voorschoten nieuw 2013(Zaterdag,1B)- Het ging met de hakken over de sloot en met de nodige irritatie, maar Voorschoten’97 slaagde er zaterdag in om staartploeg Aalsmeer te kloppen. De vijfde overwinning voor de manschappen van Marcel de Hoogt was hard nodig, want de streep kwam in de voorbije weken meer en meer in zicht. De negende positie is nu het lot van Voorschoten’97, nog niet bepaald rooskleurig. Qendrim Gashi, bezig aan zijn eerste seizoen op Adegeest, kijkt de andere kant op. ,,We staan ook nog maar vijf punten achter op de nummer drie.”

 

Met die terechte mededeling kan het voor de groen-gelen nog alle kanten op. Feit is dat Voorschoten’97 zich meer had voorgesteld van de eerste competitiehelft. En meer zat er ook in. Minimaal drie keer deed de formatie van De Hoogt en Ronald van Delft zichzelf zonder twijfel tekort. Gashi stipte vooral het duel aan met BVCB, waarin zijn ploeg tien kansen kreeg en de tegenstander nauwelijks iets kon creëren, maar toch won.

 

Over kansen missen gesproken; Gashi was ook al enige tijd van de leg. Tegen Aalsmeer scoorde hij weer eens, hoewel de hulp van een falende goalie nodig was. De speler die eerder onder meer uitkwam voor Helmond Sport scoorde in september vijf keer, maar daarna kreeg Gashi te maken met ‘drooglegging’. Bijna drie maanden later kwam dan toch doelpunt nummer zes op zijn conto.

 

,,Een opluchting, ja. Goed voor het zelfvertrouwen, want het was in diverse wedstrijden wel minder gesteld met mij. Ik moet zeggen dat ik ritme mis. Ik heb vorig seizoen lange tijd niet gespeeld en dat merk ik dit seizoen. Ik zou de ploeg heel graag helpen mee op sleeptouw te nemen, maar dat lukt nog niet. Ik startte nog lekker, maar daarna kwam de klad er wat in. Ik vorm daarin geen uitzondering, want de hele ploeg haperde wat de voorbije maanden. Niet dat we elke week slecht speelden, maar we vergaten onszelf wel regelmatig te belonen met goals.”

 

Voorschoten’97 moest na de treffer van Gashi toezien dat Aalsmeer op gelijke hoogte kwam. Trainer de Hoogt daarover. ,,De scheidsrechter gaf een strafschop. Om twee redenen zeer dubieus. In eerste instantie was het de vraag of de overtreding er binnen of buiten was en de andere vraag is of het überhaupt wel een overtreding was.”

 

Vervolgend: ,,We gaan wat lekkerder de feestdagen in, maar we zijn het er allemaal over eens dat we te laag staan. Deze wedstrijd moeten we maar snel vergeten, maar dat kan makkelijker omdat we hebben gewonnen”, sprak Marcel de Hoogt. De trainer doelde op het feit dat de leidsman niet minder dan veertien gele kaarten uitdeelde en extreem lang liet doorspelen, in een duel die De Hoogt verre als ‘hard of gemeen’ beoordeelde. ,,Er waren geen blessures, ik heb geen rode kaart gezien en eigenlijk was er veel respect. Dus tja, een raadsel waar deze man al die kaarten vandaan haalde.”

 

Uiteindelijk kwam Voorschoten’97 met de schrik vrij door een late treffer van Joshua Steenvoorden. Gashi nog even terugkerend op alle kaarten. ,,Mijn tegenstander zei tegen mij dat hij het nog nooit had meegemaakt dat een scheidsrechter zo tegen één ploeg had gefloten. Dat zegt dus wel wat. Wij kregen tien gele kaarten. Belachelijk. Ja, ook ik. De keeper wilde uittrappen, maar liet de bal los. Ik dacht te kunnen profiteren, maar er werd afgefloten. Ik zou hem hebben geraakt. Nou, dat lijkt me niet want ik stond een meter bij de doelman vandaan.”

 

De Hoogt: ,,En daar komt bij dat we drie doelpunten hebben gemaakt. Die derde goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Onzin. En er was ook geen vlagsignaal niks. Maar goed, het is goed gekomen dus laten we het verder maar laten rusten.”

 

Gashi liet ook liever zijn licht schijnen over de toekomst. ,,In goeden doen winnen we hier met ruime cijfers. Nu was het allemaal wat broos. Ik denk echter wel dat dit een opsteker is en vanaf nu moeten we de draad maar weer eens oppakken. We hebben vooral in de beginfase van de competitie laten zien dat er veel voetbal in het elftal zit, maar alles staat en valt met vertrouwen. Te vaak zijn we de lange bal gaan hanteren en daar hebben wij de ploeg niet voor. Wanneer we weer in vorm raken, moeten we in staat zijn om te gaan klimmen. Uiteindelijk staan de ploegen boven ons maar enkele punten voor en de nummers twee en drie zijn ook niet ver weg. Daarbij komt dat Roberto Escudero weer aan zal sluiten. Hij kan een bal bij zich houden, brengt rust en laat anderen beter voetballen. En ik ben zelf vastberaden om ook weer te groeien. Voorschoten’97 kan en moet beter. Ik heb al zin in de tweede seizoenshelft.”