ts-roodenburgRoodenburg (zondag, 4A)- Op een telefoontje, voor zijn analyse over de prestaties van zijn selectie in de 1e seizoenshelft en zijn verwachting en doelstelling voor de 2e seizoenshelft, reageert  Roodenburg-trainer Ramon Paardenkooper na een korte pauze van doodse stilte: ,,O, wat leuk, maar ik ben gestopt.”

Dit komt voor ons uit de lucht vallen. Wat is de reden van jouw beslissing om direct te stoppen?

,,Natuurlijk speelt dit bij mij al een tijdje. Ik heb deze beslissing dan ook met pijn in mijn hart moeten nemen. Ik heb een eigen zaak (stomerij) en nadat mijn moeder, die mij in de zaak hielp, genoodzaakt door een zware operatie en haar Drees-leeftijd, ermee moest stoppen, kwam er meer werk op mijn schouders terecht en kon ik dit niet meer combineren met mijn trainingsactiviteiten.”

Ras Roosenburg Paardenkooper, vroeger zelfs spelend voor de kooiclub en een jaartje spelend bij vvNoordwijk acteerde daarnaast bij Bax in de zaal, zal de ploeg waarmee hij een uitstekende band heeft opgebouwd, op de zondagen blijven steunen.

Is jouw opvolger al bekend en waarom zou je niet samen met hem de kar kunnen trekken? Je hebt tenslotte al 2 jaar ervaring opgedaan met de groep.

,,FC Boshuizen-speler Mo Rahou, die de A-jeugd van FC-Boshuizen traint, neemt het roer over. Ik wil de nieuwe trainer niet voor zijn voeten lopen. Maar ik zal de groep blijven steunen, alleen op een andere manier.”

Nouri Essaoui heeft het een aantal seizoenen samen met jou gedaan. Was het niet een logische keuze geweest om hem weer voor de groep te zetten?

,,Misschien was dit wel voor de handliggend geweest, maar het bestuur had Essaoui gevraagd om bij de zaterdagtak te blijven als collega van trainer Kamperveen.”

Voor de bevlogen trainer is de positie die de ploeg momenteel inneemt toch wat teleurstellend. Nadat het vorig seizoen nog strijdend in een poule van 4 ploegen promotie misliep (één doelpunt tekort), waren de verwachtingen voor het nieuwe seizoen hooggespannen. Dat aan deze verwachtingen tot nu toe niet is voldaan wijt de trainer aan de wekelijks andere spelers die hij moest opstellen.
 
,,Zelf heb ik ook onder de lat gestaan. Vrij ongewoon dus. De resultaten zijn dan ook heel wisselend. Een uitslag van 7-3  (winst op Bernardus) en een dikke nederlaag bij Warmunda (8-2) lopen nogal uiteen. Dit alles komt door de vele wisselingen binnen het team. Toch ben ik ervan overtuigd dat deze talentrijke ploeg zich in de 2e seizoenshelft bij de eerste 5 gaat spelen en bovendien voor een periodetitel gaat. Zeker 4 of 5 spelers van de zondagtak zouden in de hoofdmacht van de zaterdagtak kunnen spelen. Ik heb ook wat moeite met de waardering vanuit de club voor respectievelijk het team op zaterdag en dat op zondag.”

Roodenburg, in cijfers:

Totaal: 12-11-31-34 (10e)
Thuis: 6-9-23-14 (9e)
Uit:6-2-8-20 (12e)
Grootste zege: 5-0 tegen Leidsche Boys (thuis)
Grootste nederlaag: 8-2 tegen Warmunda (uit)

* Roodenburg heeft drie punten in mindering gekregen.