ts-valken68(Zaterdag, 2C)- Het regionale treffen tussen TAVV en Valken’68 leverde weer eens een analyse op van trainers die de wedstrijd geheel anders hadden beleefd. Zowel Henry Egberts als Andries Wendt claimden de overwinning, maar uiteindelijk kon enkel de Noordwijker in Valkenburgse dienst in de handen wrijven na afloop.

 

In Ter Aar bleef TAVV met lege handen achter na het treffen met Valken’68 (1-2). De dienstdoende trainers hadden een ander inzicht over wat zij hadden gezien. Egberts: ,,We waren beter dan Valken en hadden moeten winnen. Onze start was goed en de eerste twintig minuten waren zeker voor ons. De eerste de beste kans aan de andere kant ging erin. Niet ver na rust kregen we waar we recht op hadden en vooral in de fase daarna hebben we onszelf tekort gedaan. We kregen drie of vier dotjes gehad om het duel te beslissen. Wanneer je scoort, is het over en uit met de Valken.”

 

Collega Wendt had zijn ploeg zien zwoegen en overleven, maar had de kansen voor de thuisploeg niet gezien. ,,TAVV is en matige ploeg en moet het hebben van hard werken. Wij hadden het voetballend ook niet, maar ik noem dit geen gestolen punten.”

 

Op een assist van Sven Boonstoppel opende Lars van Bommel een kwartier voor rust de score. Na de pauze trok uitblinker Paulus Egberts de stand weer gelijk, maar Joeri Driebergen zorgde ervoor dat de terugreis naar Valkenburg aangenaam was. Wendt : ,,We hadden het enkel eerder moeten afmaken.”

 

TAVV beleefde nog niet al teveel plezier aan de tweede klasse en is in punten achterhaald door Kagia en Gouda. De tot nu toe succesvolle Egberts maakt zich vooralsnog geen zorgen over de positie van de blauwwitten. ,,We deden in de voorgaande duels zelden onder voor de tegenstander, maar we scoren heel erg moeizaam. Dat was in de voorgaande jaren wel anders. Als dat eenmaal gat lopen, komt het zeker te weten wel goed met ons. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt, want we kunnen gewoon aardig ballen.”

 

Wendt voorziet wel problemen voor zijn collega. ,,Ik vind het een matige ploeg, althans dat is een oordeel over wat ik nu heb gezien. Ze gaan het lastig krijgen. Wij hebben er nu weer twee achter elkaar gewonnen en tot aan de winterstop wordt het sprokkelen. Wekelijks moeten we veel basisspelers missen en in die fase moet je ervoor zorgen dat er niet teveel averij wordt opgelopen.”

 

Valken’68 won een plaatsje op de ranglijst door SVC’08 te passeren. De Valkenburgsers bleven wel op zes punten steken ten opzichte van koploper DSO. Haaglandia, de huidige nummer twee, heeft vier punten meer. TAVV kwam tot dusverre niet verder dan vijf punten, waarbij het opvallend is dat er pas zes keer kon worden gevierd dat de tegenstander moest aftrappen na en Ter Aars doelpunt. Daar staat tegenover dat de twaalf tegendoelpunten beperkt zijn en dat het gros van de doelmannen van de andere clubs al vaker de gang naar het net hebben moeten maken.

 

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Erwin de Ridder, Robin Noort, Roel Heemskerk, Herman Binnendijk, Hans van der Bent, Lars van Bommel, Herman Varkevisser, Joeri Driebergen, Lennard van der Ham ( 60. Bastiaan de Mooij) en Sven Boonstoppel (90. Lars Ravensbergen).

Gele kaarten: Herman Binnendijk (Valken’68), Mark Drost (TAVV) en Jordi van der Hoorn (TAVV).