ts-voorschotenSlapeloze nachten had hij er niet van, maar dat Derek Prins een lang en waardeloos seizoen doormaakte vorig seizoen met ARC staat wel vast. Vierentwintig van de dertig duels werden verloren. Prins, woonachtig in Ter Aar, stapte over naar Voorschoten’97 en met die club wil hij de nare smaak wegspoelen van het laatste jaar topklasse met de Alphenaren.

 

Tot nu toe speelt Voorschoten’07 ook niet de bekleding van de trap, maar het duel met Spijkenisse (1-1) gaf weer houvast voor Prins en zijn ploeg.

 

,,De tweede helft was minder van onze kant, maar voor rust hadden we de drie á vier kansen moeten benutten. Nu was de marge maar één doelpunt (treffer aanvaller Remy Constancia, red.) en dat was te weinig. Toch zijn zij eigenlijk echt maar eenmaal in onze zestien gekomen en prompt scoorden ze. Van teamgenoten hoorde ik later dat er hands was gemaakt voorafgaand aan het doelpunt. Jammer, dat we zo dus punten hebben verspeeld. Toch hebben we als team goed gespeeld en hier kunnen we verder mee.”

 

Vorige week pakte Voorschoten’97 nog een puntje op de valreep, maar best was het allemaal niet tegen Nootdorp. Een betere wedstrijd was dus ook een absolute must.

 

,,Er is afgelopen week behoorlijk nagekaart door de begeleiding en dat is goed opgenomen door de groep. Er was nogal wat gemopper onderling en dat kunnen we niet gebruiken. Nu stond er een elftal en met dit resultaat is er weer vertrouwen getankt en kunnen we omhoog gaan kijken.”

 

Opvallend is en blijft dat Voorschoten een prima voorbereiding doormaakte en dat het begin van het seizoen stroef mag worden genoemd. Het is soms moeilijk om een dergelijk scenario te verklaren.

 

,,Misschien is het de druk die de competitie met zich meebrengt. Iedereen wilde zich bewijzen in de voorbereiding en de resultaten waren hoopgevend. We moeten niet vergeten dat de ploeg compleet nieuw is en dan moet je in de eerste fase bouwen. Toch hebben we onszelf tekort gedaan, want van een ploeg al Nootdorp moeten wij gewoon winnen. Hopelijk is Spijkenisse uit het signaal om de draad nu verder op te pakken, want vooral in de eerste helft speelden we dominant tegen deze toch niet misselijke ploeg.”

 

Prins speelde lang niet alles bij ARC en was toe aan een nieuwe omgeving. ,,ARC blijft ‘mijn cluppie’, maar zo’n seizoen gaat je niet in de koude kleren zitten. Als voetballer zijnde was het echt mijn slechtste seizoen ooit om mee te maken. Er kwam steeds meer ergernis en het leek mij ook beter om te verkassen. Een andere omgeving doet wonderen. Voorschoten is wel een vergelijkbare club, het gaat er harmonieus aan toe. Blijft staan dat veel van mijn vrienden in Alphen spelen en dus volg ik hen nog wel. Wel minder nadrukkelijk. Ik volg het amateurvoetbal meer in zijn algemeenheid.”

 

Al snel is Prins een vaste waarde geworden in het centrum van de defensie. De Ter Aarder laat de concurrentie achter zich vooralsnog.  ,,Ook hier moet je knokken voor je plek, maar mijn voordeel is wel dat ik ervaring heb opgedaan in de topklasse. Die ervaring zie je ook terug bij jongens als Roberto Escudero, Maurice Fransen en Remy Constancia. We zijn misschien net even slimmer in het veld, want veel spelers bij Voorschoten zijn vrij jong. Ik heb voordat ik hier kwam gevraagd naar de bedoelingen van de club, want ik wilde wel graag spelen. Weliswaar kreeg ik vorig seizoen meer speeltijd bij ARC in het eerste dan de jaren daarvoor, maar ik ben voetballer en wil spelen. Gelukkig mocht ik hier vanaf het begin starten en daar is geen verandering meer in gekomen.”

 

Van topklasse naar eerste klasse is een verschil, ook al ben je bij een topklasser niet altijd zeker van en basisplaats. ,,Dat klopt. Ik denk dat ’s-Gravenzande en FC Rijnvogels uitzonderingen zijn, maar de andere tegenstanders waartegen we nu hebben gespeeld in deze competitie vind ik toch wel matig. Nootdorp en RCL, ploegen waartegen we respectievelijk gelijk speelden en van wonnen, maakten op mij geen indruk. Spijkenisse heeft wat spelers met individuele kwaliteiten, maar ook spelers die gewoonweg middelmatig zijn. Wat dat betreft geloof ik in Voorschoten. Wij hebben meer mogelijkheden met dit team. Geef ons wat tijd en dan komt het goed. De speelwijze is duidelijk, maar voor veel spelers is het even zoeken geweest naar de invulling daarvan. Na het positieve optreden bij Spijkenisse kunnen we verder in het proces. Ik ben van mening dat we eigenlijk nu al bij de beste vier hadden kunnen staan.”