ts-rcl(Zaterdag,1B)- De laatste overwinning van RCL dateert van 9 maart j.l. bij Benschop. Daarna volgde een gelijkspelletje tegen laagvlieger Vitesse Delft, maar daarna kwam de klad er serieus in. De laatste vijf wedstrijden werden verloren en de laatste ‘dader’ in deze was Geinoord afgelopen zaterdag (0-2). Zorgwekkend is ook dat de Leiderdorpers in bijna 500 minuten slechts tot één doelpunt kwamen.

 

RCL is zodoende nog altijd niet veilig na de nederlaag tegen Geinoord. ,,Dit was een kopie van DSVP en SHO uit. Zoveel beter zijn, maar de kansen verprutsen. Om knettergek van te worden”, sprak Frank Bloemheuvel ontstemd. Mitchel Jansen, Nick Scheurwater en Thom Wijnalda kregen volgens de oefenmeester de beste kansen, maar de ploeg uit Nieuwegein speelde zich in de uitbraak naar de overwinning.

 

Verdediger Daley Windhorst was een lichtpuntje bij de ploeg uit de Bloemerd, maar dat was niet voldoende voor een beter resultaat. De jongeling: ,,Het voetbal is er compleet uit de laatste weken. Ik zou op dit moment eerlijk gezegd niet weten hoe wij nog punten kunnen pakken. Veel spelers halen hun niveau niet en dan kan je dus ook verliezen van een niet imponerende tegenstander. Nee, het seizoen gaat zo als een nachtkaars uit.”

 

Dat laatste valt nog wel te bezien. RCL hoeft op zich geen punten meer te halen uit de laatste twee wedstrijden, wanneer de ploegen daaronder (DSVP, Geinoord en Vitesse Delft) dan ook maar niet winnen. Op zich lijkt het niet logisch dat die drie ploegen alles zullen winnen gezien hun programma, temeer omdat DSVP en Geinoord elkaar ook nog treffen. Voor RCL zou het evenwel geruststellender zijn om zichzelf in veiligheid te spelen.

 

,,Dat kan wel, maar dan zullen we snel anders moeten gaan spelen. We hanteren nu al weken de lange bal en dat levert niets op. Voorin kunnen we de bal niet vasthouden en daarbij kwam nu nog eens dat we de snelheid misten van Nick Permanand en ook Renaldo Nagtegeller was er niet bij. Daar worden we niet beter van. Het lijkt erop dat Nick nog kan spelen in de competitie en zijn snelheid kan ons helpen om meer potten te breken.”

 

RCL speelde in de ogen van Windhorst nog aardig in de eerste dertig minuten en er was in die fase veel balbezit. ,,Na hun goal was alles weg bij ons. De koppies gingen omlaag, hoewel we nog wel voor de 1-1 gingen. Bij 0-2 was het echt over, omdat we op dit moment niet de creativiteit hadden om wat te forceren. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn eindpass ook niet aankwam, hoewel het verder nog wel redelijk ging. Geinoord vind ik echt een slechte ploeg en het zegt veel dat we dan toch verliezen. We zullen ons nog een keer moeten oprichten en ik blijf de hoop houden op nog wat puntjes. Ik ga er vanuit dat we er in blijven.”

 

Lijfsbehoud blijft Bloemheuvel uiteraard eveneens voor ogen houden. ,,We hebben nog 1 zege nodig. We willen niet afhankelijk zijn van anderen. Eigenlijk hikken we al weken tegen een overwinning aan. We zullen hard moeten blijven werken, maar het is duidelijk dat ik een minder moeizaam slot van de competitie voor ogen had. Hopelijk hebben we in de laatste twee potjes meer raffinement en scherpte.”

 

Opstelling RCL: De Vreede, Windhorst, Koot, Van Luxemburg, Kluts, Wijsman, Hillebrandt, Van Vliet, Jansen, Wijnalda, Scheurwater.