TS-FCBOSHUIZEN(Zondag, 1B)- Het overkwam Boshuizen de laatste jaren regelmatig. Het spel maken, kansen creëren en vervolgens in het mes lopen bij de tegenstander. Zondag waren de rollen eens omgedraaid. De Leidenaars kwamen er bij FC Magreb lange tijd niet aan te pas, maar keerden toch met een gelijkspel (2-2) huiswaarts. Een gestolen puntje was het, vond doelman Jeffrey Loozen. ,,Gezien het wedstrijdbeeld zou het terecht zijn geweest als Magreb had gewonnen. Wij waren echter een keer effectief. Daar heeft het ons vaak aan ontbroken.”

 

Vooral de eerste helft raakte Boshuizen ernstig in de verdrukking. ,,Wat we de eerste helft hebben laten zien, was ver onder ons niveau”, baalde Loozen. ,,Als zij iets zuiniger met de kansen om waren gesprongen, hadden we zo met 3-0 of 4-0 achter kunnen staan.” Opvallend genoeg had Loozen het niet bovenmatig druk, ondanks het flinke overwicht van Magreb. ,,Echt goede reddingen heb ik niet hoeven maken. Zij hadden wel het betere spel, maar waren erg slordig. Ze schoten over, naast of recht in mijn handen.”

 

Jeffrey Loozen,,In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat we er meer in moesten gaan geloven”, vervolgt Loozen. ,,We moesten meer voor elkaar gaan werken. Gelukkig was de tweede helft duidelijk beter van onze kant.”  Mehmet Güngör beloonde de Leidse opleving met de gelijkmaker uit een vrije trap. FC Magreb nam vervolgens opnieuw de leiding, maar door een goal van Aimen Said had Boshuizen wederom een antwoord paraat.  

 

Loozen (foto): ,,In de slotfase ging het over en weer. Beide ploegen hadden niet zoveel aan een gelijkspel, waardoor de ruimtes op het veld steeds groter werden. We hadden misschien zelfs nog de 2-3 kunnen maken, maar dat had wel erg onverdiend geweest.”

 

De 23-jarige goalie hield aan het resultaat een ‘goed gevoel ‘ over. Al was er na bestudering van de andere uitslagen ook een kleine nasmaak. ,,Al onze concurrenten hebben punten verspeeld, dus we hadden goede zaken kunnen doen. Niettemin blijft de tweede plek in zicht. Daar moeten we dus zeker in blijven geloven, ondanks het spel momenteel wel iets minder is.” Door het stoppen van verschillende top- en hoofdklassers geeft de tweede plek mogelijk recht op rechtstreekse promotie naar de Hoofdklasse.

 

Zo’n jaar geleden ging iedereen bij Boshuizen al uit van een stap hogerop. Een riante uitgangspositie werd vervolgens uit handen gegeven. ,,Jij zegt wel dat VOC zeker kampioen wordt”, richtte Loozen zich tot de verslaggever, ,,Maar dat zei iedereen vorig seizoen ook over ons.”

 

Het huidige Boshuizen is kwalitatief gezien niet meer te vergelijkingen met vorig seizoen, stelt Loozen. ,,Een speler met de individuele kwaliteiten van Garry Mendes Rodrigues missen we wel. Wat ervoor terug is gekomen heeft niet zijn niveau. Garry’s kwaliteiten vind je niet zomaar overal op straat.”

 

Loozen is overigens bezig aan zijn laatste maanden voor Boshuizen. Volgens seizoen gaat hij aan de slag bij stadsgenoot GHC. Hij was toe aan een nieuwe uitdaging. ,,Het is weer iets anders. Ik heb altijd op zondag gevoetbald, nu ga ik op zaterdag voetballen. De ambitie van de club en trainer spreken me wel aan. GHC is een club in opkomst die steeds met stapjes omhoog gaat.”

 

Loozen kwam in de zomer van 2010 bij Boshuizen terecht, net nadat zijn toekomstig coach Dennis Olman naar GHC  was vertrokken. Loozen achterhaalde al de nodige informatie over Olman, zoals dat andersom ook gebeurde. ,,Hij weet wat hij aan me heeft en ik weet wat voor trainer het is. Ik heb er zin in.”