ts-footballfactory(Zaterdag, 4A)- Blauw Zwart kwam afgelopen zaterdag met de schrik vrij in Leiden. De kampioenskandidaat won nipt bij Football Factory (1-2), dat na een haperende start aan de beterende hand lijkt te zijn.

 

Bij de jongste Leidse club was het weer en komen en gaan van spelers, maar geleidelijk aan worden de contouren zichtbaar bij de vierdeklasser. Vorig seizoen werd Football Factory nog vaak als schietschijf benut en ook dit seizoen kreeg de formatie van Pieter van Schie ook al en keer tien goals om de oren (SVOW was de dader, 10-0, red.).

 

Vorige week wonnen de Leidenaren voor het eerst sinds lange tijd en na de winst op Wassenaar moest de andere ploeg uit deze plaats, maar dan de blauw met zwarte versie, vol aan de bak om drie punten mee huiswaarts te nemen. Van Schie miste weer vijf geblesseerde spelers, maar ondanks het feit dat hij weer moest schuiven met poppetjes, viel er weldegelijk iets te halen tegen de op papier veel hoger aangeslagen tegenstander.

 

,,Ik zeg niets teveel als ik stel dat wij een punt hadden moeten hebben. Zij hebben serieus waar nul kansen gehad en gescoord uit een penalty en een corner. Wij hadden nog voordat er gescoord was vier kansen en daar moet je gewoon wat mee doen. Jammer, want we deden niet onder voor deze tegenstander.”

 

Nadat Blauw Zwart eenmaal op 0-2 was gekomen, deed Jason Chatziiouanou iets terug en bleef Football Factory druk zetten en hing de 2-2 in de lucht volgens Van Schie.

 

,,In het verleden waren we vaak kansloos tegen ploegen die bovenin meedraaien, maar ij blijken nu in staat om het ook hen lastig te maken. Tegen VVSB konden we laatst ook al aardig me, enkel tegen SVOW liep alles fout. Ze mogen van mij denken dat ons team niets voorstelt. Wij kunnen echter best wel eens gaan verrassen en zeker het komende halfjaar blijft deze groep in tact. Bij ons moet je nu eenmaal afwachten of studenten langer kunnen blijven voetballen. Daar lijkt het nu wel op dus we kunnen nu gaan groeien. Ik ben trots op onze teamprestatie tegen Blauw Zwart. En ik was ook onder de indruk van Ali bij ons. 44 jaar, maar die speelde een prima pot. Tja, geen grammetje vet, he. Daarnaast sluit Rocky Poulina weer aan na zijn heupoperatie dus ik heb straks echt wat te kiezen. Het wordt nu echt interessant bij Football Factory.”