nabeschouwing167x60(Zaterdag,1B)-De schrik zat er zaterdag goed in. Niet door de uitslag, RCL won met 1-0 van FC Rijnvogels, maar door het feit dat het lichamelijk niet goed ging met middenvelder Raymond Baten. Er werd gevreesd voor zijn hart, maar daags na de tweestrijd zonder al te grote belangen, bleek de kwetsuur niet weg te komen van het hart.

 

Trainer Hein van Heek over het voorval: ,,Het gebeurde al in de eerste helft. Op zich leek het mee te vallen, want Raymond haalde de rust. Hij wilde gewoon doorgaan in de tweede helft want hij is behoorlijk eigenwijs, maar even na rust ging het niet meer. We zagen aan de kant dat het foute boel was. In de kleedkamer viel hij daarna een paar keer weg en er zijn twee artsen bij geweest. Voor onderzoek hebben we een bezoek aan het ziekenhuis gebracht. In eerste instantie leek het zijn hart te zijn, maar dat was het gelukkig niet. Hij blijkt bij een botsing een zwaar gekneusde rib te hebben opgelopen en daardoor is zijn long enigszins ingeklapt. Hierdoor kreeg hij te weinig zuurstof. Het was wel schrikken geblazen, maar de ernst valt dus uiteindelijk mee, hoewel hij dus de nacompetitie zal moeten missen.”

 

Van Heek wilde zijn manschappen dolgraag sparen voor het werk in de finale na de reguliere competitie en zijn ploeg bleef verder gespaard van ellende en kaarten. ,,We speelden met drie basisspelers, anderen hebben we bewust aan de kant gehouden. De vervangers hebben het niet verkeerd gedaan en de nederlaag was misschien niet nodig geweest. Vooral Pieter Guijt deed het erg goed. Hij koos er in het begin van het seizoen voor om in twee te gaan ballen, maar wilde best paraat staan voor het eerste elftal wanneer dat nodig was.”

 

Collega Frank Bloemheuvel zat voor het laatst op de bank bij RCL, althans in een competititiewedstrijd. ,,Ja, want we sluiten het seizoen voetballend af met een vriendschappelijke wedstrijd tegen IJsselmeervogels (25 mei, red.). We gaan ook nog verder afscheid nemen van spelers en er komt nog een supportersavond. In elk geval hebben we de competitie goed afgesloten en dat voelt goed aan voor de vertrekkende spelers, de blijvers en ook voor mij. We zijn nu op dertig punten geëindigd en dat staat toch nog even prettiger dan dat de teller op 27 was blijven staan. FC Rijnvogels als tegenstander maakt toch altijd wat los en ik denk dat het nog best een aardig potje was met over en weer kansen.”

 

Bloemheuvel vertrekt met een goed gevoel bij de Leiderdorpers: ,,Ik heb hier vijf mooie jaren gehad en er is hard gewerkt om wat neer te zetten. We zijn van de derde klasse naar de eerste klasse opgeklommen en we zijn druk doende geweest om er een stabiele eersteklasser van te maken. Dat lijkt aardig gelukt. Er is progressie geboekt en ik heb prettig samengewerkt met de spelers, de staf en de clubmensen. Al met al mogen we ook dit seizoen niet klagen. Na vijf wedstrijden hadden we een puntje, maar daarna hebben we ons goed gerevancheerd voor die moeizame start. Als trainer ben je afhankelijk van resultaten en ik ben in dat opzicht blij dat ik een visitekaartje heb kunnen afgeven. Nee, ik heb nog niets concreets in handen voor na RCL. Maar dat kan ook zo maar binnenkort anders zijn.”

 

Thom Wijnalda was de enige die het doel kon vinden in de Bloemerd. De vertrekkende spits scoorde al na vier minuten. De jarenlange vaste waarde in de punt van de aanval kwam uiteindelijk uit op vijftien treffers. BIJ RCL kwam onder meer Matthijs de Vreede voor het laatst uit tussen de palen. Hij gaat in een lager elftal het doel verlaten en te werk als aanvaller. Captain William van Vliet gaat terug naar UVS. Bij RCL vertrekken nog wat spelers, maar daar staat onder meer de komst tegenover van Ozan Demirbas en Nickie van Bemmel van Lugdunum en Jonas Farih van Meerburg. De komende weken meer transfernieuws van de velden.