ts-voorschoten(Zaterdag, 1B)- Voorschoten ’97 hervatte zaterdag de competitie met een 1-1 gelijkspel bij FC ’s-Gravenzande. Op het oog geen slecht resultaat bij de hoger geklasseerde Westlanders, maar toch hield verdediger Simon Jouby er een onbevredigend gevoel aan over. ,,Vooraf hadden we getekend voor een gelijkspel, maar deze wedstrijd hadden we gewoon moeten winnen. We misten twee keer voor open doel en kregen vlak voor tijd ook nog een goede kopkans.”

 

,,De kansen waren er echt om te winnen”, benadrukte Jouby nogmaals. ,,Jammer dat het niet gebeurde, bij winst hadden we weer een beetje aansluiting bovenin gevonden. Nu blijven we een beetje hangen.”

 

VS zo VS za 17SJoubyJouby zag Voorschoten bij het eerste het beste gevaar meteen de leiding nemen, middels een benutte strafschop van Joshua Steenvoorden na zeven minuten. ,,We begonnen wel goed, maar kwamen er niet echt uit. Zonder Maurice (Fransen, red.) hadden we niet echt een aanspeelpunt voorin. De eerste keer dat we in hun zestien kwamen, kregen we meteen een penalty. Wel terecht overigens in mijn ogen want Wouter Pen werd gepakt. Na die treffer zijn we echt beter gaan voetballen en hebben we het de rest van de eerste helft onder controle gehad.”

 

Die controle raakte Voorschoten direct na rust kwijt, toen de thuisploeg het gaspedaal indrukte. ,,Zij vielen meteen vol aan”, vertelt Jouby. ,,Daar schrokken wij een beetje van, werden daardoor overvallen. In die fase viel ook het tegendoelpunt. Na de 1-1 pakten we het goed op en gingen we weer beter voetballen.”  Voorschoten verzuimde zich echter in de slotfase te belonen, door zoals geschetst enorme kansen om zeep te helpen. Pen en Lars Verlaan misten voor open doel, terwijl Rodney Sno een goede kopkans ook niet wist te verzilveren.

 

Jouby kon persoonlijk wel tevreden terugkijken. Hij maakte immers weer eens negentig minuten vol. De decembermaand miste de rechtsback als gevolg van een blessure. ,,In november scheurde ik mijn enkelband in. Vervolgens mocht ik twee maanden niets doen. Na drie trainingen en een halve wedstrijd mocht ik zaterdag weer in de basis starten.” Dat Koning Winter momenteel zijn intrede doet in Nederland en er daardoor de komende weken vermoedelijk niet gevoetbald wordt, komt Jouby dan ook niet slecht uit. ,,Aan de ene kant is het vervelend. Aan de andere kant ben ik ook wel blij, omdat ik de rustperiode kan gebruiken om conditioneel weer sterker te worden.”

 

Jouby verwacht dat Voorschoten de tweede seizoenshelft de weg naar boven gaat vinden. De huidige zevende plaats is niet conform de verwachtingen. ,,De doelstelling is om bovenin mee te gaan doen. Wij zijn geen titelkandidaat, maar horen wel in de top vijf. Ik vind dat wij eigenlijk hoger hadden moeten staan. Als je naar het spelbeeld kijkt, horen wij bij de beter voetballende ploegen. We zijn alleen nog te wisselvallig.”

 

,,We hebben eigenlijk een geheel nieuw team, hebben veel nieuwe spelers in moeten passen”, vervolgt Jouby. ,,Langzamerhand worden we steeds meer een team. Ik hoop en weet eigenlijk wel zeker dat we het de tweede seizoenshelft beter gaan doen.”

 

Die gedachte leeft ook bij trainer Marcel de Hoogt, die zijn handtekening vooraf zou hebben gezet voor een punt maar toch het idee had dat er meer te halen was. ,,Absoluut, hoewel ik wel moet zeggen dat onze pingel in mijn ogen wel makkelijk werd gegeven. Maar goed, gezien de honderdprocent kansen die we nog kregen was een overwinning echt niet zo vreemd geweest.”

 

De Hoogt, ook volgend jaar werkzaam op Adegeest, wil met zijn ploeg een serie neerzetten. ,,Wij gokken op de derde periode. Geen eenvoudige klus, maar we groeien nog steeds en ik zie niet in waarom wij geen kanshebber zouden zijn. Bijna iedereen is weer fit en we kunnen keuzes maken. Voor dit Voorschoten valt nog wel wat te halen.”

 

Opstelling Voorschoten’97: Keemink, Jouby, Guyt, Prins, Verlaan, Windhorst, Escudero, Steenvoorden, Duarte, Pen, Sno.