artikel image valke 2(Zaterdag, 2C)- Valken ’68 mocht afgelopen zaterdag tegen Lyra proberen eindelijk weer wat moois te laten zien voor eigen publiek. De laatste drie thuisduels gingen namelijk verloren voor de ploeg van trainer Andries Wendt. Tegen Lyra werd er opnieuw niet gewonnen: na negentig minuten stond de brilstand nog steeds op het scorebord.

 

Voor de laatste thuiswinst van Valken moeten we bijna vier maanden terug. Toen werd er met 1-0 gewonnen van DUNO. Daarna werd er op eigen veld achtereenvolgens verloren van Forum Sport, Kagia en Haaglandia. Bij aanvang van de wedstrijd tegen Lyra vonden beide ploegen zich terug in de middenmoot van de competitie, allebei met 22 punten uit vijftien duels.

 

De ontmoeting in Valkenburg was de laatste wedstrijd van de tweede periode, waar allebei de teams al zijn uitgespeeld. Gezien de veilige plekken in de reguliere competitie zou je dus denken dat ze beide lekker vrijuit konden voetballen. Toch kwam de wedstrijd niet echt helemaal los. De koude en harde wind speelde daarin een grote rol volgens Valken-middenvelder Ronald Kuijt. ,,In de eerste helft hadden we wind tegen en was Lyra de bovenliggende partij, in de tweede helft hadden wij wind mee en waren wij beter. Het was ook echt een strakke wind, waardoor het heel moeilijk voetballen was.”

 

Uiteindelijk is het Valken dus niet gelukt om de wedstrijd naar zich toe te trekken. ,,Een tikje teleurstellend”, noemde Kuijt de uitslag. Met name omdat zijn ploeg wel de kansen heeft gehad om een doelpunt te maken. ,,Als je naar het spel kijkt is een gelijkspel over de hele wedstrijd genomen denk ik wel terecht, maar wij hebben de grotere kansen gehad. We hebben deze wedstrijd denk ik vier keer de paal of de lat geraakt. Je blijft hopen dat er eentje invliegt, maar dat lukte helaas niet.”

 

Kuijt wilde niet te veel waarde hechten aan de slechte thuisreeks van de afgelopen maanden. ,,Tegen Haaglandia bijvoorbeeld speelden we gewoon een goede wedstrijd, maar het lukte ons niet die ballen erin te schieten. Vandaag hadden we ook kunnen winnen. We scoren gewoon moeilijk. Of het toeval is dat het uit misschien wat gemakkelijker gaat weet ik niet, misschien wel.”

 

Feit blijft dat de prestaties van de Valkenburgers dit seizoen enigszins tegenvallen. Volgende week speelt Valken opnieuw thuis. Dan komt laagvlieger Gouda op bezoek. Die wedstrijd betekent het begin van de derde periode. Het is de laatste kans voor Valken om het seizoen nog wat kleur te geven, zo beaamt Kuijt. ,,We draaien nu mee in de middenmoot, terwijl de verwachtingen voor aanvang van het seizoen hooggespannen waren. Als we nu nog wat willen, moet dat dus inderdaad in derde periode gebeuren.”

 

Over de kansen van Valken om daadwerkelijk een rol van betekenis te spelen in de derde periode hield Kuijt zich een beetje op de vlakte. ,,Als je in de eerste twee periodes niks klaarspeelt, waarom zou het dan in die laatste periode opeens wel lukken? Aan de andere kant hebben we het hele seizoen veel persoonlijke problemen gehad, maar nu is iedereen nagenoeg fit. Verder zijn we dit seizoen ook niet echt weggespeeld, alleen bij DSO uit (7-1, red.). Het kan dus nog altijd.”

 

Opstelling Valken’68: Lucas van der Meij, Erwin de Ridder, Robin Noort, Roel Heemskerk, Jeroen Haasnoot, Hans van der Bent, Herman Binnendijk ( 60. Sven Boonstoppel ),  Herman Varkevisser, Rens van Kalveren, Ronald Kuyt en Joeri Driebergen ( 52. Lars van Bommel ).