header jeugdvoetbal

Nadat vorige week al het slotoverzicht van de C-junioren, D-pupillen en E-pupillen van dit seizoen is geplaatst, is nu ook het overzicht inzake de A- en B-junioren compleet !

Op Leiden Amateurvoetbal zijn vanaf heden alle slotoverzichten inzake alle jeugdvoetbalclubs in onze regio vanaf het seizoen 2011/12 te vinden. Lees hoe de jeugd van Uw club het heeft gedaan en lees over de kampioenschappen van de heel veel jeugdelftallen.

A Junioren

LANDELIJK

In de eredivisie spelen 14 teams. Dichtstbijzijnde club is voor onze regio ADO Den Haag. Opvallend is dat er veel clubs zijn die hun jeugdteams gecombineerd hebben, zoals Feyenoord/Excelsior, Groningen/Cambuur,Vitesse/AGOVV en  Willem II/RKC. De jeugdteams van FC Twente, Heracles Almelo en Go Ahead Eagles spelen onder de gezamenlijke naam “VA FC Twente”.

Kampioen 2013 werd Feyenoord/Excelsior. PSV werd 2e.  In de vorige 2 seizoenen werd  Ajax landskampioen, maar de Amsterdammers eindigen dit seizoen als 8e, direct achter VA FC Twente en vlak voor  AZ,  ADO Den Haag en Sparta.  NAC Breda is gedegradeerd en De Graafschap moest nacompetitie spelen. Daarin werd gewonnen van FC Volendam. In  de KNVB-bekerfinale 2013 won PSV met 3-2 van Feyenoord/Excelsior. Bekerwinnaar 2012 was SC Heerenveen.


Eerste divisie

In de Eerste divisie spelen 12 teams, maar daarbij zijn geen clubs uit onze regio. Roda JC Kerkrade is kampioen en promoveert naar de eredivisie.


Tweede Divisie

In de Tweede divisie (2x 12 clubs) vinden we 4 ploegen uit onze regio, namelijk UVS dat in afdeling A 8e werd en zich daardoor ruimschoots handhaafde  en Alphense Boys, ARC (vorig jaar gepromoveerd) en Quick Boys (vorig jaar gedegradeerd) in afd. B.  ARC eindigde als 5e, Alphense Boys als 6e en Quick Boys als 8e ; ook deze 3 handhaafden zich dus maar geen van de 4 clubs uit onze regio won een periodetitel.


Derde Divisie

Er zijn 4 afdelingen van 12 clubs. In afd. B speelt Rijnsburgse Boys, dat 10e   werd en dus degradatiewedstrijden moest spelen. In de eerste ronde tegen TSC uit het Brabantse Oosterhout ging dat nog goed maar in de tweede ronde werd verloren van Xerxes DZB uit Rotterdam en daarmee degradeerden de Rijnsburgers naar de 4e divisie.

Vierde Divisie

Er zijn 8 afdelingen van 12 clubs. In de Vierde Divisie B speelde Noordwijk, dat als laatste eindigde en dus degradeert naar de Hoofdklasse.

REGIONAAL

Hoofdklasse

In Hoofdklasse D  spelen Katwijk (vorig seizoen gedegradeerd), FC Lisse (ook vorig seizoen gedegradeerd) DOSR (vorig seizoen gepromoveerd) en Foreholte , daarnaast ook   Quick Boys A2  en Alphense Boys A2.

VOC uit Rotterdam  werd kampioen.  DOSR (3e) en Foreholte (4e) kregen een vervangende periodetitel.  Katwijk werd 5e, FC Lisse 8e en Alphense Boys A2 9e. Quick Boys A2 werd 10e en moest degradatiewedstrijden spelen. De eerstejaars van Quick Boys haalden slechts 7 punten uit 20 wedstrijden, maar hadden zich toch nog kunnen redden omdat Den Hoorn nog minder punten behaalde en Vitesse Delft uit de competitie werd genomen; daarom mochten de Katwijkse eerstejaars nog via p/d-wedstrijden proberen zich te handhaven. Dat mislukte echter omdat FC Zoetermeer A1 te sterk bleek.

DOSR begon de promotiecompetitie goed door Buitenveldert uit Amsterdam Zuid te verslaan maar verloor vervolgens op doelsaldo van Oliveo uit Pijnacker.

Foreholte begon tegen FC Uitgeest maar promoveerde niet omdat de Uitgeestenaren beter waren in het benutten van penalty’s.


Eerste klasse

In afdeling 07 spelen  VVSB , DOCOS , Ter Leede,  Voorschoten ’97,  SJC, Blauw Zwart (vorig jaar gepromoveerd) endaarnaast ook UVS A2.  Lugdunum (dat vorig seizoen gepromoveerd is)  heeft zich halverwege het seizoen teruggetrokken.

De strijd om het kampioenschap werd door Voorschoten’97 ruim gewonnen met 10 punten voorsprong op FC Zoetermeer. DOCOS werd door een mooie eindsprint  4e ,  won de tweede periode en mocht promotiewedstrijden spelen. De eerste ronde werd verloren van DONK uit Gouda, dus blijft DOCOS in de eerste klasse.

SJC werd 6e, VVSB 7e ,Ter Leede 9e en Blauw Zwart 10e.  Naar de tweede klasse degraderen UVS A2 (11e) en Lugdunum (teruggetrokken).

In afdeling 08 speelt Floreant, dat na een lange strijd Victoria’04 achter zich hield en daarmee de 10e plaats bereikte en zich dus gehandhaafd heeft. De amateurafdeling van Sparta Rotterdam werd uit de competitie genomen.


Tweede klasse

Tot de herfstvakantie is er in de tweede klasse en lager voor de beker gespeeld. In de competitie  zagen we o.a.:

In afdeling 01 (“Promotie-afdeling”) : werd RCL  kampioen en promoveert . ASC werd 4e, SJZ 6eTeylingen 7e, Oegstgeest 8e  en Alphen 10e.

In afdeling 05 werd Hazerswoudse Boys  kampioen voor  FC Boshuizen (2e)en FC Rijnvogels (3e). ROAC  werd 4e, Bernardus 6e en Warmunda 9e.

In afdeling 11 streden  GHC en Kagia  tot het laatst om het kampioenschap. Uiteindelijk won GHC met één punt voorsprong. Alkmania werd 5e,  Valken ’68 6e   en Stompwijk 8e.

In de tweede klasse spelen ook een aantal tweede en derde elftallen.


Derde klasse en lager

In de derde klasse 01 werd  Meerburg net 2e door de laatste wedstrijd van concurrent RCL A2 te verliezen. UDO werd 3e, Altior 4e, Kickers’69 6e en Gol Sport 7e .

In de vierde klasse 08 werd Woubrugge 4e.

Géén A-junioren hebben Roodenburg, Leiden, Leidsche Boys, Football Factory, LSVV, FC Rijnland, SVOW, Koudekerk, Alphia, TAVV  en MMO. Van Nispen heeft alleen voor de beker gespeeld en Lugdunum heeft zich in de winterstop uit de competitie teruggetrokken.

B Junioren

Het gaat hier om de groep spelers onder de 17 jaar. De wedstrijden duren 2 x 40 minuten.

In de landelijke competitie was er in het seizoen 2011/12 een zeer ingewikkelde promotie/degradatieregeling die werd veroorzaakt door het besluit van de KNVB om de Eerste, Tweede en Derde Divisie sterk in te krimpen en een Vierde Divisie in te stellen. Tegelijk werden in 2012/13 de tweede B-elftallen van de betaald voetbalclubs (dit zijn meestal de eerstejaarsteams) in een aparte competitie ondergebracht.

LANDELIJK

Eredivisie

Net als de A-junioren kennen ook de B-junioren nu een eredivisie van 14 teams, waarvan ADO Den Haag voor onze regio het dichtst bij is. Er zijn hier verder geen teams uit onze regio. Ajax B1  was  kampioen van Nederland 2012 en prolongeerde deze  titel door op de laatste speeldag opnieuw  kampioen van Nederland te worden  (51 punten), vlak voor Feyenoord (50), PSV (49) en AZ (48).

De eerste landskampioen onder 16 jaar (de nieuwe competitie voor eerstejaars B-junioren van de profclubs) werd AZ.

 

Eerste divisie

In de Eerste Divisie  van 12 clubs spelen, net als bij de A-junioren, geen teams uit onze regio.

 

Tweede Divisie

Er zijn nog maar 2 afdelingen van  12 clubs.  In de Tweede Divisie A spelen  Alphense Boys (vorig seizoen kampioen maar kon toen niet promoveren) en  Quick Boys. De Alphenaren werden wéér kampioen, met  3 punten voorsprong op PEC Zwolle en mogen nu wel promoveren!  Quick Boys startte slecht maar herstelde zich prima en werd uiteindelijk 6e. Door de goede eindsprint werden de Katwijkers vervangend kampioen van de derde periode en mochten dus (verrassend!)  promotiewedstrijden spelen. In de eerste ronde struikelde Quick Boys echter tegen het Amsterdamse Zeeburgia.

 

Derde Divisie

Er zijn nog maar 4 afdelingen van 12 clubs. In de Derde Divisie B speelde het vorig seizoen gedegradeerde UVS , dat achter kampioen Alexandria’66 op de 2e plaats eindigde en door een sterke eindsprint ook de derde periode won en dus promotiewedstrijden mocht gaan spelen om  het verloren terrein in één seizoen te heroveren. In de eerste ronde werd het Nijmeegse Union verslagen maar in de tweede ronde bleek VELO op doelsaldo te sterk.

 

Vierde Divisie

Er zijn 8 afdelingen van 12 clubs. In de Vierde Divisie B speelde het gepromoveerde FC Lisse. Ook vonden we hier het eveneens gepromoveerde Alphense Boys B2. De Alphenaren wonnen de eerste periode. Uiteindelijk kwamen ze één punt tekort op kampioen De Meern maar mochten wel promotiewedstrijden gaan spelen, erg knap voor een uit eerstejaars spelers bestaand team! Inmiddels wonnen de Boys  de finale van de nacompetitie tegen Sparta Nijkerk met 2-0 en dus volgt wéér promotie!

De Lissenaren werden 10e en moesten degradatiewedstrijden spelen om het vorig jaar gewonnen terrein vast te houden. Dat mislukte.  In de eerste ronde werd Buitenboys uit Almere nog wel verslagen maar in de tweede ronde verloren de Lissenaren op doelsaldo van Ouderkerk aan de Amstel, zodat zij terugkeren naar de hoofdklasse.

REGIONAAL

Hoofdklasse

In Hoofdklasse D vonden we, naast ARC,  de vorig seizoen gedegradeerde clubs Rijnsburgse Boys en VVSB en de vorig seizoen gepromoveerde clubs RCL en Katwijk.

Katwijk werd na een spannende strijd kampioen en promoveert dus voor de tweede achtereenvolgende keer. Het sterk gestarte VVSB, dat de eerste periode won, eindigde als 3e. RCL werd 5e, ARC 6e en Rijnsburgse Boys kon zich met een 9e.plaats nog net handhaven.

VVSB werd in de eerste ronde van de nacompetitie verslagen door Buitenveldert uit Amsterdam-Zuid.

 

Eerste klasse

In afdeling 07 vonden we naast de vorig seizoen gedegradeerde clubs Foreholte en DOSR: SJC, ASC, Ter Leede, DOCOS, FC Lisse B2 en Voorschoten’97 B2.

SJC werd kampioen. Foreholte 2e, ASC 3e,  Ter Leede 4e en DOSR 7e.  Voorschoten’97 B2 werd 8e en  handhaafde zich dus knap. Lisse B2  en DOCOS degraderen. Foreholte mocht via de nacompetitie proberen om in één jaar weer terug te keren naar de hoofdklasse. De Voorhouters begonnen goed door zowel  Olympia Gouda als Scheveningen te verslaan, maar stuitten op Ter Leede, dat DSVP(Pijnacker) en Quick Den Haag B2 had verslagen, dus ook de finale won en promoveerde !

In afdeling 09 speelde Voorschoten’97 B1, dat kampioen werd na felle strijd met  het Vlaardingse VFC en Laakkwartier.

 

Tweede klasse

Tot  de herfstvakantie is in de Tweede klasse en lager om de beker gespeeld. De competitie begon daarna.

In de “promotieklasse” 01 werd Noordwijk 4e en Blauw Zwart 7e en FC Rijnvogels 10e. UVS B2 eindigde op de 2e plaats en promoveerde daardoor naar de eerste klasse.

In afdeling 05 werd Kickers ’69 2e, Alkmania 6e en Warmunda 10e.

In afdeling 06 stond Alphen begin februari nog bovenaan, maar werd uiteindelijk 2e door een minder doelsaldo dan Haastrecht.  Floreant werd 6e.

In afdeling 10  streden  Meerburg en GHC om het kampioenschap. Uiteindelijk won GHC met 3 punten voorsprong.  SJZ deed ook lang mee maar werd 5e . UDO werd 8e.

In alle afdelingen spelen ook een aantal tweede en derde elftallen. De kampioenen en de nummers 2 van de promotie-afdelingen  promoveren naar de Eerste klasse.

 

Derde klasse en lager

Ook hier is eerst om de beker gespeeld en begon de competitie pas laat.

In de derde klasse 01 werd Bernardus kampioen. Valken ’68 werd 3e,  FC Boshuizen 6e en Oegstgeest 7e.

In de derde klasse 11 werd TAVV kampioen.  Hazerswoudse Boys werd 2e, Koudekerk 4e en Roodenburg 5e.

In de vierde klasse 01 werd ROAC kampioen.  Van Nispen werd, met slechts 2 punten minder, 3e. Teylingen werd 6e .

In de vierde klasse 08 werd  Gol Sport 8e.

In de vijfde klasse  afd. 01 werd Alphia 9e;  in afd 02 werd Woubrugge 3e ; en in afd 11 werd Kagia 2e.

in de 6e klasse 03 werd Altior kampioen.

 

Géén B-juniorenteams hadden: Lugdunum, Leiden, Leidsche Boys, FC Rijnland, Football Factory, LSVV’70, SVOW en MMO.

C Junioren


Het gaat hier om de groep spelers onder de 15 jaar. De wedstrijden duren 2 x 35 minuten.

LANDELIJK

Eerste divisie

In de C-junioren is dit het hoogst bereikbare want er is hier geen Eredivisie. Er zijn 2 Eerste Divisies van ieder 12 clubs (Noord en Zuid), hierbij zijn 2 amateurclubs, namelijk AFC uit Amsterdam en Alphense Boys (beiden zijn in 2012 gepromoveerd).

Alphense Boys eindigde in deze topafdeling tussen alle profclubs als 8e, een prachtig resultaat: de Alphenaren hielden daarmee profclubs als SC Heerenveen, FC Groningen/Cambuur en de gedegradeerde C1’s van  VA FC Twente en PEC Zwolle onder zich!

Landskampioen 2012 werd Ajax. In de finale van 2013 staan op 15 juni: AZ (Noord) en Feyenoord (Zuid).

Voor de C2-teams van de profclubs (bestaande uit eerstejaars C-spelers) wordt een aparte competitie georganiseerd. PSV werd in 2013 kampioen en volgde daarmee Ajax (2012) en  ADO Den Haag (2011) op.

Tweede Divisie

Er zijn 4 afdelingen van 12 clubs. In de Tweede Divisie B eindigde UVS op een fraaie 3e plaats, achter kampioen FC Den Bosch en Haaglandia maar vóór sterke clubs zoals Spartaan’20, Alexandria’66, Feyenoord AV, Quick en Spijkenisse.

Derde Divisie

Er zijn 8 afdelingen van 12 clubs. In de Derde Divisie C speelden  Quick Boys en het gepromoveerde RCL.

Quick Boys eindigde op een goede 3e plaats achter DHC en Westlandia. RCL startte slecht (0 uit 8) en werd, ondanks een goed herstel, met 10 uit 22 laatste en is gedegradeerd naar de hoofdklasse.

REGIONAAL

Hoofdklasse

In Hoofdklasse D  speelden het gedegradeerde ARC naast VVSB ,  Voorschoten’97 , Rijnsburgse Boys , Katwijk en het gepromoveerde Foreholte.

Rijnsburgse Boys werd 3e achter kampioen Laakkwartier en nummer 2 HBS.  ARC  werd 4e. Foreholte werd na een opvallende opmars 5e. Voorschoten ’97 ( 9e ) en VVSB (10e)   handhaafden zich maar Katwijk(12e)  degradeerde.

Eerste klasse

In afdeling 07 speelden het gedegradeerde DOCOS en verder Noordwijk , FC Lisse , Meerburg, SJC en de gepromoveerde clubs Blauw Zwart en Ter Leede, maar ook Alphense Boys C2 en UVS C2 .

De titelstrijd was heel spannend. Uiteindelijk werd SJC kampioen en promoveerde naar de hoofdklasse. Alphense Boys C2 werd 2e  en Meerburg 3e.  4e werd Ter Leede  , Noordwijk (5e) en FC Lisse (6e) eindigden in de middenmoot. UVS C2 werd 8e, DOCOS 9e. Blauw Zwart werd 12e en degradeerde terug naar de tweede klasse.

Tweede klasse

Tot  de herfstvakantie is in de Tweede klasse en lager om de beker gespeeld. De competitie begon daarna. De meeste afdelingen bestaan uit 10 clubs.

In de promotie-afdeling 01 werd ASC  2e achter kampioen Graaf Willem II VAC.  Omdat niet alleen de kampioen maar ook de nummer 2 van de promotie-afdeling  promoveert wordt ASC dus eerste klasser. Floreant werd 4e, Kickers’69  6e , DOSR 9e en  FC Rijnvogels 10e.

In afdeling 05 werd Lugdunum 3e, SJZ 5e en Altior 6e.  TAVV werd 8e en  Hazerswoudse Boys  10e.

In afdeling 06 werd Alphen 8e .

In afdeling 11 werd Alkmania kampioen.  Oegstgeest werd 3e, Kagia  8e en UDO 9e.

In afdeling 12 werd Woubrugge 10e.

In alle afdelingen spelen ook een aantal  tweede en derde elftallen.

Derde klasse en lager

In de Derde klasse 01 werd Van Nispen kampioen.  GHC werd 4e, Warmunda 5e.

In  de Derde klasse 08 werd Teylingen kampioen. Roodenburg werd 4e, Stompwijk 6e en  Koudekerk  9e.

In de Vierde klasse 01 werd Leiden 6e, Valken’68 7e en FC Boshuizen 9e .

In de Vierde klasse 02 werd Bernardus met één punt achterstand 2e  en ROAC werd 3e.

In de Vijfde klasse 01 werd  Gol Sport 5e.

In de Vijfde klasse 15 werd  MMO 2e.

In de Zesde klasse 05 werd Alphia 8e.

Géén C-junioren hebben: Leidsche Boys, FC Rijnland, Football Factory, LSVV’70 en SVOW.

D Pupillen


Het gaat hier om de groep spelers onder de 13 jaar. Vanaf de D-leeftijdsgroep spreekt de KNVB niet meer van “junioren” maar van “pupillen”. De wedstrijden duren 2 x 30 minuten. Er wordt gespeeld met “halve corners”.

LANDELIJK

Eerste divisie (er is, net als bij de C-junioren,  geen Eredivisie).

Er zijn 3 afdelingen van ieder 12 clubs. Er spelen maar een paar amateurclubs in de Eerste Divisie, waaronder Alphense Boys in afdeling A. In deze zeer sterke afdeling eindigde Alphense Boys onderaan met 14 uit 22, hetgeen degradatie naar de Tweede Divisie inhoudt.

Ajax werd ook in deze leeftijdsgroep in 2012 kampioen van Nederland maar kon die titel niet prolongeren. AZ uit afdeling A werd kampioen van Nederland 2013 vóór de beide andere kampioenen  PSV (2e) en SC Heerenveen (3e).

Tweede Divisie

Er zijn 6 afdelingen van 12 clubs. Er zijn dit seizoen geen clubs uit onze regio bij.

REGIONAAL

Hoofdklasse

In Hoofdklasse D speelde het vorig seizoen uit de landelijke klasse gedegradeerde UVS, dat half november met een grote voorsprong  bovenaan stond en op weg leek om in één jaar terug te keren. Maar daarna is er veel veranderd en eindigde UVS als 2e met 2 punten achterstand op kampioen  Voorschoten ’97, dat dus naar de Tweede Divisie mag promoveren. Voorschoten’97 won daarna ook nog het toernooi van alle Nederlandse hoofdklasse-kampioenen.

ARC en het gepromoveerde FC Lisse werden 3en  4e.. Quick Boys werd na een mooie eindsprint 5e . VVSB volgde op de 6e plaats.

 

Eerste klasse

Tot de herfstvakantie is in de eerste klasse en lager alleen om de beker gespeeld. De competitie is pas eind oktober begonnen. De meeste afdelingen bestaan uit 10 clubs.

In  de promotieklasse (afd. 01) werd RCL kampioen met één punt voorsprong op HVV. Foreholte werd 3een Rijnsburgse Boys 5e.

In afdeling 04 streden Ter Leede en Katwijk  om het kampioenschap, de Katwijkers trokken daarbij aan het langste eind en mochten feest gaan vieren. Noordwijk werd 5e,  DOCOS 7e , Warmunda 8e en  FC Rijnvogels  9e. Teylingen heeft zich teruggetrokken.

In afdeling 05 was Meerburg ingedeeld in een “Goudse” afdeling. De witzwarten eindigden als 6e.

In alle afdelingen spelen ook tweede en derde elftallen. De kampioenen van de promotieklassen promoveren naar de Hoofdklasse.

 

Tweede klasse

In afdeling 01 streden SJZ en SJC tot het laatst om het kampioenschap. Beide ploegen eindigden met 16x winst, 1x gelijk en 1x verlies maar het doelsaldo van SJZ was net even beter ! DOSR werd 3e,  Alkmania 6e,  Hazerswoudse Boys 9e en UDO werd 10e .

In afdeling 02 speelde Floreant. De Boskoopse ploeg eindigde als 2e, achter kampioen DONK.

In afdeling 06 werd ASC kampioen door een beter doelsaldo dan ARC D2. Blauw Zwart deed ook lang mee in de strijd om het kampioenschap en werd 3e.

In afdeling 11 werd Altior kampioen. Alphia werd 2e, Kagia 7e en GHC 9e.

In afdeling 12 werd Alphen met ruime voorsprong kampioen.

 

Derde klasse en lager

In de Derde klasse 01 ging de titelstrijd tussen Valken’68  (dat uiteindelijk kampioen werd)en Oegstgeest (2e). Van Nispen werd 3e,  Roodenburg 5e  en  FC Boshuizen 8e.

In de Derde klasse 02 werd Koudekerk kampioen. TAVV werd 4e, Stompwijk 6e en Kickers’69 7e.

In de Vierde klasse 01 werd Bernardus 5e.

In de Vierde klasse 02 werd Lugdunum kampioen, De groenwitten van trainer Freek Jansen wonnen 14 van de 18 wedstrijden.

In de Vierde klasse 03 werd Woubrugge 2e en ROAC 5e.

In de Vijfde klasse 01 werd Gol Sport kampioen door in de laatste wedstrijd van concurrent Quick Boys D7 te winnen.

In de Zesde klasse 02 werd v.v.Leiden kampioen. Wassenaar werd 4e.

In de Zesde klasse 10 werd MMO 4e.

Géën D-elftallen hadden: Leidsche Boys, FC Rijnland, Football Factory, LSVV’70 en SVOW.

E Pupillen

Het gaat hier om de groep spelers onder de 11 jaar. Vanaf de E-leeftijdsgroep zijn de regels aangepast. Er wordt 7 tegen 7 gespeeld op een half veld, zonder buitenspelregel. De wedstrijden duren 2 x 25 minuten.

Er is géén landelijke, maar alleen een regionale competitie. Bijna alle afdelingen bestaan uit 10 clubs. De indeling wordt door de KNVB niet alleen vastgesteld op basis van de resultaten van de E1 van de betreffende club in het vorig seizoen, maar wordt mede gebaseerd op de bekercompetitie die in september en oktober is gespeeld.

Een paar grote clubs uit onze regio (Quick Boys en Alphense Boys) hebben de beste E-spelers doorgeschoven naar een zogenaamde “E-top”, een team dat in een (lage) D-klasse uitkomt waardoor de spelers al kunnen wennen aan het grote veld, 11 tegen 11 en de buitenspelregel.

REGIONAAL

Hoofdklasse

Er zijn in onze regio 4  Hoofdklassen van ieder 10 clubs. In afdeling 1  (een voornamelijk “Rotterdamse” afdeling) stond  ARC in de winterstop nog op de 4e plaats maar werd uiteindelijk 9e.

In afd. 2 kwam FC Lisse na de winterstop sterk naar voren en werd 4e. Noordwijk werd 5e, Meerburg 7e en  Rijnsburgse Boys 9e.

In afd. 4 werd UVS na een sterke eindsprint kampioen (in de winterstop stond UVSnog 5e!). RCL werd 2e.  Voorschoten ’97 stond in de winterstop nogbovenaan maar  werd in de eindstand 4e .  Foreholte werd 5e,  Blauw Zwart 7e,  Ter Leede 9e en VVSB 10e. Opvallend is dat in deze hoofdklasse  ook ARC E2 speelde, dat 8e werd.

 

Eerste klasse

In afdeling 01 werd Katwijk kampioen door een goede tweede competitiehelft. In de winterstop stond  SJZ nog bovenaan maar die club eindigde als 3e.  Valken ’68 werd 6e,  Oegstgeest 7e  en UDO 9e.

In afdeling 02 werd  ASC kampioen met 2 punten voorsprong op Hazerswoudse Boys (2e). FC Rijnvogels werd 3e , Koudekerk 6e en DOSR 7e.

In afdeling 03 werd Floreant  3e.

 

Tweede klasse

In afdeling 01 werd  DOCOS  3e en Warmunda 7e.

In afdeling 02 werd Lugdunum kampioen, nadat de groenwitten in de winterstop nog 3e stonden. Roodenburg eindigde met slechts 2 punten achterstand op de tweede plaats.   GHC (in de winterstop nog bovenaan) werd 4e.  Alphen werd 5e, Alkmania 9e  en Alphia 10e.

Hoewel  Quick Boys en Alphense Boys  met hun “E1” in de tweede klasse spelen is dat dus eigenlijk een combinatie van de E2 en E3, vandaar dat deze clubs hier verder niet genoemd worden.

 

Lagere klassen

In de Derde klasse 01 werd Teylingen 3e,  SJC 4e en  Bernardus 5e.

In de Derde klasse 02 werd Wassenaar (in de winterstop nog bovenaan)3een Kagia 8e.

In de Derde klasse 03  werd Kickers’69 kampioen door 17 van de 18 wedstrijden te winnen. Woubrugge werd 2e, TAVV 4e  en ROAC 9e.

In de Vierde klasse 04 zakte  Altior na de winterstop van de 3e naar de 8e plaats.

In de Vijfde klasse 03 werd Van Nispen kampioen en werd  GOL Sport 8e.

In de Zesde klasse 03 werd  v.v. Leiden 3e door een goede tweede competitiehelft.

In de Zesde klasse 05 werd  SVOW 5e.

In de Achtste klasse 02 werd FC Boshuizen 4e.

In de Achtste klasse 08 werd MMO 4e. In de winterstop stond MMO nog bovenaan!

Géén E-teams hebben: Leidsche Boys, FC Rijnland, Football Factory enLSVV ’70.