voorschoten nieuw 2013(Zaterdag,1B)- Voorschoten ’97 boekte zaterdag zijn tweede opeenvolgende thuiszege. De groengelen waren met 3-1 te sterk voor promovendus Forum Sport. ,,Een terechte zege”, stelde verdediger Kasper Michel. Trainer Marcel de Hoogt: ,,Overduidelijk ja, enkel hadden we flink aan ons doelsaldo kunnen werken.”

 

VS zo VS za 21KMitchelVerdediger Michel legt uit waarom er niets op de Voorschotense zege viel af te dingen. ,,Wij speelden al beter en toen zij na een grove overtreding op Roberto Escudero met tien man kwamen te staan (ruim voor rust, red.), hadden we de zaakjes helemaal onder controle. Eigenlijk waren we heer en meester.” Maar toch plaatste Michel een kanttekening bij de wedstrijd. ,,We creëerden veel kansen maar benutten er nog veel te weinig. Vooral in de tweede helft toen we tegen tien man speelden”, stelt Michel kritisch.

 

In de beginfase was het een stevige pot, waarin de Voorburgers de nodige overtredingen begingen om op Adegeest overeind te blijven. Een eerdere zware overtreding bleef nog onbestraft, maar die op Escudero leverde het met rood wegzenden van een tegenstander op en een overtalsituatie. ,,Eigenlijk had een eerdere overtreding al donkerrood verdiend, maar nu was het minder terecht dat een tegenstander hier de dupe van werd. Soms hanteren scheidsrechters een optelsommetje” concludeert Michel.

 

Eerder in de wedstrijd had spits Shemiel Constancia (in actie op foto) de 1-0 al op het scorebord geschoten. ,,Maar”, zo benadrukt Kasper nogmaals, ,,ons manco tot op heden is dat wij er te weinig inschieten. We moeten beter in de afwerking worden. Vooral in de tweede helft, die overigens saai was voor het publiek, lieten we veel kansen onbenut.”

 

Shemiel C tegen Forum Sport resultaatNa het ‘pittige begin’ werd het vaarwater rustiger. Voorschoten ’97 liep uit naar een zogenaamde regelmatige zege. Joshua Steenvoorden schoot er twee in de Forumse touwen, waarvan een vanaf de elfmeterstip. Desondanks noemde Michel Frank Guyt de man van de wedstrijd.

 

Michel tot besluit: ,,De kijkers zullen het een saaie wedstrijd hebben gevonden.” Maar daar maalde hij geenszins om, benadrukte hij. De winst op Forum Sport houdt de mannen van coach De Hoogt in ieder geval in de subtop van het nog prille seizoen.

 

De Hoogt: ,,Ondanks mijn kritiek op onze afwerking moet ik ook wel een complimentje uitdelen aan de tegenstander. In tegenstelling tot Haaglandia en Alexandria’66 zit er wel een idee achter bij deze tegenstander. Met jongens als Kenepa en Seilberger (ex-Voorschoten, red.) hebben ze wel kwaliteit in huis, maar er zijn ook spelers van hen die dit niveau niet aan kunnen. Maar ze proberen het wel, zelfs na rust met tien man en dat is prijzenswaardig.”

 

De oefenmeester vervolgt: ,,Al met al was dit onze minste wedstrijd. Het zegt dan ook wel wat dat het gewoonweg 8-1 of zo had moeten worden. Jammer dus dat we die gelegenheid hebben laten schieten. Laten we ze dan volgende week maar maken.”

 

Dan zal Voorschoten’97 ongetwijfeld zwaardere tegenstand ondervinden van het Amsterdamse Swift en dus zal scherpte en doelmatigheid dan mee moeten reizen met de Voorschotenaren richting de hoofdstad. Voorschoten’97 deelt nu de derde plaats met GHC.