ts-roodenburgTrainers zijn het lang niet met elkaar eens. Het verhaal van de gekleurde brillen. ,,Zij scoorden drie keer en zijn drie keer voor ons doel geweest. Wij kregen wel veertien kansen, maar we scoorden maar niet.” Navraag bij de collega-trainer leert dan dikwijls dat hij zich afvraagt naar welke wedstrijd die desbetreffende trainer heeft staan kijken. Bij Be Fair tegen Roodenburg was het anders afgelopen zaterdag. Patrick Heijmans kneep zijn handjes dicht met de 1-1 en Ramon Hageraats (vorig seizoen nog trainer bij Kagia) was van mening dat er twee punten waren verkwanseld.

 

Hierbij een korte samenvatting van de meningen van de trainers. Over deze wedstrijd was Roodenburg-doelman Mike Armitage al aan het woord. Hij stopte onder meer een elfmetertrap van de ploeg uit Waddinxveen.

 

Heijmans: ,,Ik vond dit verreweg de beste ploeg waartegen wij speelden tot nu toe. We kwamen nog wel goed uit de startblokken, maar daarna hadden we eerlijk gezegd weinig in te brengen. De schade bij rust viel erg mee met die magere 1-0. Be Fair heeft veel lopende mensen. Ze zijn stuk voor stuk handig en we hadden veel moeite met hun beweeglijkheid. Het eigenaardige was wel dat wij in de wedstrijd klommen toen we eenmaal 1 op 1 gingen spelen. Onze staf ging niet ver na rust tot die move over, want er veranderde weinig aan het spelbeeld. Dit keer zat onze centrale blok niet goed in de wedstrijd en daardoor hebben we Victor Leonora gebracht. Deze verandering pakte goed uit. ‘Bokkie’ ging naast Rian Rosier spelen en daardoor werden we gevaarlijker. Maar ook toen hadden zij op de counter kunnen weglopen naar 2 of 3-0. Gelukkig hebben we toch de gelijkmaker kunnen bewerkstelligen. Bijna geef je het dan nog weg met een onbegrijpelijke handsbal van Rosier, maar Mike heeft weer punten voor ons veiliggesteld. Hij toont zich een waardige vervanger voor Mario (van der Pluym, red). Wij prijzen ons heel gelukkig met dit punt. Bij winst was ik stiekem vertrokken en had ik mij niet in de kantine durven laten zien.”

 

Hageraats werd geconfronteerd met de uitspaken uit het Leidse. ,,Het zijn mooie woorden en er is  ook geen van gelogen. Roodenburg kon eigenlijk alleen maar gevaarlijk worden uit hoekschoppen en vrije trappen. Deze uitslag is voor ons een domper. Twee punten het water in, ik kan niet anders zeggen. Voor de 1-1 had Be Fair de wedstrijd al lang en breed kunnen en moeten beslissen. En tja, dan mis je ook nog een strafschop in de laatste minuut. Wel denk ik dat Roodenburg onder de maat speelde. Vorige week heb ik ze gezien tegen DWO en in die wedstrijd heb ik weldegelijk kunnen zien dat er voldoende kwaliteit rondloopt. Ondanks deze teleurstelling doen we het niet slecht. We hebben in de beginfase van de competitie vooral ploegen getroffen die in het linkerrijtje staan. Oegstgeest vond ik geen verkeerde ploeg en Rohda was ook een sterke tegenstander. Lugdunum valt me nog wel wat tegen, maar die zullen vast ook beter kunnen. Of Be Fair om de titel gaat meespelen? Laten we niet te hard van stapel lopen. Vorig seizoen deden ze het aanvankelijk prima, maar at te end konden ze maar net p/d-wedstrijden ontlopen.”