwin van der Nagel de 1-1 af te drukken, waarna Sven Boonstoppel in de tegenstoot met een fraaie curvetrap de marge vergrootte. Even later was Van der Nagel geklopt, maar Herman Varkevisser bracht redding op de lijn.

 

Na de rust kopte Driebergen op de lat en kreeg invaller Erwin Zonneveld voor de gasten nog een enorme kans, maar of een eventuele aansluitingstreffer wat spanning teweeg had gebracht, valt te bezien. De 3-0 betekende in elk geval de knock-out. Doelman Patrick Bom van Sport En Vriendschap ging kinderlijk in de fout bij een voortzetting, waarna invaller Bas de Mooij met een bekeken lob het duel op slot gooide.

 

Een ongelukkig eigen doelpunt van Jeroen Haasnoot werd prompt gevolgd door de tweede treffer van Boonstoppel op een dieptepass van Van der Bent. Routinier de Mooij bewees in de slotfase nog steeds een neusje voor het doel te hebben en reageerde ad rem nadat Varkevisser was gestuit op de goalie.

 

Valken’68 herstelde zich zo van de eerste nederlaag van een week eerder bij Haaglandia en maakt deel uit van een kwartet aan ploegen die negen punten vergaarden en de tweede klasse aanvoeren. Al teveel conclusies trekken na de eenvoudige overwinning zou echter misplaatst zijn. SEV was onthutsend zwak en Valken’68 won weliswaar ruimschoots, maar imponeerde dit keer eveneens nauwelijks.

 

Valken’68- SEV (2-0) 5-1. 9. Driebergen 1-0, 18. Boonstoppel 2-0, 64. De Mooij 3-0, 71. Haasnoot (eigen doel) 3-1, 74. Boonstoppel 4-1, 86. De Mooij 5-1. . Scheidsrechter: Van den Helder. Toeschouwers: 225.

 

Valken’68: Van der Nagel, De Ridder, Van der Bent, L. Kuijt, Haasnoot, Van Bommel (80. Ravensbergen), Varkevisser, R.Kuijt (46. Verkade), Driebergen, Boonstoppel, Van Voorbergen (62. De Mooij).

 

Bron: LD/HK