voorschoten nieuw 2013(Zaterdag,1B)- Na drie nederlagen op rij mocht Voorschoten’97 weer eens een punt bijschrijven. De formatie van Marcel de Hoogt en Ronald van Delft nam dat punt mee uit de hoofdstad, het werd op bezoek bij WV-HEDW een doelpuntloze remise. In het Voorschotense kamp was er opluchting dat eindelijk de nul weer eens werd gehouden, maar tevens is er nog steeds reden tot enige zorg gezien de stand op de ranglijst.

 

De van derdeklasser Oliveo overgekomen Sem Simonis zag het na de wedstrijd niet somber in voor zijn ploeg. ,,Omdat ik vind dat we hier hadden moeten winnen, vooral op basis van de eerste helft. Het is jammer dat we de kansen niet hebben afgemaakt, maar het geeft aan dat wij elke week wel de nodige kansen creëren en dat geeft houvast. De resultaten vallen misschien niet mee, maar ik ben van mening dat wij vast moeten houden aan ons eigen spel. Dan gaan we echt binnenkort weer wedstrijden winnen en dan schuif je zomaar weer vijf of zes plaatsen op.”

 

Volgens trainer De Hoogt was Voorschoten’97 inderdaad de bovenliggende partij voor de pauze en kwamen de bezoekers regelmatig in de buurt van het Amsterdamse hok. Vooral Shemiel Constancia was er een keer dichtbij, maar zijn kopbal werd ternauwernood van de doellijn weggewerkt. Ook Qendrim Gashi had zomaar de 0-1 op het scorebord kunnen zetten, maar de middenvelder maakte niet de juiste keuze en is daardoor al geruime tijd verstoken gebleven van een treffer.

 

VS zo VS za 37MdHoogtVoorschoten’97 moest het doen zonder Joshua Steenvoorden en Lars Verlaan, naast de al langere tijd geblesseerde spelers. Kim Theil kwam pas in de tweede helft aansluiten, omdat hij autopech kreeg op weg naar de hoofdstad. Dat nam dus niet weg dat Voorschoten’97 de meeste aanspraak mocht maken op een voorsprong. Na de pauze werd het beeld wel anders en toonde WV-HEDW meer initiatief en kreeg de gastheer de betere kansen. Daarom kon De Hoogt (foto) wel leven met de puntendeling. Simonis dacht daar toch wat anders over.

 

,,Ik blijf erbij dat we voor de rust de beslissing hadden moeten forceren. Achterin zat het goed dicht en ik denk dat we een voorsprong hadden kunnen verdedigen. Ondanks het lastig te bespelen veld bleven wij proberen te voetballen en daar moeten wij het toch veelal van hebben. Vroeg of laat moet dat meer punten opleveren en ik heb het volste vertrouwen dat de overwinning waar we naar snakken er aan zit te komen.”

 

Simonis stond voor de derde keer op rij in de basis en is al aardig gewend aan het niveau bij de eersteklasser. ,,Ik probeer mij zo volledig mogelijk in te zetten op de training en zie dan vervolgens wel of de trainer mij goed genoeg vindt voor een basisplaats. Kennelijk is hij tevreden de laatste weken en heb ik mijn kans gekregen. Ik kan het niveau zeker wel aan en mijn ambitie was ook toen ik bij Oliveo speelde al om hogerop te gaan spelen. Inmiddels woon ik in Leiden en ik was al voornemens om hier een club te vinden. Ik ben blij dat Voorschoten mij erbij wilde hebben, want ik kan hier goed aarden.”

 

Simonis studeert overigens in Den Haag, groeide op bij Oliveo, kwam uit in jeugdteams van Sparta en droeg een jaar het shirt van DHC in Delft. Nu maakt hij het andere verdedigers dus lastig als het gaat om een basisplaats. ,,Ik moet uiteraard nog verder groeien, maar het scheelt zeker dat ik nu drie keer train in plaats van twee keer. Het spelletje van de ploeg bevalt me in elk geval prima, hoewel ik vind dat we er in de tweede helft niet goed mee zijn omgesprongen. We hanteerden teveel de lange bal en zochten Shemiel telkens. Daar moesten dan spelers omheen komen, maar dat gebeurde te weinig. De komende weken moeten we de kansen maar eens gaan afmaken en dan zie ik het helemaal zitten dat we weer een flink stuk hoger staan zo rond de winterstop. Ik heb nog steeds het volste vertrouwen in een stijgende lijn.”