ts-voorschoten(Zondag, 2C)- De zondagtak van Voorschoten ’97 ging dit weekend in en tegen Schipluiden met 4-1 onderuit. De Voorschotenaren lieten daarmee tegen een directe concurrent na een gat te slaan met de onderste ploegen en aansluiting te vinden met de middenmoot. ,,Zonde”, zo oordeelde verdediger Robert Toret.

 

Voorafgaande aan de wedstrijd bevonden beide ploegen zich aan de onderkant van de middenmoot. Schipluiden op de achtste plaats en Voorschoten vlak daarachter op plaats negen. Voorschoten presteert na de winterstop vooral wisselvallig. Grote nederlagen en winstpartijen blijven elkaar afwisselen. Opvallend is dat de ploeg van trainer Mo Bougrine buitenshuis aanzienlijk beter lijkt te presteren dan in Voorschoten. Zo werd er uit met 0-6 en 0-3 gewonnen bij respectievelijk HVV en Wilhelmus, waar er thuis met 0-3 werd verloren van zowel Vredenburch als TOGB.

 

Tegen Schipluiden zag het er de eerste helft niet naar uit dat Voorschoten opnieuw een uitwedstrijd naar zich toe zou trekken. De bezoekers begonnen zeer slap aan de wedstrijd, aldus Toret. ,,In een notendop kun je zeggen dat de eerste helft gewoon niet goed was. We wilden hen een beetje op laten bouwen en dan op het goede moment druk zetten, maar dat lukte van geen kant. We zaten er niet kort op. In balverlies was het organisatorisch ook dramatisch.”

 

Toch had Voorschoten de eerste helft zomaar goed door kunnen komen. Echt in de problemen kwamen Toret en zijn collega’s namelijk niet en via toevalsmomenten werd er zelfs nog twee keer op de paal geschoten. De 0-0 bleef lang op het scorebord staan, maar vlak voor rust kwam Schipluiden uit een omschakelmoment toch op 1-0. Balverlies van Voorschoten in de opbouw werd afgestraft, al zat er wel een buitenspelluchtje aan de openingstreffer.

 

VS zo 19RToretToret (foto) zag dat zijn team na rust een stuk sterker uit de startblokken kwam. ,,We herpakten ons de tweede helft goed. Organisatorisch stond het een stuk beter, we waren rustiger in balbezit en lieten het balletje goed rondgaan. We voetbalden op hun helft en zij beperkten zich tot het verdedigen van de voorsprong. De eerste twintig minuten hebben we gedomineerd.” Daar kwam dan ook de beloning voor. Na een goede aanval kreeg Hamid Sarmastzada de bal voor zijn voeten. In eerste instantie schoot hij nog op de Schipluidense keeper, maar toen hij de bal in de rebound terugkreeg vond hij de vrijstaande Mike Nikic, die wel voor de op dat moment verdiende 1-1 zorgde.

 

,,Toen zaten we goed in de wedstrijd en wilden we doordrukken. Ik had het gevoel dat we ze hadden liggen en dat er meer in zat”, aldus Toret. Ondanks Torets vertrouwen kroop Schipluiden na de gelijkmaker toch wat meer uit zijn schulp. Een kwartier voor tijd ging het dan ook alsnog mis. Voorschoten kreeg de bal achterin niet goed weg en via de kluts viel de bal in de zestien goed voor een speler van Schipluiden, die goed binnenschoot. Ook bij deze 2-1 dachten de Voorschotenaren aan buitenspel, meer nog dan bij de eerste goal. ,,Maar dat mag absoluut geen excuus zijn, hoor”, was Toret kritisch. In de laatste tien minuten liep Schipluiden nog uit naar 3-1 en 4-1, maar na de tweede goal leek het doek al gevallen voor Voorschoten.

 

Met een teleurgesteld gevoel kijkt Toret terug op de wedstrijd. Niet alleen vanwege de uitslag, ook vanwege de manier waarop Voorschoten de eerste helft voor de dag kwam. ,,We hebben het voor rust als team laten liggen, terwijl dat juist onze kracht moet zijn. Er was ook veel gezeik op elkaar. Bij hun stond er wel een team en bij ons niet, daar gaat het uiteindelijk om. Zij hebben een ploeg die met veel fysiek en duelkracht speelt en daar hadden wij geen antwoord op. Wij hebben ook geen ploeg die het op negentig procent af kan. De tweede helft hebben we het wel goed opgepakt, maar na hun tweede goal heeft het er niet meer in gezeten. We hebben het echt de eerste helft laten liggen.”

 

De overige uitslagen in de competitie maken het extra zuur dat Voorschoten geen drie punten pakte. Van alle teams onder hen wist er dit weekend geen enkele te winnen, waardoor meer afstand genomen had kunnen worden van de degradatiezone, zo beseft ook Toret zich. ,,We hadden goede zaken kunnen doen, een stap in de goede richting, dus het is echt zonde dat je punten laat liggen tegen Schipluiden. Dit is gewoon een ploeg waar we punten tegen moeten pakken en toch verliezen we dit jaar twee keer van hen. We halen goede resultaten tegen clubs die hoger staan, maar laten te veel punten liggen tegen clubs onder ons.”

 

Met die gedachte in het hoofd kijkt de verdediger toch enigszins met vertrouwen uit naar volgende week, als koploper GONA naar Voorschoten komt. ,,We hebben moeite met het maken van het spel, dat zal volgende week waarschijnlijk niet hoeven.”