TS-FCBOSHUIZEN(Zondag, hoofdklasse A)- Ook na zes wedstrijden wacht FC Boshuizen nog op de eerste overwinning in de hoofdklasse. Eerder werden wel op eigen veld twee gelijke spelen in de wacht gesleept, maar dit keer ging het in zijn geheel fout. DHC besliste het duel in de laatste minuut van de officiële speeltijd (1-2).

 

Trainer Mario Koswal staarde in het luchtledige na het laatste fluitsignaal. Zijn ploeg verloor voor de vierde keer en bijna even zo vaak lagen er winstkansen, behalve in het uitduel tegen Quick. En weer kwam de Leidse ploeg op voorsprong en weer verzuimden de geelblauwen afstand te nemen. Koswal kon de haren wel uit zijn hoofd trekken. ,,Ja, omdat ik vind dat we niet tekort komen in deze klasse. Het is telkens onnodig. Schiet gewoon die 2-0 erin en het is over en uit.”

 

Boshuizen- DHC 20 oktober.jpg deel 2 resultaatKoswal doelde met die laatste opmerking in eerste instantie op momenten uit de eerste helft, waarin zijn ploeg de overhand had en prima mogelijkheden kreeg. De grootste kans van de thuisploeg viel echter een kwartier voor tijd te noteren, op het moment dat het al wel 1-1 was aan de Boshuizerkade. John Noslin ging alleen op Erwin Friebel af, maar in plaats van zelf te vlammen verkoos hij Aimen Said als afmaker. De spits kwam echter een teenlengte tekort.

 

 

Het waren momenten die FC Boshuizen, met dit keer onder meer Marco Vink onder de lat in plaats van Thomas van der Voort, wekelijks krijgt. In die zin is er zeker hoop op betere tijden, maar de productie zal omhoog moeten om de concurrentie niet enkel nog te kunnen zien met een verrekijker. Daarnaast, en ook dat is niet nieuw, zullen de touwtjes aangetrokken moeten worden bij de hoogst spelende Leidse club.

Boshuizen- DHC 20 oktober resultaat

,,Dat gaat ook gebeuren, want nog steeds zie ik niet iedereen even frequent op de training, komen spelers te laat en worden gemaakte afspraken niet nagekomen. Dat betekent dat ik op basis daarvan keuzes ga maken, want zo schiet het niet op. We kunnen met deze ploeg voetballend voor de dag komen, maar er is meer vereist”, stelde Koswal terecht vast.

 

Na een minuut stilte vanwege het plotseling overlijden van Wijnand Rijsdam, onder meer consul bij de Leidenaren, startte de thuisploeg gretig. Van meet af aan zat er tempo en energie in de tweestrijd, waarbij DHC voor rust niet gevaarlijk werd. De gastheer dus enkele keren wel, maar de enige treffer moest komen vanaf de stip. Said werd in de mangel genomen door Bright Ampong-Zweistra, waarna Mehmet Güngör doel trof.

 

Na de pauze drong de formatie van Rob de Lange aan en was de gelijkmaker een kwestie van tijd. Casper Spaan zette die verwachting om in de gelijkmaker. Beide ploegen bleven daarna jagen op meer, maar na de tweede gele kaart van Firat Koc en de grootste gemiste kans van de Leidenaren schoot spits Jordy Brouwer in de slotminuut FC Boshuizen vaster op de laatste plaats. ,,Het is iedere keer hetzelfde liedje”, bromde een verstokte Leidse aanhanger.

 

FC Boshuizen- DHC 1-2. 30. Güngör 1-0, 65. Spaan 1-1, 90. Brouwer 1-2. Scheidsrechter: Tunnissen. Toeschouwers: 175.

FC Boshuizen: Vink, Batta, Choukoud, Van As, Rojer (80.Fasanya), Güngör, Koc, El Ousrouti, Noslin (86.Van der Leeuw), Said (75. Marengo), Vyent.

 

Note redactie: op foto 1 middenvelder John Noslin in duel en op foto 2 een stijlvolle redding van doelman Marco Vink namens FC Boshuizen. Foto’s met dank aan Aad van der Knaap van Haaglandenvoetbal.nl

 

Bron: LD/HK