ts-voorschotenMarcel de Hoogt verklaarde ‘niet zoveel moeite te hebben met het verlies’, maar had zich als trainer van Voorschoten’97 wel zitten opvreten voor een aantal gebeurtenissen tijdens het verloren duel bij Rijnvogels (zie ook eerder verslag op deze website).

 

,,Diverse keren heb ik ‘lellen’ naar voren gezien en dat slaat nergens op. Wij hebben genoeg voetballers die de buitenspelers kunnen bereiken en die een middenveld naar de hand kunnen zetten. Maar nee, dan zie je van die kansloze ballen waar Patrick Duarte en bijvoorbeeld Rodney Sno iets mee moeten doen. Kansloos, zij zijn immers niet groot van stuk.”

 

De Hoogt die na zaterdag een winst-en verliespartij heeft kunnen aanschouwen van zijn ploeg was ook van mening dat zijn ploeg in diverse situaties niet goed stond. ,,En dan bedoel ik dat ze niet ‘open’ stonden. Nu waren er regelmatig drie handelingen voor nodig om het spel voort te zetten en dan is de verrassing weg. Het duurde allemaal te lang en na de 2-0 zakten we in zijn geheel door het ijs. Ze konden en mochten alles doen en dat is onacceptabel. Voor hetzelfde geld wordt het nog 5 of 6-0 ook en dat kan gewoonweg niet.”

 

Zeker niet gezien het feit dat de eerste helft misschien zelfs in handen was van Voorschoten, optisch gezien in elk geval. ,,Ik had FC Rijnvogels ook feller verwacht en dat ze ons zouden willen overrompelen. In plaats daarvan hanteerden zij de lange bal en die was vrijwel altijd voor ons centrale duo Derek Prins en Kasper Michel. Dat vonden we dus wel lekker, maar als je dan vervolgens zelf ook vergeet te voetballen schiet het niet op. Helaas voor ons werd het in de tweede helft nog veel minder. Het tempo ging terug naar nul zo ongeveer. Warmte? Nee, dat vind ik lulkoek. Absoluut geen excuus wat mij betreft.”

 

Aanvaller Remy Constancia had een vervelende middag beleefd. ,,Wij hebben van geen kant kunnen brengen wat we moesten brengen. Het middenveld is niet benut en er zat daardoor veel te weinig voetbal in bij ons. Er kwamen heel weinig ballen aan en je zag de frustratie bij ons gaandeweg toenemen. Ja, ook bij mij. Nu was er lange tijd nog niets aan de hand, maar die 1-0 vlak voor rust kwam behoorlijk aan bij ons. Toch was er nog een goed gevoel, want een aantal jongens vonden de tegenstander ook erg tegenvallen, zo begreep ik in de rust. Nou, dat zegt dan meer over ons gezien de uiteindelijke uitslag. Laten wij maar naar onszelf kijken en het volgende week rechtzetten. Dit was een waardeloze middag van en voor Voorschoten.”