ts-rclZaterdag 19 oktober jl. werden de 2 nieuwe kunstgrasvelden van RCL in de Bloemerd officieel geopend. Met een spectaculaire helikoptervlucht, aangeboden door een bevriende relatie van de voorzitter, kwamen Herbert Zilverentant, wethouder sport in de Gemeente Leiderdorp en Thomas Stolker, voorzitter van RCL uit de lucht zakken. Tijdens zijn toespraak vertelde de trotse voorzitter dat er nu 2 pareltjes van kunstgrasvelden het sportpark de Bloemerd sieren.

Luchtfoto resultaatEn, zo vervolgde hij, zou hij graag zien dat in 2016 er naast die pareltjes een diamant zou komen te staan in de vorm van een gloednieuw onderkomen. Naar Stolker vertelde verlopen de onderhandelingen met de Gemeente in een goede sfeer en heeft hij er goede hoop op er samen met de Gemeente uit te kunnen komen om die diamant gestalte te gaan geven. Tot zijn grote vreugde hoorde hij en de vele genodigden daarop de wethouder de woorden uitspreken: “we gaan die diamant proberen te slijpen”.

 

 

Thomas Stolker resultaatFeest RCL resultaat kopie kopieEen wedstrijd tussen het huidige RCL 1 en oud spelers van RCL 1 (8-3 voor de toekomst) en de (beker)wedstrijd RCL B1 tegen ARC B1 (1-1) werden vervolgens op de beide gloednieuwe velden gespeeld. Bij ‘het verleden’ deden onder meer mee: Sieto Schalkers, Bram Zaal, Alex Barendse, Mathijs de Vreede, Pierre van Gemerden, Marcel Brasker, Erwin Pfundt, Erwin en Ronald Nieuwenhuizen, Dennis van Rooijen, Pepijn Brand, Bert van Meurs, Hanno van Breugel en Wesley Slingerland.

 

RCL kijkt samen met de Gemeente, de aannemers die de velden hebben aangelegd, projectbegeleiders, de sponsoren en de leden van RCL en iedereen die er bij betrokken is geweest terug op een fantastische dag.

 

Het RCL bestuur bedankt iedereen nogmaals, die in welke vorm dan ook, mee geholpen heeft bij het realiseren van de nieuwe kunstgrasvelden. Tevens een speciaal woord van dank aan alle RCL vrijwilligers op wie de club in de afgelopen tijd een beroep mocht doen en die bij hebben gedragen aan de feestelijke opening. Korfbalclub Velocitas wordt bedankt voor de opvang op hun velden in de voorbije tijd om zo de trainingen door te kunnen laten lopen voor onze club. Op naar de diamant…

 

Note redactie: op foto 1 vanuit de lucht de nieuwe pareltjes, foto 2 daar moet op gedronken weer (Herbert Zilverentant en Thomas Stolker) en op foto 3 de huidige selectie van de eersteklasser.