Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCFortes Lopes wil punten en geen schoonheidsprijs voor Boshuizen

Fortes Lopes wil punten en geen schoonheidsprijs voor Boshuizen

-

TS-FCBOSHUIZEN(Zondag, Hoofdklasse A)- FC Boshuizen wacht nog altijd op de eerste overwinning in de hoofdklasse. Ondanks een verdiende 2-0 voorsprong bij rust wisten de mannen van trainer Mario Koswal zondag tegen de Koninklijke HFC de drie punten niet over de streep te trekken. Enkele minuten voor het einde kwamen de Haarlemmers langszij, waardoor de wedstrijd in 3-3 eindigde. Een flinke tegenvaller voor de Leidse promovendus.

Een goed resultaat was zeer gewenst voor de Leidenaren om niet al vroeg in het seizoen ver naar beneden gedrukt te worden. Uit de eerste drie wedstrijden werd slechts één punt behaald. HFC stond al op zes punten en speelde om aansluiting te houden bij de bovenste ploegen van de ranglijst. Voorafgaand aan de wedstrijd was dus al duidelijk dat het een lastige klus zou worden. Boshuizen moest het aanvankelijk ook nog eens stellen zonder Shibi Rojer, Levi Marengo en Gellano Fortes Lopes. Het drietal kwam vanwege problemen op de weg te laat en moest daarom op de bank plaatsnemen.

Desondanks begon Boshuizen sterk aan de wedstrijd en was het de gehele eerste helft beter dan de bezoekers. De beloning voor het goede spel was er ook, want dankzij twee doelpunten van Rafik El Ousrouti leidde Boshuizen bij rust comfortabel met 2-0. Fortes Lopes zag het goede spel vanaf de bank positief aan. ,,Wij waren vanaf het begin de betere ploeg. Op het middenveld hebben we veel creatieve jongens die het spel kunnen maken. We gingen na de pauze met vertrouwen terug het veld op.’’

Een mooie vrije trap liet keeper Thomas van der Voort in het begin van de tweede helft kansloos, waardoor de oudste club van Nederland op 2-1 kwam. In principe nog niets aan de hand voor Boshuizen. Helemaal niet toen even later de marge weer naar twee getrokken werd, nu door Aimen Said: 3-1. Nadat HFC via een klutsgoal al op 3-2 was gekomen, zag Boshuizen enkele minuten voor tijd de eerste overwinning in rook opgaan. Een zondagsschot vloog erin en de 3-3 was een feit.

2013 2014 Gellano Fortes Lopes, FC Boshuizen zondagFortes Lopes (foto) was als invaller nog dichtbij een verlossende 4-3, maar miste helaas. ,,We hebben toch nog kansen op de 4-3 gehad, waaronder ik. Jammer genoeg schoot ik voorlangs en kon ik geen goal mee pikken. Als ik erin kom moet ik mijn waarde laten zien.’’ De aanvaller probeerde na afloop te verklaren hoe het kwam dat Boshuizen de voorsprong niet kon vasthouden. ,,HFC is een goede ploeg die vorig jaar zelfs titelkandidaat was, mar die race vroegtijdig moest staken. Zij hebben meer fysiek en ervaring en dat zag je ook terug in deze wedstrijd. Die ervaring is belangrijk. Ik denk bijvoorbeeld dat als zij op een 3-2 voorsprong zouden komen, ze alles op slot zouden gooien en zouden gaan counteren. Wij gingen gewoon door en gingen voor een grotere uitslag. Dat is wel leuk voor het publiek, maar we hebben liever punten.’’

De deze zomer van Spartaan ’20 overgekomen aanvaller maakt vooralsnog indruk bij zijn nieuwe club. ,,De eerste drie wedstrijden speelde ik in de basis en kreeg ik meteen kansen van de trainer. In het begin was het wennen. Een andere speelstijl en ook nieuwe jongens.’’ Ondanks de moeilijke start heeft Fortes Lopes alle vertrouwen in Boshuizen. ,,We hebben elke wedstrijd een goede pot neergezet tot nu toe. Vanaf nu moeten we echt voor de punten gaan spelen en niet alleen voor het goede voetbal. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we niet gaan degraderen en dat we ook wedstrijden gaan winnen vanaf nu.’’

Volgende week kan Boshuizen een belangrijke stap zetten om de onderste regionen te verlaten. Dan wacht de uitwedstrijd tegen DOSKO uit Bergen op Zoom, momenteel rode lantaarndrager met slechts één punt. DOSKO ging dit weekend onderuit bij Goes (3-2), dat over FC Boshuizen heen ging op de ranglijst. Goed nieuws voor Koswal en de zijnen is dat Nicky van As, Aimen Said en Rafik El Ousrouti weer terug zijn na blessures en dat de keuze ondertussen weer flink is toegenomen voor de trainer aan de Leidse kade.

Opstelling FC Boshuizen: Van der Voort, Batta, Van As, Fasanya, Van der Leeuw, Swedo, Koc, Said, Vyent, El Ousrouti, Güngör.