ts-voorschotenDistrictsbeker- Her en der sneuvelden regioclubs (Rijnsburgse Boys, ARC, FC Rijnvogels, RCL, UVS) in het bekertoernooi, maar de zondagtak van Voorschoten’97 overleefde deze ronde wel en lijkt qua vorm en in de bezetting weer in betere tijden terecht te zijn gekomen. De mannen van Mo Bougrine zegevierden met 3-4 bij TOGB, maar dat ging makkelijker dan de uitslag doet vermoeden.

 

VS zo 15HSarmastzadaDe ploegen die elkaar ook al in competitieverband troffen (1-3 voor de groengelen), maakten er een doelpuntrijk duel van, maar volgens Bougrine was Voorschoten wel erg vrijgevig. ,,Het ging goed in de eerste helft en we kwamen ook op een rustige 0-2 voorsprong. Door wat foutjes werd het 2-2, maar vlak voor rust was het toch weer 2-3. Na de rust schoten we de vierde erbij en kregen we genoeg mogelijkheden om het duel op slot te gooien. Dat lukte niet, waarna zij nog wel dichterbij kwamen. Echt gevaarlijk werd het niet meer en dus was dit wel een terechte zege. Enkel hadden we dus eerder afstand moeten nemen.”

 

Hamid Sarmastzada (foto) scoorde als eerste en Eelke van Dijken deed zijn collega na. De derde en vierde treffer werd voorzien van een handtekening door Niels van den Berg. De kans is nu groot dat Voorschoten’97 een tegenstander van formaat treft in de volgende ronde. Tal van topklassers bevinden zich namelijk ook nog in het districtsbekertoernooi.

 

Bougrine: ,,Dit is lekker voor het vertrouwen en met alle plezier verdedigen wij de eer van de regioclubs. We gaan nu echter snel schakelen naar de competitie, want we willen met een aangenaam gevoel de winterstop in. Het zou mooi zijn wanneer we minimaal vier punten kunnen bijschrijven.”