ts-rclRCL boekte een hoopvol resultaat (1-0) tegen hoofdklasser Volendam rkav(1-0). De nieuwe oefenmeester Ben Kottenhagen zag dat RCL het voor de pauze knap lastig had, maar na de doelwisseling kwamen de Leiderdorpers boven te liggen. In de laatste tellen van de wedstrijd werden de roodwitten beloond voor een verdienstelijk optreden met een doelpunt van Jonas Farih, overgekomen van Meerburg. Bij de thuisploeg maakte Tommy Sinteur, vorig jaar nog in de A-jeugd, zijn debuut.

 

Kottenhagen beleefde een aangename middag, maar is tot dusverre sowieso tevreden over zijn eerste schreden bij zijn nieuwe club. ,,We zijn weliswaar eerst lange tijd op zoek geweest naar nieuwe spelers, maar nu ze er zijn is het prettig werken. De groep is gretig en erg bereidwillig. Tot nu toe valt het mij eerder mee dan tegen. Ik vond Volendam serieus een steengoede ploeg. Vooral aan de buitenkanten herbergt die ploeg de nodige kwaliteiten. Daar hadden we het enige tijd moeilijk mee, maar geleidelijk aan stonden we ons mannetje. In de slotfase kregen we het wel weer lastig, maar des te knapper is het dan om toch de winst te pakken. Al met al denk ik dat we meer dan goed tegenspel hebben geboden, hoewel er uiteraard in deze fase nog het nodige kan verbeteren. Er zit op zeker meer in, maar ik besef ook dat de selectie wel smal is. Het doel is dan ook om ons zo snel mogelijk veilig te spelen. Als dat eenmaal gelukt is, zien we wel verder. We hebben tegen Volendam en eerder tegen RKAVV (oefenwedstrijd, red.) laten zien dat we er kunnen staan en dat prettige gevoel moeten we de competitie mee in nemen.”

Basisopstelling RCL: Verhoef, Harteveld, Koot, Van Luxemburg, Kluts, Hillebrandt, Permanand, Leugering, Demirbas, Wijsman, Scheurwater.