ts-valken68Na een simpele zege (0-5) op en bij RAS heeft Valken’68 de koppositie overgenomen van HVC’10. De Valkenburgers, die tot nu toe enkel van Lyra verloren, waren oppermachtig tegen de Haagse opponent en hadden volgens coach Andries Wendt een nog grotere uitslag kunnen afdrukken.

 ,,Maar met deze stand ben ik ook dik tevreden. Feitelijk hadden we niets te vrezen van hen. In RAS zat geen agressie en het speelde gezapig.”
Op het kunstgrasveld maakten topschutter Artan Recica weer twee treffers. Ronald Kuijt, eveneens tweemaal succesvol, en William van Voorbergen maakten het karwei verder af. Collega Jim Charité vond dat zijn ploeg ‘gek was getikt door een veel betere ploeg’.

Recica blijft maar scoren en Valken’68 wil en kan niet weglopen voor de feiten. Als nieuwkomer is Valken’68 een van de belangrijkste titelkandidaten. De spits over de wedstrijd en zijn eigen functioneren.

,,Tja, het houdt niet op. Het ging super lekker tegen RAS, hoewel ik wel eerlijk moet zeggen dat de tegenstander mij enorm tegen viel. We speelden op een zelfde type kunstgras, waarop we in Valkenburg trainen en dat was terug te zien. Ja, weer twee treffers. De credits mogen wat mij betreft naar de aangevers. Als je Ronald Kuijt achter je hebt staan dan kom je altijd in scoringspositie.

Vooral jouw tweede treffer moet fraai zijn geweest?

,,Ja, dat was een beste. Voor de eerste goal mocht ik Ronald bedanken en bij deze goal stond ik zelf aan de basis. Ik draaide weg van mijn tegenstander op het middenveld, terwijl Sven (Boonstoppel, red.) weg liep. Met een steekbal kon ik hem bereiken. Zijn aanname was niet goed, maar daardoor moest hij de bal bij zich houden. Ondertussen kon ik aansluiten en kreeg ik de bal terug van hem. Met een krul van een meter of twintig met de binnenkant van de voet verdween de bal in het kruis. Dat was wel een prettige goal, ja.”

Heeft Valken’68 nog ergens in het duel last gehad van RAS?

Kampioenswedstrijd Valken mei 2011 30,,In de eerste helft heb ik wat countertjes van ze gezien, maar dat was het ook wel. Ik schat dat de verhouding balbezit 75 om 25% in ons voordeel was. Eigenlijk kwamen we al op 0-1, maar de scheidsrechter had een handsbal van mij gezien. Bij 0-2 was de buit al binnen geweest. Gelukkig scoorden we snel na rust en daarmee zat de wedstrijd er eigenlijk wel op.”

Dan komen de uitslagen en is het moment daar dat Valken’68 de meeste punten heeft. Komt er nu extra druk op te staan?

,,Absoluut niet. Het zou gaaf zijn als we de titel kunnen pakken, maar het moet niet of zo. We hebben een elftal dat er voor wil gaan en dat zullen we niet nalaten. De concurrentie kan elkaar mooi pijn gaan doen. Als wij zeven potten kunnen winnen in het resterende programma denk ik dat de titel binnen is. De kopgroep staat nog wel dicht op elkaar, maar ik ben zeker niet onder de indruk van bepaalde tegenstanders. DSVP is koploper geweest, maar daartegen hadden we laatst ook al geen probleem. Haaglandia en HVC’10, dat zullen ploegen zijn die gaan meedoen. Misschien nog Zevenhoven en Gouda, hoewel ik dat eigenlijk zwaar betwijfel.”

Valken is een hecht team met veel scorend vermogen. Maar er zijn vast meer pluspunten te benoemen?

,,We krijgen er ook heel weinig tegen. Dat is dus ook een kwaliteit. Het is niet zo dat het enkel om mijn doelpunten gaat. Dat hoor ik wel eens om mij heen, maar dat is veel te simplistisch gedacht. Wij willen ook de nul houden zoals tegen RAS. Onze keeper is een topper en ook voor hem wil je dan niet dat je met 1-5 of 2-5 wint bij RAS. Dat zegt veel over deze ploeg. En we hebben een geweldige middenvelder in huis met Ronald. In elke linie komen we dit seizoen sterk voor de dag.”

Het is nog niet duidelijk of jij volgend seizoen Valken’68 aan doelpunten gaat helpen. Wanneer ga je een keuze maken?

,,Recent heb ik een gesprek gevoerd met Andries. Open en eerlijk. Ik heb hem aangegeven dat ik sowieso niet in zal gaan op belangstelling van andere clubs. Die ambitie heb ik niet meer. Er is voor ons een kindje op komst en ik heb een drukke baan, dus ik weet nog niet of ik doorga. Als ik door zal gaan, wil ik ook dezelfde trainingsarbeid blijven leveren. De afspraak is dat ik binnen vier weken laat weten wat het wordt. Dat is wel zo eerlijk naar de trainer, de groep en de club toe. Soms denk ik bij mezelf dat ik gek zou zijn als ik zou stoppen. Het is nog zo ontzettend leuk. Zeker hier. Maar het moet wel haalbaar zijn en ik moet er voor de volle honderd procent achter staan. Het wordt dus of Valken 1 of ik ga met vrienden in het vierde ballen.”

Het scoren gaat je weer eenvoudig af. Waar ga je op uitkomen als het zo doorgaat?

,,Rond de twintig goals, dat zou lekker zijn. Een spits wordt nu eenmaal vaak beoordeeld op zijn doelpunten. Maar geloof me, ik lever ze zo allemaal in voor de titel. Dat is nu de doelstelling, of ik scoor of niet.”