header hemd lijf

In deze rubriek zetten wij de schijnwerpers op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen zo nu en dan worden aangepast. In deze bijdrage Tim van Luxemburg van RCL.

 

 

 

 HvHL Tim Luxemburg

Tim van Luxemburg

Beste allemaal, ik ben geboren op 12 mei in het jaar 1990 te Leiderdorp. Na mijn basisschooltijd in Leiderdorp en mijn middelbareschooltijd in Leiden, ben ik momenteel bezig met de afronding van mijn Master in de Econometrie op de Vrije Universiteit in Amsterdam. In april zal ik beginnen met een combinatie van stage en werk bij het bedrijf ORTEC.

Mijn positie nu binnen het elftal en voorheen gespeeld op andere posities        

Mijn huidige positie is (linker)centrale verdediger, een positie die ik vrijwel mijn hele leven al bekleed heb. Ook heb ik enkele seizoenen linkervleugelverdediger gespeeld.

Wat zijn je passies/ hobby’s naast het voetbal   

Lekker eten. Genieten met vrienden, familie. Mooie reizen maken.  

Hoe zag jouw voetballeven er tot nu toe uit in chronologische volgorde  

In de jeugd begonnen bij de club van klasse, RCL. Vervolgens 5 jaar tot aan de senioren gevoetbald bij UVS. En nu reeds voor het vierde jaar bij de roodwitten, terug als ‘kind van de club’ op het oude nest.

Benoem je sterke en zwakke punten als voetballer          

Kopsterk, redelijk snel en een goed inzicht. De trap voor de lange afstand heeft nog zeker ruimte voor verbetering.

Een leven zonder voetbal   

In een leven zonder voetbal was ik waarschijnlijk gaan judoën of hockeyen.

Welke trainer is je het meest bijgebleven en waarom      

‘Bijgebleven’ duidt op een reeds voorbije periode. Dat is voor mij dan Henk Buyn. Henk was mijn trainer toen ik in de C1 speelde van RCL. Een hele vlotte trainer die zorgde voor veel plezier in het voetbal.

Waar heb je niets mee op binnen de voetballerij   

Schwalbes. Onnodige agressie. Blatter. Mensen die zichzelf te serieus nemen.

Waar welke eisen moet een goeie trainer in jouw ogen voldoen

Allereerst moet een trainer beschikken over de juiste kennis. Daarnaast is het heel belangrijk dat een trainer ook daadwerkelijk een team goed weet te managen; weten wat er speelt in een groep en ook goed zijn in de omgang met de jongens.

Wat zijn je toekomstplannen binnen het voetbal en daarbuiten   

Niet echt plannen op dit moment. Hoop gewoon zolang ik voetbal voldoening te halen uit het spelletje. Ik zie wel wat er op mijn pad komt en probeer er gewoon uit te halen wat erin zit zonder dat ik daarvoor andere ambitieus in het leven moet laten varen.

Wat is de meest humoristische belevenis die je ooit meemaakte binnen het voetbal   

Dat zijn zoveel momenten geweest. Ik kan me nog wel een mooi moment herinneren in de jeugd van UVS. Ik speelde toen met Mark Tetteroo (Oegstgeest) en Guido Leugering (UVS). Mark had reeds geel op zak en maakte in een heuse scrimmage  van spelers opnieuw een geelwaardige overtreding. Guido en Mark leken destijds nogal op elkaar en Guido wist vervolgens in alle tumult en verwarring heel bijdehand de gele kaart op te eisen bij de scheidsrechter en zo de rode kaart voor Mark te voorkomen en dus de scheidsrechter te misleiden. Zelfs de tegenstanders en sommige teamgenoten hadden niets door. Best wel grappig. Maar misschien had je er bij moeten zijn.

Favoriete club binnen Nederland en buitenland en met welke amateurclub heb je het meeste op naast de club waar je nu voor speelt         

Ajax. Buiten Nederland vind ik Bayern Munchen een mooie club. Mede ook vanwege het feit dat, in tegenstelling tot vele andere topclubs, ze een gezond bedrijf zijn.

Wat vind je van leidenamateurvoetbal.nl en waarom moet jouw club volgend seizoen wel/niet meedoen

Een mooi initiatief en een waardige toevoeging op de verslaggeving van het amateurvoetbal in Leiden en omstreken. Hoe meer clubs er mee doen, des te completer het platform is. Dat is dan ook de reden dat RCL volgend jaar beslist weer mee moet doen. Niet te vergeten de mogelijkheid tot het etaleren van je eigen club.

Mijn elf van Oranje

Dit laat ik toch echt aan Louis over.

Dat wil ik ooit nog wel eens doen  

Parachutespringen. Wereldreis maken. Zomaar wat grepen uit mijn bucketlist. Er zijn nog een hele hoop dingen die ik ooit nog wel eens zou willen doen.

Ik word er zo blij van

De gedachte aan dat het gewoon eindelijk weer eens mooi weer wordt in Nederland.

Dat snap ik echt niet

Waarom er tot op de dag van vandaag nog niet of nauwelijks gebruik wordt gemaakt van technologische hulpmiddelen binnen het topvoetbal. Ik kan er gewoon niet bij.

Hoogtepunten in je leven    

Promotie van RCL naar de 1e klasse. Eurotrip met vrienden. Behalen van mijn Bachelor. Mijn familie. Mijn vrienden. Mijn vriendin (mocht ze dit lezen, dan scoor ik toch weer punten).

Dieptepunten in je leven    

Tot op heden geen noemenswaardige dieptepunten in mijn leven. Houden zo!

Levensmotto

Haal eruit wat erin zit. Sta ook stil bij wat jouw acties betekenen voor de mensen in jouw directe omgeving. Heb ambities en streef deze na. Maar vergeet bovenal niet te genieten.

Ik ben een dag Koning en dan..

Gaan we er met z’n allen even een heerlijke nationale feestdag van maken.

Absoluut van de buis af

SBS6

Zo ziet doorgaans mijn weekend eruit  

Voetbal op zaterdag. In de avond eten bij mijn ouders, waarna de avond wordt voortgezet in de stad. Op zondag vaak toch nog even studeren, maar ook even bijkomen van de week. In de avond om 7u uiteraard Studio Sport met een bord eten op de schoot.

Grootste ergernis menselijk gedrag        

Negatieve uitwerkingen op andere mensen.

Daar kan ik niet of slecht van slapen

Stress van het denken over het maken van belangrijke keuzes in je leven.

Volstrekt nutteloos 

De 1e kamer (politiek).

Grootste zorgen om

Nou kijk. Mijn vriendin is dus fan van Feyenoord. Wij hebben afgesproken dat als Ajax kampioen wordt, zij meegaat naar de huldiging op het  museumplein. Echter, mocht heel onwaarschijnlijk Feyenoord kampioen worden, dan zal ik mee moeten naar de Coolsingel in Rotterdam. Dit valt echter tegelijk met mijn verjaardag. Dus het mag gewoon echt niet gebeuren dat ik me moet vertonen daar in Rotterdam.

Deze vijf mensen zou ik wel eens willen treffen

Albert Einstein. Leonardo da Vinci. Julius Caesar. Alexander de Grote. Bill Gates.

Welke regionale clubs zie jij de titel pakken

Hier heb ik eerlijk gezegd heel weinig inzicht op. Ik kijk alleen wel uit naar Ajax dat dit jaar hopelijk wederom de nationale titel gaat pakken.