ts-voorschoten(Zondag,2C)- Voorschoten’97 is wel zo ongeveer de meest onpeilbare ploeg op zondag. In de voorbije weken werd een indrukwekkende serie neergezet en diverse kampioenskandidaten werden geringeloord door de ploeg van Mo Bougrine. Plotseling lonkte de derde periodetitel, maar gisteren ontdeed Oliveo zich van de laatste plaats door Bougrine’s brigade met 2-1 te kloppen. Eerder in de week had de toen nog hekkensluiter zich ook al de baas getoond over Delft.

 

VS zo 08GGroenendijkGerben Groenendijk (foto) kwam als eerste op de proppen met een kreet die hout sneed. ,,Onnavolgbaar. Ja, dat zijn wij.” Hoe dat komt? Tja, ik denk wel dat we in diverse wedstrijden het geluk een beetje aan onze zijde hadden. We scoorden vaak op zeer prettige momenten en dwongen zo wat af. Nu hadden we na de 0-1 door moeten drukken en die mogelijkheden waren er ook zeker wel. We waren eigenlijk aan het wachten op de 0-2 en de genadeklap, maar die tweede goal bleef uit. Dat neemt niet weg dat we uiteindelijk compleet onnodig hebben verloren. Verschrikkelijk jammer als je kijkt naar de andere uitslagen. We hadden het volledig in eigen hand kunnen hebben in de derde periode.”

 

Toch is Voorschoten’97 nog niet uitgewaterd en dus kan er nog steeds nacompetitie worden gespeeld. ,,Dat klopt en dat feit op zich stemt ons tevreden. We moesten ons handhaven en dat lijkt wel gelukt, maar opeens doen we nog mee ook om een prijs te pakken. Het is niet zo dat we er doorheen zitten wanneer dat niet lukt, maar nu het niet onmogelijk is gaan we ervoor.”

 

Na pakweg een halfuur openden de gasten de score via Eelke van Dijken. Oliveo beperkte zich tot de lange bal en zocht hun boomlange spits. Voorschoten’97 was echter gevaarlijker en leek op weg naar een nieuwe overwinning. In de tweede helft ging het echter mis. ,,We waren twee keer niet alert in de rebound. De 1-1 viel uit het niets en de 2-1 hebben we ook weggegeven. En dat allemaal in het laatste kwartier.”

 

,,Nee, ik denk niet dat dit met onderschatting te maken had. We speelden in principe niet anders dan in de voorbije weken. Wanneer we het bij vlagen beter uit hadden gespeeld, win je deze pot. Maar goed, het is wat het is. We hebben nog twee wedstrijden te gaan in de derde periode. Tegen GDA thuis en Vredenburch uit. Helaas zijn dat geen ploegen die strijden voor de titel, anders zou onze kans wellicht groter zijn. Tja, dat klinkt gek he. Hoe dan ook, mochten we in staat zijn om deze nederlaag weg te gummen dan kan het nog leuk worden. Het zou wat zijn dat we als nieuwkomer een prijs pakken. Ik denk dat Voorschoten en trouwens ook Meerburg hebben aangetoond dat het niveau haalbaar is voor de regioclubs. Enkel is het jammer dat wij deze klus niet hebben kunnen klaren.”

 

Opstelling Voorschoten’97: Quax, Toret, Nolet, Van Rijn, Adriaanse, Groenendijk, Sarmastzada, Van Dijken, Elligens, Van den Berg, Tunjic.