artikel image RCL 2(Zaterdag, 1B)- Het duel tussen RCL en Vitesse Delft zal niet de geschiedenisboeken in gaan als een spektakelstuk. Sterker nog, zeker van de kant van de Leiderdorpers was het dun, flinterdun. Na negentig minuten konden de teams een punt bijschrijven(1-1) en daar mocht vooral de brigade uit de Bloemerd zich gelukkig mee prijzen.

 

Op de vraag of Frank Bloemheuvel wat kansen kon oplepelen van zijn ploeg bleef het stil. De trainer kwam na enkele ogenblikken met een alleszeggende opsomming. ,,Na de eerste kans en tevens ons doelpunt hebben we eigenlijk niet meer voor serieus gevaar kunnen zorgen. Nee, het was dus minimaal en daarom moeten we tevreden zijn met een punt. Vitesse is meer voor ons doel geweest. Na de 1-0 van Nick Scheurwater gingen we er goed voor zitten, zeker omdat we de laatste drie wedstrijden hadden gewonnen. We kwamen dus bedrogen uit. Het was een slechte wedstrijd van onze kant. Slordig, onrustig en zonder creativiteit.”

 

Scheurwater scoorde dus en dat was al na twee minuten. De twintiger over zijn doelpunt: ,,Ik kreeg vanuit het middenveld een steekpass van Nick Wijsman. Ik kon de keeper omspelen en intikken. Een lekker begin. Wel was er veel gedoe rondom het doelpunt. De vlag bleef omhoog van de grensrechter, want hij had buitenspel geconstateerd. Er ontstond een langdurige discussie, waarna de grensrechter niet door mocht. Een korte wedstrijd dus voor hem. Ik heb het zelf niet goed kunnen beoordelen, maar feit was dat de scheidsrechter overtuigd was van zijn gelijk.”

 

Van der Wiel RCL resultaatDe vroege goal had RCL vleugels moeten geven, maar de Leiderdorpers werden juist vleugellam en speelden bij vlagen als een dood vogeltje. ,,Er zat geen lijn in. De bal ging de hele middag alle kanten op en vooral RCL kon de bal geen drie keer naar een medespeler krijgen. Dan is het dus logisch dat je niet tot kansen komt. Zij hebben die wel gehad en het is dat Nick van der Wiel (op de foto reddend tegen GHC, sportfotografie Jack Wolters, red.) ons overeind hield anders zouden we met lege handen hebben gestaan. Hij werd als doelman ook nog eenmaal gered door een verdediger die de bal van de doellijn kon wegwerken. We hebben wel meer mindere potjes gespeeld en dan gingen we eraf. Het lichtpuntje is nu dat we toch nog iets krijgen. Speel je echter zo tegen een topper dan ga je er met grote cijfers af.”

 

Het gat tussen de ploegen blijft nu acht punten en RCL lijkt zich geen oprechte zorgen te hoeven maken om nog in de problemen te komen. Toch haalt Bloemheuvel pas opgelucht adem als de teller op 33 staat. De maker van het enige doelpunt van de roodwitten ziet het wat rooskleuriger in. ,,Ik denk dat we wel voorzichtig kunnen kijken naar de derde periode. Door de overwinningen van de laatste weken hebben we een kloof geslagen naar onderen toe en ik geloof niet in een doemscenario. Dat het wel beter moet de komende weken lijkt me duidelijk, maar dat besef zal er bij iedereen zijn. We willen de trainer een mooi afscheidscadeau geven.”

 

Ook volgend seizoen speelt Scheurwater in het Leiderdorpse. ,,Ik heb recent een gesprek gevoerd met de nieuwe trainer (Ben Kottenhagen, red.) en dat was een goed gesprek. Ik heb het hier enorm naar mijn zin en speel met veel leeftijdgenoten. Ik heb niet het idee dat er veel spelers weggaan. Op den duur wil ik zelf kijken of ik een hoger niveau aan kan, maar dan zullen eerst mijn statistieken beter moeten worden. Nu heb ik vier goaltjes gemaakt en evenveel assists gegeven, maar ik moet minimaal in de dubbele cijfers komen. Dan heb ik eventueel pas recht om mij elders verder te ontwikkelen.”

 

Opstelling RCL: Van der Wiel, Windhorst, Hillebrandt, Van Luxemburg, Van der Marel, Nagtegeller, Wijsman, Kluts, Permanand, Wijnalda, Scheurwater.