ts-voorschotenOp zaterdag 1 juni nemen Maurice Fransen, Matthijs Keemink en Remco Dubbeling afscheid van het selectievoetbal. Op die dag wordt om 18.00 uur op Sportpark Adegeest een speciale afscheidswedstrijd gespeeld met veel verrassende (gast-)spelers! In een drieluik blikken we alvast terug met deze gerenommeerde clubiconen. Vandaag deel 2: Matthijs Keemink!

 

Naam: Matthijs Keemink
 
Leeftijd: 31
 
Geboren te: Leidschendam

 
Wanneer ben je begonnen met voetballen?
Ik ben op mijn 5e, destijds ietwat illegaal, bij sv Voorschoten gekomen en ik ben begonnen onder Aad Warmerdam. Ik mocht ook eigenlijk pas op voetbal als ik mijn zwemdiploma had, maar trainde al een beetje mee. Aangezien niemand wilde keepen, deed ik dat maar. En daar ben ik nooit meer mee opgehouden.

 
Bij welke clubs heb je gespeeld?
Bij SV Voorschoten en Voorschoten ’97.

 
Op welke posities in het veld heb je zoal gespeeld?
Alleen in de goal. Maar daar komt volgend jaar verandering in!

 
Wat beschouw je als je sportieve hoogtepunt(-en)?
Dat ik een wedstrijdje mee mocht doen met het Nederlands amateurelftal was wel heel gaaf. Daarnaast het seizoen 2004-2005. Het was gewoon onwijs gaaf in die hoofdklasse te spelen. Jammer dat we zo weinig punten hebben gehaald, maar we zijn wel overal geweest.

 
keemink resultaatEn wat als je sportieve dieptepunt(-en)?
Dat ik uit de basis werd gehaald door de toenmalige trainer Bert de Best. We hadden de wedstrijd ervoor met 3-1 van de nummer 2 Vitesse Delft gewonnen en stonden daardoor 4 of 5 punten los als koploper. De wedstrijd erna komt hij naar me toe en zegt dat ie een andere in de goal zet. Resultaat: 6 wedstrijden erop 1 heel punt verzameld en uiteindelijk geen kampioen en geen nacompetitie. Ik wil natuurlijk niet zeggen dat het door mij kwam, maar het hielp in ieder geval niet om mij eruit te halen. Daarnaast dat ik in het seizoen 2009-2010 mijn meniscus afscheurde. Ik keepte toen het beste seizoen dat ik heb gekeept en plots was het seizoen voorbij. Gelukkig zijn we nog wel kampioen geworden, maar het is toch anders.

 
Aan welke trainer(-s) bewaar je bijzondere herinneringen?
Ik denk dat elke trainer wel wat aparts heeft. Zowel goed als minder goed. En ook de goede dingen ga je minder zien als je niet in de basis staat. Maar ik hou in ieder geval mooie herinneringen aan mijn keeperstrainers Willem Oranje en Mart Dupre. Heerlijk was dat. Bij het licht van de hockey keeperstraining krijgen.

 
Wie beschouw je als je beste medespeler(-s) ooit?
Ik denk toch Tim Kluivers. Hoe makkelijk hij altijd alles laat lijken. Die eeuwige kap waar je altijd intrapt. En Robbert Susan. Die heerste gewoon op het middenveld. Allebei echt jongens waar je niet graag tegenover stond op de training. 

 
Als je terugkijkt op je voetballoopbaan, waar ben je dan trots op?
Da’s een goeie vraag….. Ik denk toch dat dat uiteindelijk gewoon is om hier in het eerste te spelen. Dat heb ik altijd met heel veel plezier gedaan.

 
Vanuit datzelfde perspectief: heb je ergens spijt van?
Ik denk niet dat ik ergens spijt van heb, nee. Als ik iets wou en het niet redde kon ik mezelf in ieder geval niet verwijten dat ik er niet alles aan gedaan had.

 
Waarom stop je met (selectie-) voetbal?
Ik doe naast mijn werk en voetbal ook nog een studie werktuigbouw. Dat kost gewoon heel veel tijd. Daarnaast heb je ook nog een sociaal leven en als je die mensen af en toe nog wil zien moet je op een gegeven moment keuzes maken. En dat heb ik gedaan.

 
Welke gouden tip geven jullie de spelers van de volgende generatie?
Denk niet te snel dat je goed kan voetballen. Blijf gewoon lekker fanatiek trainen en hou de lol in het spelletje.

 
Ga je door met voetballen in een lager elftal?
Ja, ik ga in het derde voetballen. Letterlijk. Alleen als de huidige keeper er niet is zal ik mijn handschoenen nog wel eens moeten aantrekken.

 
Blijf je op een andere manier nog betrokken bij onze mooie club?
Als lid, maar meer niet.