ts-voorschoten(Zaterdag, 1B)- Het is nog steeds vallen en opstaan bij Voorschoten’97, hoewel de nederlaag van de zaterdagtak dit keer niet als een volslagen verrassing kwam. Delta Sport is een titelkandidaat en dat moesten de bewoners van Adegeest ook ervaren (3-1).

 

Voorschoten’97 leed dus een verliespartij bij Delta Sport, de vijfde van het seizoen, en daar viel volgens coach Marcel de Hoogt niet over te klagen. ,,We hebben alles gegeven, maar er zat niet meer in. Dit is een prima tegenstander en ze draaien niet voor niets bovenin mee.”

 

Nog voordat er een kwartier verstreken was, kwam Voorschoten nog wel aan de leiding via Joshua Steenvoorden, die het net de laatste weken makkelijk vindt. Op slag van rust kwamen de Vlaardingers op gelijke hoogte, om vervolgens in de tweede helft gas bij te geven. De Hoogt: ,,Het was wel aardig dat mijn collega ook te spreken was over ons en dat hij zich afvroeg waarom wij zo laag staan. Dat zegt wel iets, maar er was nu eerlijk gezegd niet zoveel te halen voor ons. In andere wedstrijden dit seizoen hebben we wel punten laten liggen, waardoor onze positie is zoals die is.”

 

De gelijkmaker en de 2-1 werden geproduceerd door Jay Jay Gulpen en de derde Vlaardingse treffer werd voorzien van een handtekening door Martin Hofstee, die genadeslag werd een kwartier voor tijd uitgedeeld. Eerder had doelman Tobias Duifhuijsen nog wel een paar keer redding moeten brengen voor de ploeg van Warry van Wattum, want Voorschoten kon weldegelijk ook wat prikken uitdelen aan de uiteindelijk wel verdiende winnaar.

 

Voorschoten kwam overigens voor de dag zonder topscorer Maurice Fransen, die donderdag op de training geblesseerd was geraakt. Centrale verdediger Kasper Michel ontbrak vanwege een schorsing.

 

Opstelling Voorschoten’97: Keemink, Verlaan, Prins, Guijt, D. Michel, Windhorst, Escudero, Steenvoorden, Duarte, Pen, Sno.